Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Patalynės užvalkalai: tiesa ir melas

Mitai gimsta iš žinių ar informacijos trūkumo, tačiau jų labai sunku atsikratyti. Egzistuoja ne vienas mitas apie tai, kokie patalynės užvalkalai geriausi. Blogiausia, kad visus mitus, kurie neturi realaus pagrindo prisimename kaip tik tada, kai renkamės naują patalynės komplektą. Taigi, dar kartą ir visiems laikams sugriaukime mitus, kuriais vadovautis visai neverta.

Sudėtinga patalynės priežiūra

Dažnai girdime, kad rinktis sintetinį pluoštą yra praktiškiau, nes natūralūs audiniai reikalauja labai sudėtingos priežiūros. Vis dėlto tai neturi jokio pagrindo – viskas priklauso nuo pluošto individualiai, tad gali nutikti net ir taip, kad drobiniai patalynės užvalkalai dėmesio reikalaus mažiau už sintetika praturtintą drobę. Svarbiausia yra kokybė, o jei patalynė kokybiška, tai ir jos priežiūra bus lengva bei paprasta.

Natūralūs audiniai yra šiurkštūs

Iš tikrųjų, dalis tiesos šiame teiginyje tikrai yra. Natūralių audinių pluoštas yra kietesnis ir šiurkštesnis, tačiau tai galima labai lengvai įveikti lyginimu. Patalynės komplektai lyginami tampa glotnūs ir švelnūs, net ir renkantis tokius gana grubius audinius kaip linas. Antra vertus, satinas taip pat yra natūralus, tačiau priekaištų dėl švelnumo šiai medžiagai tikriausiai neturi niekas...

Šiurkštesnis paviršius nėra blogai: jis miegant atlieka masažo funkciją, tad jei oda nėra itin jautri, patalynės užvalkalai gali būti naudojami ir nelyginti.

Ploni audiniai – vasarai, stori – žiemai

Kalbant apie patalynę, ši taisyklė nėra visiškai teisinga. Natūralus audinys puikiai praleidžia orą, sugeria drėgmę, tad organizmas miego metu geba puikiai reguliuoti temperatūrą. Tai reiškia, kad iš tikrųjų nėra tik šiltajam ar šaltajam metų laikui skirtos patalynės ir galite rinktis tai, ką labiausiai mėgstate. Pavyzdžiui, lininė patalynė maloniai šildo ir žiemą, o iš pažiūros gana stora flanelė vasarą neleidžia perkaisti.

Sunkus audinys – puiki kokybė

Medžiagos svoris visiškai neturi įtakos jos kokybei, tad tai, kiek sveria patalynės užvalkalai, yra patogumo, o ne kokybės klausimas. Svorį lemia pluošto gijų storis ir tankumas, kuo audinys sunkesnis, tuo mažiau jame yra oro, tad sunkus audinys labiau tinka lovatiesei, o ne miegui.

Skalbti kuo aukštesnėje temperatūroje

Net jei šiuolaikinės ekologijos tendencijos paveikė mūsų gyvenimo būdą ir drabužius skalbiame iki 30-40 °C įkaitintame vandenyje, patalynės skalbimui temperatūrą norisi padidint. Kodėl? Ar tam tikrai yra pagrindas? Yra tikinčių, kad karštai skalbiama patalynė tarnauja ilgiau, nes karštas vanduo užtikrina pluošto glotnumą. Kitas šio mito pagrindimas – bakterijų naikinimas, kuris yra naudingas nebent tuomet, jei jums yra... mažiau nei metai. Taip, karštame vandenyje skalbti patalynės nereikia ir neapsimoka, taip užvalkalai tarnauja trumpiau, praranda savo išvaizdą.

Daug investuoti į patalynę neapsimoka

Lovoje praleidžiame trečdalį savo gyvenimą – paskaičiavus tai sudaro ne vieną tūkstantį valandų. Kodėl šis laikas neturėtų būti malonus ir kokybiškas? Naivu tikėtis, kad aukštos kokybės patalynė kainuos pigiau, tačiau investavę į ją galėsite mėgautis šiluma, jaukumu ir švelnumu. Ar gi jūsų užuovėja į kurią taip smagu griūti po visų dienos darbų neverta to? Kokybiškesnė patalynė ne tik pasižymi geresnėmis savybėmis, bet ir yra ilgaamžiškesnė, tad patalynės užvalkalai yra tas objektas, į kurį tikrai verta daugiau investuoti – tai gero kokybiško miego garantas.

Pamirškite visus mitus ir rinkitės laisvai. Patalynės užvalkalai iš natūralaus pluošto, pasiūti sutelkiant visą dėmesį į svarbiausias detales ir užtikrinant aukščiausią kokybę laukia mūsų parduotuvėje. Išsirinkite!

Susijusios prekės

avatar