Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Nugaros skausmas po nakties: ar patalynė padeda jo išvengti?

Kokybiškas miegas yra būtinas organizmo funkcionavimui ir kognityvinei veiklai palaikyti, tačiau retas žino, kokią įtaką miegui turi poilsio metu naudojama patalynė. Svarbu prisiminti, jog tai ne tik reikšminga kambario dekoro dalis: būtent nuo patalynės priklauso mūsų kūno termoreguliacija, laikysena bei atsipalaidavimas miego metu. 

Prastos miego sąlygos gali turėti nemalonių fizinių pasekmių, o viena iš dažniausiai pasitaikančių – tai nugaros skausmas. Nors gražūs patalai atlieka svarbią estetinę funkciją, jie nebūtinai užtikrina patogumą, tad jei pabudus ryte maudžia nugaros raumenis, tai rimtas ženklas, nurodantis keisti miegojimo įpročius. Tam, kad kas rytą atsikeltume pailsėję ir žvalūs, apžvelkime svarbiausias miego sąlygas, kurias gali užtikrinti tik kokybiški patalynės komplektai.

 

Laikysena miego metu

Ne paslaptis, kad prasti čiužiniai yra dažnai įvardijami kaip pagrindiniai nugaros skausmų kaltininkai. Nors tinkama kūno atrama iš tiesų daro didelę įtaką poilsio kokybei, ne mažiau svarbus yra ir patalynės bei pagalvės pasirinkimas. Tam, kad kūnas galėtų visiškai atsipalaiduoti, nugara turi būti viename lygmenyje su galva ir kaklu, tad pagalvė turi būti pritaikyta prie žmogaus stuburo linkio. Dėl šios priežasties renkantis patalynės komplektą būtina atsižvelgti į miego pozas. 

Mėgstantiems miegoti ant pilvo, rekomenduojama rinktis žemą, plokščią pagalvę, padėsiančią stuburui išlikti stabilioje pozicijoje. Dažnai miegantiems ant nugaros yra siūlomos žemesnės, vidutinio kietumo pagalvės, suteiksiančios tvirtą atramą kaklui. Tiems, kurie mėgsta miegoti ant šono, yra svarbu išlaikyti kūno horizontalumą, tad jiems rekomenduojami patalynės komplektai su aukštesnėmis, storesnėmis pagalvėmis. Jūsų laikyseną miego metu taip pat gali paveikti ir pats lovos paviršius. Netinkamo dydžio ar medžiagos paklodės dažnai slysta nuo čiužinių, taip dirgindamos ar net pabudindamos miegantį žmogų. Puikus sprendimas šiai problemai yra paklodė su guma: ji glaudžiai aptempia čiužinį iš visų pusių ir užtikrina stabilų pagrindą kokybiškam poilsiui. 

 

Patalynė nugaros skausmams mažinti | Patalynė | Nostra

 

Kūno temperatūros palaikymas

Vienas pagrindinių gero miego veiksnių – sumažėjusi ir stabili kūno temperatūra. Dėl šios priežasties karštomis vasaros naktimis užmigti yra ypač sunku. Tačiau tai nulemia ne tik šilumos lygis kambaryje, bet ir jūsų naudojami patalai. Jei poilsiui pasirenkama sintetinė patalynė, nepralaidūs audiniai neleidžia kūno šilumai garuoti, tad yra gausiai prakaituojama, judama ieškant patogiausios pozicijos ir dėl to dažnai prabundama. Kadangi tokio nekokybiško miego metu raumenys nespėja atsipalaiduoti, nugaros skausmas tampa neišvengiamu ryto palydovu.

Rekomenduojama rinktis natūralaus pluošto patalynės užvalkalus: lininė ar medvilninė patalynė užtikrins stabilią oro cirkuliaciją ir organizmas galės atsivėsinti nakties metu. Taip pat jūsų miegą gali praturtinti satino patalynė ir satino paklodės, leisiančios odai kvėpuoti ir suteiksiančios jūsų lovai švelnų prabangos pojūtį. Ieškantiems pigesnio, bet ne mažiau efektyvaus būdo vėsiam poilsiui, trikotažinė paklodė taps puikia orui laidaus audinio alternatyva.

 

Miegui tinkama atmosfera

Atrodo, jog miegate tinkamomis sąlygomis, tačiau pabundate vis dar įsitempę? Prisiminkite, jog kokybiškam miegui svarbus fizinio patogumo užtikrinimas ne tik miego metu, bet ir ruošiantis poilsiui. Vis dėlto, ne veltui siūloma vengti įvairių prietaisų miegamajame – svarbu užtikrinti, jog vienintelė šios erdvės asociacija smegenyse būtų susijusi su poilsiu, o ne su veikla. Rekomenduojama stiprinti šią asociaciją kuriant miegamojo ramybę bei jaukumą, o tai dažnai nulemia jūsų pasirinktas dekoras bei patalynė. 

Vienas paprasčiausių būdų suteikti kambariui malonią atmosferą – įvairūs lovos užtiesalai, pagalvėlės ir pledai. Jie gali ne tik užtikrinti šilumą žvarbiomis žiemos naktimis, bet ir tapti kambario puošmena. Taip pat rekomenduojama miegamajame rinktis švelnią, raminančią spalvų paletę, tad balta patalynė – interjero klasika, kurią pasirinkę niekuomet nesuklysite. Įsirengę patogią ir jaukią miego erdvę, psichologiškai paruošite savo kūną atsipalaidavimui ir išvengsite rytinius skausmus keliančios įtampos. 

Jei norite patogiai išsimiegoti, gerai pailsėti ir rytą pradėti kupini energijos, skirkite šiek tiek dėmesio savo patalynei. Ryte kankinantys nugaros skausmai yra tarsi perspėjimas, kad reikia kažką keisti – galbūt susidėvėjo pagalvė, o gal naujasis patalynės komplektas nėra tinkamas. Pasinaudokite rekomendacijomis ir rinkitės kokybišką patalynę bei lovos tekstilę ir atrasite puikaus poilsio malonumą bei privalumus.

Susijusios prekės

avatar