Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Nepavyksta gerai išsimiegoti: ar kalta patalynė?

Visi puikiai žinome kokybiško miego svarbą mūsų grožiui ir sveikatai – juk ne veltui trečdalį gyvenimo praleidžiame būtent miegodami. Mums besiilsint, smegenys apdoroja per dieną sukauptą informaciją, atsigauna raumenys, atsinaujina kūno audiniai. Tačiau šiais laikais vis daugiau žmonių susiduria su įvairiais miego sutrikimais, neleidžiančias kokybiškai pailsėti. Jeigu ir jūs miegate prastai, tačiau neatrandate tam jokių patologinių priežasčių, metas peržvelgti savo miegamąją erdvę – tikėtina, jog būtent jūsų pataluose slypi nemigos kaltininkai. Aptarkime, kokio tipo patalynės komplektai gali sutrikdyti jūsų ramų nakties poilsį.

Netinkamo pluošto patalai

„Kaip pasiklosi, taip išmiegosi,“ – teigia lietuvių liaudies išmintis, bylodama tiesą ne tik perkeltine, bet ir tiesiogine prasme. Jūsų patalynės komplektas ir tai, iš kokio pluošto jis pagamintas, yra pirmasis dalykas, į kurį turėtumėte atsižvelgti ieškodami paaiškinimo prastai miego kokybei. 

Pagalba kūnui reguliuoti savo temperatūrą yra pagrindinė patalų funkcija: jei miegate orui nelaidžiuose, sintetiniuose pataluose, darote sau meškos paslaugą, nes jūsų oda negali kvėpuoti ir tinkamai atsivėsinti. Yra rekomenduojama rinktis natūralaus pluošto patalus, kurie pasižymi ir puikia šilumos izoliacija, ir oro laidumu – pavyzdžiui, medvilnės patalynė palaiko optimalią kūno temperatūrą ir efektyviai sugeria drėgmę. Dėl savo hipoalerginių savybių tai - puiki patalynė vaikams. Alergiški žmonės dažnai renkasi ir mikropluošto patalus: nors šis audinys yra sintetinis, jis laidus orui ir labai lengvai prižiūrimas. Vykstant sklandžiai termoreguliacijai, miegosite kietai ir saldžiai! 

EXCLUSIVE patalynė TAYLOR | Patalynė | Nostra

Netinkamo audinio patalynė

Jei patalynės užvalkalus renkatės pagal grožį, o ne sudėtį, sukluskite – tai gali būti jūsų prasto poilsio priežastis. Net miegant su tinkamo pluošto patalais, jų užvalkalai taip pat gali trikdyti jūsų miegą. Alergijos, prastas oro laidumas, šiurkšti odai medžiaga – tai tik keletas iš daugybės veiksnių, lemiančių neramų miegą, vartymąsi. Tačiau audinių tipų yra visa gausybė, o jų kokybė ir kainos gali skirtis tikrai pastebimai. Tad kaip išsirinkti tinkamiausią variantą? Jei jums svarbu kokybė, sužavės lino patalynės komplektai – jie puikiai reguliuoja šilumą ir atrodo elegantiškai. Jeigu ieškote geriausio kainos ir kokybės santykio, medvilninė patalynė visuomet patenkins jūsų poreikius; iš šio audinio dažnai gaminama ir vaikiška patalynė. Trokštantiems žiupsnelio prabangos, siūloma satino patalynė, taip pat pagaminta iš medvilnės, tačiau suteikianti švelnesnį pojūtį ir malonią gaivą. 

Nusidėvėjusi pagalvė / čiužinys

Kada paskutinį kartą pirkote naują pagalvę? Ar prisimenate, kada keitėte savo lovos čiužinį? Dažno žmogaus atsakymas į šiuos klausimus yra neigiamas. Vis dėlto, jūsų pagalvės ir čiužinio būklė gali paveikti jūsų miego kokybę – būtent šie lovos atributai nulemia jūsų stuburo poziciją miegant. Tad jei jūsų pagalvė ar čiužinys skaičiuoja jau ne pirmą dešimtį, o jūs rytais pabundate su nugaros skausmais, vadinasi, atėjo laikas pokyčiams! 

Didelę svarbą turi ir čiužiniui pasirinkta paklodė, nes naktį besivartant jį dažnai nuslysta ir dar labiau trikdo poilsį. Paklodė su guma yra puikus šios problemos sprendimas; gumą dažnai turi ir trikotažinė paklodė, kurią pasirinkę miegosite patogiai ir neperkaisite. Šilumos reguliacijai rekomenduojamos ir satino paklodės, efektyviai paskirstančios šilumą ir ypač malonios odai.

Neskubėkite ieškoti nemigos priežasčių savo aplinkoje – visada skirkite pakankamai dėmesio lovai. Susikurti jaukią, patogią ir malonią miego vietą nėra sudėtinga: viską, ko reikia atrasite mūsų elektroninėje parduotuvėje. Kokybiški natūralaus audinio patalynės komplektai, minkštos pagalvės ir lengvos, judesių nevaržančios antklodės – atnaujinkite patalynę ir netrukus pajusite, kad po nakties atsibundate žvalūs ir puikiai pailsėję.

Susijusios prekės

avatar