Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Pagalvės ir pagalvėlės

Interjero žurnaluose dėmesį dažnai prikausto miegamojo lovos dekoras, tačiau realybėje daugelis yra linkę persistengti. Pakalbėkime apie pagalves ir pagalvėles: kiek, kokių ir kada jų reikia? Šiuo atveju daugiau ne visada reiškia geriau!

Minkšta pagalvė miegui

Nors ir kaip banaliai tai beskambėtų, miegui pakanka vienos pagalvės. Ir čia nėra jokių pasiteisinimų dėl pagalvės dydžio ar minkštumo – išsirinkite vieną, bet tinkamą. Dvi pagalvės yra daug blogiau, nei gali pasirodyti iš pirmojo žvilgsnio. Visų pirma, jos slysta viena nuo kitos, todėl miegant sukelia diskomforto jausmą. O jei dar skiriasi ir pagalvių minkštumas, dydis ar užpildas, gero tikrai nelaukite. Užuot eksperimentavę ir švaistę laiką bemiegėms naktims, geriau įsigykite vieną tinkamo dydžio pagalvę ir jau nuo pirmosios akimirkos pajusite skirtumą.

Miegui skirta pagalvė turi būti minkšta, dažniausiai naudojamas sintetinis užpildas, kuris ilgą laiką išlaiko savo formą ir yra atsparus dėvėjimuisi. Kuo daugiau užpildo viduje oro, tuo geriau, nes taip miego metu oda gali kvėpuoti. Jei mėgstate miegoti kiečiau, galite rinktis anatominės formos pagalvę, kuri yra standi ir išlaiko stuburą tinkamoje padėtyje miego metu.

Kai kurie gamintojai pagalves gamina taip, kad žmogus gali pats nuspręsti minkščiau ar kiečiau nori miegoti. Tam siūloma įsigyti papildomą kiekį kamšalo, pagalvė antpile paliekama speciali anga. Tai labai patogu, nes kiekvienas gali atrasti sau patogiausią variantą – tokių pagalvių ir pagalvių užpildo įsigyti galite ir mūsų parduotuvėje.

Dekoratyvinių pagalvėlių įvairovė

Dekoratyvinės pagalvėlės yra skirtos dekorui – tai pasako ir jų pavadinimas. Jų formos varijuoja nuo stačiakampio ar kvadrato iki apskritimo ir net ovalo. Tokios pagalvėlės nėra skirtos miegui, todėl jos kemšamos kiečiau, neskiriama tiek dėmesio užpildo pluošto savybėms.

Klasikiniame interjere dvigulės lovos dekorui naudojamos 2-4 pagalvėlės, tačiau svarbu prieš miegą jas patraukti. Nors miegoti pagalvių karalystėje gali atrodyti patogu ir net romantiška, iš tikrųjų taip nėra. Pernelyg daug pagalvių lovoje suteikia vietos trūkumo jausmą, todėl miegodami vengiame judėti. Taip sunkiau atrasti patogią poziciją ir nors miego metu to nejaučiame, vėliau sukame galvą, kodėl ir vėl prabudome nepailsėję. Taigi, dekoratyvinės pagalvėlės išimtinai yra skirtos tik dekorui, o ne miegui.

Nepaisant to, šių pagalvių užvalkalai turi būti skalbiami taip pat dažnai, kaip ir tų, ant kurių miegame. Tai padės palaikyti gaivą ir švarą. Siekiant dulkių erkučių prevencijos reikia prisiminti, kad kaip ir visos, mažosios dekoratyvinės pagalvėlės turi savo „galiojimo laiką“ – jas rekomenduojama keisti kas porą metų.

Kiek pagalvių reikia?

Atsižvelgiant į visas rekomendacijas, viengulei lovai reikėtų rinktis vieną miego pagalvę ir daugiausiai dvi dekoratyvines pagalvėles. Dvigulei lovai šis skaičius dvigubinasi. Tai ne šiaip interjero dekoro taisyklė, keletą pagalvėlių lengva patraukti, o jei lovoje norime skaityti, naudotis kompiuteriu ar netgi užkąsti, pagalvėlės puikiai tiks rankai ar kojai patogiau pasidėti.

Net ir dekoratyvinėms pagalvėms užvalkalus geriau rinktis iš natūralių audinių: medvilnės, lino, satino, šilko. Tokie audiniai yra laidūs orui, todėl nekaupia savyje blogo kvapo, drėgmės. O jei kartą kitą ant tokios pagalvėlės užsnūsite, natūralus audinys nesukels alerginių odos reakcijų, bus pakankamai švelnus.

Susijusios prekės

avatar