Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Minkštas rankšluostis

Vos tik pagalvoję apie rankšluosčius, pirmiausiai įsivaizduojame jų minkštumą ir švelnumą. Rankšluostis – kasdien naudojamas tekstilės gaminys, iš kurio tikimės daugybės savybių. Vis dėlto kodėl minkštumas ir švelnumas rankšluosčių atžvilgiu yra toks trokštamas?

Švelnume slypi galia

Visų pirma, švelnūs ir minkšti rankšluosčiai dažniausiai pasižymi savybėmis, kurių pageidaujame. Greitas ir efektyvus drėgmės sugėrimas yra įmanomas tik tuomet, kai rankšluosčio paviršius yra purus, jame yra daugybė kilpelių ar plaušelių. Taigi, mes pasąmoningai trokštame minkšto rankšluosčio, nes žinome, kad tik tokiu rankšluosčiu galėsime greitai ir patogiai nusišluostyti.

Antra vertus, norime, kad rankšluostis ne tik gerai sugertų vandenį, bet ir greitai džiūtų bei būtų laidus orui. Siekiant tai užtikrinti, rankšluosčiai yra audžiami naudojant specialius metodus: jų paviršiuje lieka laisvas pluoštas, kuris puikiai atlieka šiam tekstilės gaminiui priskirtas funkcijas.

Odos poreikiai

Švelnus ir minkštas rankšluostis yra malonesnis odai, jo prisilietimas mažiau dirgina. O tai labai svarbu, nes rankšluostis dažniausiai naudojamas po dušo ar vonios procedūrų. Nuo karšto vandens ar ilgo mirkimo vonioje oda paburksta ir tampa jautresnė, atsiveria ir valosi poros, tad šluostytis reikėtų subtiliai, švelniais judesiais.

Švelnumas svarbus ir tiems, kurie kenčia nuo alerginių reakcijų ar turi jautrią odą. Jei rankšluostis itin kietas, jis gali odoje palikti mikrožymes, o tai, nors plika akimi ir nepastebima, susilpnina natūralias odos apsaugines savybes, tad lengviau pasireiškia alerginės reakcijos.

Kaip pasiekti minkštumo?

Visi sutiks, kad minkštas rankšluostis yra puikus pasirinkimas, tačiau kaip tą minkštumą išsaugoti? Daugelis mano, kad viešbučiuose rankšluosčiai minkšti išlieka dėl paslapties, kurią darbuotojai vengia atskleisti. Iš tikrųjų viskas yra daug paprasčiau ir minkštumu kasdien galite džiaugtis be didesnio vargo.

Visų pirma, jei norite, kad rankšluostis ilgai išliktų minkštas ir purus, rinkitės kokybę. Ieškokite tankaus, aukštos kokybės rankšluosčio ir natūralaus pluošto. Svarbūs visi parametrai ir jie turi būti kuo geresni. Puraus rankšluosčio tankis turėtų siekti apie 550 gsm, storesnio audimo gaminys gali sužavėti, tačiau kasdieniam naudojimui jis nebus itin patogus.

Pasirinkus gerą rankšluostį, svarbu tinkamai juo rūpintis. Tai bus lengviau, jei žinosite keletą svarbių taisyklių. Visų pirma, skalbti rankšluosčius reikia reguliariai ir per ilgai neatidėlioti šios procedūros – taip lengviau pasišalins nešvarumai. Skalbkite rankšluosčius tik su panašios tekstūros tekstilės gaminiais, itin venkite pūkuotų audinių, nes jų pūkeliai suvelia ir užpildo rankšluosčių plaušelių tarpus ir audinys liečiant nebeatrodo toks švelnus.

Taip pat neverta persistengti su džiovinimu. Geriau rinkitės ilgesnį režimą ir žemesnę temperatūrą, taip pat įsitikinkite, kad džiovintuvas nėra perkrautas ir nesusidarys drėgmės tarpų. Saiko principas galioja ir pilant minkštiklį – jo reikėtų naudoti labai nedaug, nes minkštiklio likučiai kaupiasi ant rankšluosčio plaušelių ir kietėja, pritraukdami dar nešvarumų. Blogiausia yra tai, kad tokie dariniai skalbimo metu nėra pašalinami ir ilgainiui rankšluostis apskritai praranda savo minkštumą bei švelnumą, o kartu ir vandens sugeriamumo savybes.

Puikiai išdžiūvęs rankšluostis taip pat yra švelnesnis nei šlapias, tad visada pasirūpinkite tinkamu džiovinimu. Panaudoję rankšluostį niekada netingėkite jo dailiai ištiesti ir tvarkingai pakabinti ant džiovyklės – taip jis galės greičiau išdžiūti, nesikaups ne tik drėgmė, bet ir drėgmės kvapas, o audinys visada puikiai atliks savo funkciją ir sugers visą drėgmę.

Susijusios prekės

avatar