Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Rankšluosčiai vaikams: kokius pasirinkti?

Vaikai kaip niekas kitas vertina minkštumą ir švelnumą, tad rankšluosčiai jiems yra itin svarbūs. Taip pat negalima pamiršti ir to, kad vaikų oda yra jautresnė, plonesnė ir lengviau pažeidžiama, greičiau sudirgsta, todėl jiems reikia itin švelnaus rankšluosčio. Šiame straipsnyje apžvelgsime, į ką verta atkreipti dėmesį renkant rankšluostį vaikui ar kūdikiui ir kaip pasirinkti teisingai.

Kokio pluošto rankšluostis geriausias?

Tradiciškai tiek vaikams, tiek kūdikiams rekomenduojami medvilniniai rankšluosčiai. Šis pluoštas yra natūralus, kvėpuojantis, švelnus ir lengvai prižiūrimas, nealergizuoja odos. Medvilnė yra palyginti minkšta, greitai sugeria drėgmę, todėl tėvai gali būti tikri, kad po maudynių vonioje ar duše mažylis nesušals – rankšluostis iš karto apgaubs jį šiluma.

Visgi medvilnė nėra vienintelis galimas pasirinkimas – vaikams taip pat tiks ir bambukiniai rankšluosčiai. Šis pluoštas taip pat yra augalinis, minkštas ir švelnus, nealergizuoja. Pastaruoju metu bambukiniai rankšluosčiai itin išpopuliarėjo, nes bambukai auga itin greitai, o tai leidžia išgauti tekstilei reikalingą pluoštą tvariau. Be to, bambukas gali sugerti itin daug vandens, todėl vaiko oda yra greitai nusausinama.

Svarbiausia nesirinkti sintetinio ar mišraus pluošto, nes jis prastai sugeria drėgmę. Tai itin svarbu, nes prastai nusišluostę vaikai gali sušalti – jų organizmas jautriau reaguoja į aplinkos temperatūrinius pokyčius. Be to, sintetinis pluoštas lėtai džiūsta, todėl pakartotinai naudojamas rankšluostis bus šaltas ir šlapias. Dėl šios savybės sintetiniame pluošte kaupiasi mikroorganizmai, kurie gali būti odos alerginių reakcijų priežastimi.

Kokio dydžio rankšluosčio reikia vaikui?

Naujagimių rankšluosčio kraštinės ilgis paprastai svyruoja apie metrą. Toks rankšluostis nėra pernelyg didelis, tad jį patogu naudoti, tačiau ir nėra per mažas – mažylį galima jaukiai susupti po maudynių. Jei norite suvynioti kūdikį, kad šis nesušaltų, pasukite rankšluostį įstrižai ir taip turėsite daugiau vietos. Gali atrodyti, kad didesnis rankšluostis yra praktiškesnis pasirinkimas, bet tai klaida: kūdikių rankšluosčius reikia dažnai skalbti, jie turi spėti išdžiūti, tad su dydžiu geriau nepersistengti.

Vaikams reikėtų rinktis didesnius rankšluosčius, į kuriuos mažyliai galėtų įsisukti – šiluma itin svarbi. Tai gali būti 70x140 cm ar net 90x180 cm dydžio rankšluostis. Svarbu atsižvelgti į storį, nes itin storas rankšluostis bus sunkesnis, tad vaikui gali būti sunku jį laikyti, ypač drėgną. Taip pat vaikai gali turėti atskirą mažesnį rankšluostį veidui, plaukams ar kojoms.

Rankšluosčiai vaikams: kokius pasirinkti? | Rankšluosčiai | Nostra.lt

Kodėl vaikui reikia paplūdimio rankšluosčio?

Daugelis vaikų itin mėgsta leisti laiką prie vandens ar lankytis baseine. Mažyliams patinka ilgai pliuškentis, o ir išlipę į krantą jie neskuba apsigobti ir sušilti, todėl vaikams būtinas paplūdimio rankšluostis. Jis nėra toks pats kaip vonios rankšluostis, nors vizualiai ir gali atrodyti panašiai. Paplūdimio rankšluosčiai yra plonesni, lengvesni ir greičiau džiūsta – pastaroji savybė itin svarbi norint neperšalti.

Be to, paplūdimio rankšluosčiai yra sukurti nešiotis, tad užima kuprinėje gerokai mažiau vietos. Kiekvienas aktyvų laisvalaikį mėgstantis vaikas turėtų turėti tokį rankšluostį – jis tikrai pravers.

Vaikiškų rankšluosčių priežiūra

Rankšluosčiai vaikams paprastai nereikalauja ypatingos priežiūros, tačiau svarbu naudoti švelnias skalbimo priemonės ir nepersistengti su jų kiekiu, ypač su minkštikliu. Rankšluosčių paviršiuje yra daugybė kilpelių, kuriose skalbimo priemonės likučiai gali kauptis, o ilgainiui tai sukietins rankšluosčio audinį. Be to, agresyvios ir gausiai kvėpikliais prisotintos skalbimo priemonės gali dirginti jautrią vaikų ir kūdikių odą.

Vaikiški rankšluosčiai turėtų būti skalbiami dažniau, rekomenduojama naudoti žemesnės temperatūros skalbimo programą. Tiek medvilniniai, tiek bambukiniai rankšluosčiai gali būti skalbiami ir aukštesnėje temperatūroje, jei reikia juos dezinfekuoti, tačiau visada atkreipkite dėmesį į gamintojo rekomendacijas. Norint, kad audinys išliktų purus, skalbiant galima naudoti džiovyklės kamuoliukus.

Susijusios prekės

avatar