Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Daugiau dėmesio patalynei!

Šiuolaikiniuose būstuose miegui skirta erdvė vis mažėja. Jau praeityje liko tie laikai, kai miegamasis būdavo vienas ištaigingiausių ir didžiausių kambarių dvare. Kalbant apie modernų būstą, dar gerai, jei jame apskritai yra miegamasis kambarys, nes daugelis vis dažniau renkasi multifunkcinius baldus, tad užsimanius nusnūsti tereikia... atidaryti spintelę! Kai taip stipriai pasikeitė miegamasis, ar keitėsi ir patalynė?

Mažas miegamasis – mažiau ir patalynės

Ankstesniais laikais buvo galimybė kurti norimą lovos įvaizdį: romantikos mėgėjai rinkosi paklodes su užuolaidėlėmis, švelnumo – pledus, jaukumo – daugybę pagalvėlių. O dabar liko tik tai, kad tikrai būtina: paklodė, antklodė ir pagalvė. Patogus miegas be šių trijų elementų paprasčiausiai neįsivaizduojamas, tačiau ar tiek tikrai pakanka kokybiškam poilsiui? Iš tikrųjų – taip, tačiau pasirinkta patalynė turi būti kokybiška.

Kuo mažiau patalynės lovai kloti naudojate, tuo atidžiau ją reikėtų rinktis. Verta pradėti nuo tolygaus pagrindo miegui – paklodė su guma yra praktiškas ir patogus sprendimas, be to, ji visada atrodo dailiai, galima rasti platų spalvų pasirinkimą. Rinkitės natūralaus audinio paklodę, tai gali būti ir trikotažas – tokios paklodės yra kiek pigesnės, tačiau gana ilgaamžės ir tikrai minkštos bei švelnios.

Antklodę rinkitės kuo lengvesnę, su kokybišku užpildu. Jo elementai turėtų būti gana smulkūs ir sudaryti oro tarpus, taip miegoti bus patogiau, nes organizmas galės savo temperatūrą lengviau kontroliuoti. Svarbus ir antklodės dydis: per maža ji bus nepatogi, tačiau didesnės negu reikia taip pat neverta rinktis, nes miegant tokia antklodė varžys judesius.

Pagalvę galite rinktis pagal savo pomėgius: vieniems patinka vadinamoji „pagalvė-bangelė“, kitiems – klasikinė. Svarbu nepersistengti su pagalvės aukščiu ir rinktis kokybišką užpildą, kuris supurenus atgauna savo pradinę formą.

Kuo svarbūs patalynės užvalkalai?

Patalynės užvalkalai – taip pat labai svarbūs. Jų audinys tiesiogiai liečiasi prie odos, todėl pojūtis, kurį patalynė sukelia priklauso būtent nuo užvalkalų. Jei miegate nedidelėje patalpoje (bute atribota miegamojo zona arba miegamasis yra mažesnis nei 10 kv. m.), net negalvokite apie sintetinio audinio užvalkalus. Su tokiais miegoti bus karšta, nuolat jusite šalto prakaito pojūtį. Natūrali patalynė tiks geriausiai, nes oro srautų judėjimas miegant nedidelėje patalpoje yra itin svarbus.

Medvilnė, satinas, linas, drobė – tokie patalynės užvalkalai ne tik leis organizmui kvėpuoti, bet ir gerai sugers drėgmę, todėl kiekvieną kartą prisiliesdami prie patalynės jusite malonų švelnumą. Išimtis tik satinas ir mako satinas: šie audiniai yra ploni, audžiami iš ilgapluoštės medvilnės, todėl žvilga, tačiau liečiant yra tarsi vėsesni, tad juos idealu rinktis šiltojo sezono metu.

Patalynės užvalkalai mažai miego erdvei

Ir, žinoma, mažuose miegamuosiuose patalynės užvalkalai itin svarbų vaidmenį vaidina savo išvaizda. Žaidžiant formomis bei spalvomis galima sukurti optines iliuzijas, suteikti miego zonai daugiau erdvės. Šviesios spalvos didina, tad mažesnei erdvei galima rinktis šviesių ir tamsių derinius, puikiai tiks juodos ir baltos deriniai.

Antra vertus, lova gali tapti ir patalpos dėmesio centru, tačiau turite žinoti, kad pasirinkdami ryškias spalvas ar akcentus ją optiškai padidinsite, todėl jei miegamasis – ne atskiras kambarys, o tiesiog miegui skirta zona, ji gali atrodyt dar mažesnė, nei iš tikrųjų yra.

Jei nežinote, ką rinktis, visada teikite prioritetą klasikai. Neutralūs, vienspalviai klasikiniai patalynės komplektai dera visais atvejais, o vadinamosios „žemės spalvos“ visada populiarios ir daugelio mėgstamos.

Susijusios prekės

avatar