Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Sintetinio pluošto patalynės privalumai

Natūrali ar sintetinė – kalbant apie patalynės pasirinkimą, šis klausimas visada iškyla. Iš tikrųjų nuomonių yra labai įvairių, tačiau kuria tikėti iš tikrųjų? Natūralaus pluošto patalynės šalininkai turėtų atkreipti dėmesį ir į sintetinius audinius, jie pasižymi ne vienu privalumu. O ir stereotipų, kurie visiškai neturi loginio pagrindo, apie sintetinę patalynę egzistuoja iš tikrųjų daug, tad kviečiame sužinoti daugiau.

Kaip gaminama sintetinė patalynė?

Jei natūralūs pluoštai yra renkami ir apdirbami, tai sintetinio pluošto kelias – kiek kitoks. Tai technologiškai pažangios medžiagos, kurios yra specialiai apdirbamos ir virsta audiniu, pasižyminčiu tam tikromis savybėmis.

Sintetiniai pluoštai skiriasi savo sudėtimi, savybėmis ir kokybe. Žinoma, patalynei naudojama tik dalis jų, o vienas populiariausių pasirinkimų yra poliesteris. Vis dėlto neverta nusivilti – juk poliesterį tikrai noriai renkamės drabužiams, kurie nesiglamžo, arba sportinei aprangai. Kodėl vienu atveju šį audinį suvokiame kaip geriausią pasirinkimą, o stovėdami patalynės skyriuje staiga persigalvojame?

Iš tikrųjų sintetinė patalynė šiandien ir prieš dešimtmetį ar daugiau yra du visiškai skirtingi produktai. Audinių pramonė stipriai pažengė į priekį, taip suteikdama puikias savybes sintetinei patalynei ir nuolat ją tobulindama. Vis dėlto daugelio atmintyje stereotipai apie senuosius prastos kokybės sintetinius pluoštus yra taip giliai įsirėžę, kad jie net nesuteikia progos naujai sintetinei patalynei! Ir visai be reikalo.

Purpurinė PREMIUM mako satino patalynė CHLOE | Mako satino patalynė | Nostra

Sintetinės patalynės privalumai

Vienas svarbiausių sintetinės patalynės privalumų yra ilgaamžiškumas ir atsparumas dėvėjimuisi. Net ir naudojama kasdien bei dažnai skalbiama, ši patalynė puikiai išsaugo savo savybes bei dailią išvaizdą ilgą laiką. Dėl tvirtumo sintetinis pluoštas dažnai yra naudojamas įvairiai patalynei gaminti: iš jo siuvami patalynės užvalkalai, gaminamos antklodės, pagalvės, paklodės, antčiužiniai ir kt.

Kokybiška sintetinė patalynė gerai praleidžia orą ir sugeria drėgmę. Tiesą sakant, ji veikia kaip sportui skirti drabužiai, todėl ir miegoti joje tikrai patogu. Modernios technologijos leidžia gamintojams išgauti natūraliam pluoštui artimas ar net jį lenkiančias savybes.

Sintetinė patalynė yra lengvesnė, palyginti su natūralia. Lengvumas suteikia patogumo, gaivumo jausmą, tad tai puikus pasirinkimas laisvės mėgėjams.

Daugelis natūralių audinių yra glamžūs, tad jei nuolat skubate ir neturite laiko patalynės lyginti, sintetiniai audiniai jums tikrai patiks. Jie ne tik nesiglamžo, bet ir lengvai džiūva, naudojant tokią patalynę, lovą lengva ir greita pakloti.

Vienas svarbių privalumų yra kaina, o sintetinė patalynė kaina lenkia natūralią. Pigiau ir geriau – taip tikrai gali būti. Tačiau nesivaikykite itin mažų kainų, nes tik aukštos kokybės audiniai suteiks tas savybes, kurių tikitės.

Sintetinis pluoštas yra švelnus, o dėl atsparumo gali būti skalbiamas daugybę kartų – tiek, kiek tik prireiks. Dėl šios priežasties tai geras pasirinkimas jautriai ar alergiškai odai, nes tik dažnas skalbimas gali apsaugoti nuo nešvarumų ar dulkių erkučių, kurios dažniausia ir yra tikroji alergijos priežastis.

Satino patalynė AVRIL | Satino patalynė | Nostra

Kuo ypatingas mišrus pluoštas?

Sintetinė patalynė turi daugybę privalumų, tačiau natūralus pluoštas taip pat atrodo patraukliai. Negalite pasirinkti? Rinkitės mišraus pluošto patalynę, kuri sujungia natūralaus ir sintetinio audinio savybes į vieną. Puikios laidumo orui ir drėgmės sugeriamumo savybės atitinka organizmo poreikius miego metu, o sintetinio pluošto intarpai užtikrina puikią išvaizdą ir ilgaamžiškumą.

Mėgaukitės visais sintetinės ir natūralios patalynės privalumais, pasirinkdami savo mėgstamiausią raštą ar spalvą.

Susijusios prekės

avatar