Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Satino patalynė ir neatskleistos jos žavesio paslaptys

Satino patalynė daugeliui asocijuojasi su veidrodiniu paviršiumi, kurį liečiant juntama gaivi vėsa. Negalima ginčytis – tai vienas išskirtiniausių satino patalynės bruožų, tačiau tikrai ne vienintelis. Satino patalynė yra itin populiari visame pasaulyje ir turi daugybę gerbėjų, tad jei dar nesate vienu iš jų, kviečiame sužinoti šio nepakartojamo audinio paslaptis ir miegui naudingas savybes.

Kaip gimsta satinas?

Satinas gali būti sintetinis arba natūralus. Įdomu tai, abu pluoštai išoriškai yra labai panašūs, nors jų savybės tikrai skiriasi. Iš medvilnės audžiamas natūralus satinas pasižymi visomis gerosiomis medvilnės savybėmis, tačiau savo išvaizda gerokai pranoksta kitų rūšių medvilninę patalynę. Tad daugeliui kyla klausimas, kaip iš tos pačios, visiems įprastos medvilnės, sukuriamas visiškai kitoks pluoštas?

Paslaptis slypi specialioje technologijoje, kuri iš medvilnės padeda išgauti švelnų ir tankų pluoštą. Tankumas suteikia satinui patvarumo, nepaisant to, kad pats audinys yra palyginti plonas. O veidrodinį paviršių suteikia vadinamoji sviestinė technologija, naudojama audimo užbaigimui. Taip kruopštaus proceso metu, gija po gijos gimsta šis ypatingas audinys, kuris tobulai tinka patalynei gaminti.

Satino patalynės rūšys

Satino patalynės komplektai skiriasi ne tik savo spalvomis, skiriasi ir pats audinys. Renkantis į tai pravartu atkreipti dėmesį. Visų pirma, reikia atskirti sintetinį ir natūralų medvilnės satiną. Pastarasis yra daug tinkamesnis pasirinkimas miegui – satino patalynė medvilnės savybes papildo malonia vėsa ir itin švelniu odai paviršiumi.

Sintetinio satino patalynė taip pat turi savo gerbėjų ratą, tačiau tai orui ne itin laidus audinys, todėl galimas prakaitavimas, perkaitimas. Sintetinis audinys yra itin slidus ir ne visada maloniai priglunda prie kūno, gali kaupti elektrostatinį krūvį. Tačiau sintetinio satino patalynė, nors ir naudojama trumpiau, yra pigesnė, ją lengva prižiūrėti.

Medvilnės satinas, priklausomai nuo audimo, gali būti kelių rūšių. Skiriamas vienspalvis tolygus satinas ir žakardinis satinas. Nors skamba prabangiai, žakardinio satino patalynė skiriasi tik kiek kitokiu audimu. Keičiant siūlų kryptį išgaunamas savotiškas raštas: linijos, kvadratai ar kitokie ornamentai. Žakardinio satino patalynės komplektai dažnai naudojami viešbučiuose, nes yra ilgaamžiai ir puikiai išlaiko savo išvaizdą net po daugybės skalbimų.

Kaip atskirą rūšį galima išskirti ir mako satiną. Tai audinys, kuris yra itin lengvas ir tankus, savo tekstūra primenantis šilką. Mako satino patalynė yra dar minkštesnė, nes šis audinys audžiamas iš labai plonų siūlų. Tai prabangesnis satino variantas, kuris sujungia visas medvilnės savybes, yra ilgaamžis, tačiau pasižymi unikalia išvaizda.

Satino patalynė APRIL su drugeliais | Satino patalynė | Nostra

Tobulas pasirinkimas vasarai

Satino patalynė puikiai tiks naudoti ištisus metus. Tai lemia unikali medvilnės savybė padėti kūnui sureguliuoti temperatūrą miego metu. Dėl to su satino patalyne vasarą miegoti bus gaivu, o žiemą audinys greitai prisitaikys prie kūno temperatūros ir apgaubs jaukia šiluma.

Vis dėlto vasarą, kai dienos ir naktys kartais tampa tokios karštos, kad išsimiegoti tiesiog neįmanoma, satino patalynė yra tiesiog nepakeičiama. Dar daugiau vėsos suteiks paprastas triukas – pagalvės užvalkalą iš satino tiesiog atvėsinkite šaldytuve ir prieš miegą užvilkite. Tai ypatinga gaiva, kuri esant karštiems orams padės atsipalaiduoti ir užmigti.

Susijusios prekės

avatar