Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Vaikiška patalynė: kaip išsirinkti?

Vaikiška patalynė tokia įvairi, kad jos pasirinkimas tėveliams dažnai virsta tikru galvos skausmu. Ar ji bus patogi, ar raštas patiks mažyliui? Šie ir daugybė kitų klausimų nėra tokie sudėtingi, kaip iš pirmojo žvilgsnio gali pasirodyti.

Norisi, kad vaiko lovelė ir jos patalas būtų patogus ir leistų puikiai pailsėti kasnakt. Kad būtų lengviau tai užtikrinti, dalinamės keliomis svarbiomis įžvalgomis, kurios leis užtikrinti maksimalų patogumą ir kokybišką poilsį vaikui, kuris vos pakilęs iš patalo kupinas energijos galės leistis į naujus dienos nuotykius.

Kokia vaikiška patalynė yra patogi?

Tiek kūdikiai, tiek jau ūgtelėję mažyliai miego metu daugiau vartosi, tad jiems svarbu jaustis laisvai. Norint patenkinti šį poreikį, reikėtų rinktis lengvesnę patalynę: ši taisyklė galioja tiek patalynės komplektams, tiek antklodei ir pagalvėms.

Mažiesiems miegaliams sudėtingiau yra reguliuoti savo kūno temperatūrą miego miego metu – jų kūnas dar neturi tam reikalingų įgūdžių. Dėl šios priežasties būtina apsisaugoti nuo perkaitimo ir prakaitavimo, kuris yra viena dažniausių prasto miego priežasčių. Patogumą užtikrins natūralus audinys, laidus orui ir puikiai sugeriantis drėgmę. Vaikiška patalynė dažnai yra gaminama ir ekologiškos medvilnės, kur pasižymi visomis šiomis savybėmis, be to, yra minkšta ir švelni. Tai tekstilės gaminys, kuris puikiai atitiks vaiko poreikius ir užtikrins ramų miegą.

Renkantis vaikišką patalynę itin svarbus yra dydžio klausimas. Pradėkite nuo lovos matmenų – paklodė turi būti tiksliai pritaikyta, priešingu atveju ji slankios ir judės, susidarys nelygumai, ant kurių miegoti nepatogu. Verta prisiminti ir tai, kad mažieji mėgsta ant lovos žaisti bei šokinėti, tad jei nenorite kaskart kloti lovos naujai, puikia išeitimi taps paklodė su guma. Standi gumos juostelė patikimai laikys audinį vietoje. Nei per didelis, nei per mažas negali būti ir pagalvės ar antklodės užvalkalas: jei tik bus dydžio skirtumų, lova kasryt atrodys tarsi skalbinių krūva, o mažylis atsikels gerai nepailsėjęs. Tai taip pat nepalengvins ir tvarkos pamokų: jei norite išmokyti vaiką pasikloti lovą, tai turi būti atliekama lengvai ir patogiai.

Vaikiškos patalynės spalvos ir raštai

Spalvomis ir raštais vaikiški patalynės komplektai varijuoja ne šiaip sau. Įvairios spalvos ir formos jau nuo kūdikystės skatina mažylius pažinti pasaulį, lavina fantaziją ir suvokimą. Skirtingos faktūros audiniai lavina motorinius įgūdžius, mažieji nori paliesti patalynės piešinį, vėliau mokosi skaičiuoti ar pastebi pasikartojančius elementus. Įvairūs gyvūnai, raštai ir formos yra tai, kuo patalynė džiugina vaikus. Be to, tai labai praktiškai: jei mažyliui patinka dinozaurai ar automobiliai, geriau nupirkite jais margintą patalynę, o ne išpieškite sienas ir kai patalynę vaikas išaugs, ją tiesiog išmesite, nereikės iš naujo daryti namų remonto.

Pasirinkimas tikrai didelis, tad norint į šį procesą įtraukti ir vaiką, rekomenduojama palikti jam tik keletą pasirinkimo variantų. Parinkite medžiagą, dydį ir galbūt net pageidaujamas spalvas, o iš trijų variantų vaikas galės pasirinkti tai, kas jam labiausiai patinka. Patariama vengti suteikti visišką pasirinkimo laisvę vaikui, nes matant daugybę variantų, jam bus sunku apsispręsti.

Antra vertus, vengti spalvų ir įvairių gyvūnų ar animacinių filmukų herojų tikrai neverta. Jie yra puiki pagalba pratinant mažesnius vaikus miegoti vienus: patalynės tematika tampa žaidimu, tad mažuosius lengviau užmigdyti. Juk geriausi sapnai gyvena ten pat, kur ir patys mėgstamiausi herojai bei geriausi draugai-gyvūnai.

Susijusios prekės

avatar