Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Pirmas vaiko miegamasis

Auginant mažylį iškyla daugybė klausimų. Ir tai visiškai normalu – esame tam, kad padėtume jums rasti į juos atsakymus. Šiame straipsnyje pakalbėsime apie tą laikotarpį, kai vaikas išauga lovelę ir jam reikia įrengti pirmą miegamąjį. Jis jau nėra kūdikis, tačiau taip pat nėra ir suaugęs. Ką tėvams svarbu žinoti apie patalynę ir į ką atkreipti dėmesį ją renkantis? Visi tėvai savo vaikams nori paties geriausio – šie keli naudingi patarimai padės priimti gerus sprendimus ir užtikrinti vaiko miego kokybę.

Lengvas audinys

Atrodo, kad mes, suaugusieji, esame pripratę miegoti įvairiomis sąlygomis: ant sofos, fotelio ar net palapinėje. Tačiau vaikams miegas lengvai gali virsti neįveikiamu iššūkiu. O vienas svarbiausių dalykų mažyliams (beje, tai taip pat svarbu ir mums, suaugusiems) yra judėjimo laisvė miego metu.

Vaikai miegodami daug juda, todėl jiems geriausiai tiks lengvas patalas. Judant gali susidaryti audinio raukšlių, o jos nuspaudžia odą ir trikdo miegą. Dėl mažiesiems geriausiai tiks neglamžūs lengvi audiniai – rinkitės patalynės užvalkalus iš kartūno, medvilnės, satino, žiemai puikiai tiks flanelė.

Pirmas vaiko miegamasis | Patalynė | Nostra.lt

Kokybė – itin svarbi

Mes, tėvai, vaikams norime suteikti tai, kas geriausia ir į aukštos kokybės patalynę tikrai verta investuoti. Itin atidžiai pasirinkite patalynės užvalkalus – vaikų oda yra gležna ir jautri, labiau linkusi į alergines reakcijas ir sudirgimus, todėl jai reikia ypatingo švelnumo.

Vaikų odos poreikius geriausiai atitiks natūralaus pluošto audiniai. Puikus pasirinkimas yra medvilnė – nenuvertinkite jos, tačiau atkreipkite dėmesį į audimą – patalynės paviršius turėtų būti tolygus. Medvilnė vaikų miegui puikiai tinka ir dėl antibakterinių savybių, be to, net ir po daugybės skalbimų šis pluoštas išlaiko savo minkštumą.

Dėmesys detalėms

Kaip jau minėjome, vaikai miegodami daugiau juda. Tačiau judėjimas tuo nesibaigia: kol užmiega, jie lovoje gali daug vartytis, pradėti žaisti ar net šokinėti! Taip, visa tai tikrai gali išjudinti patalą iš vietos. Dėl to itin svarbu vaikams parinkti tinkamo dydžio patalynę: užvalkalai turi atitikti vaikiškos antklodės ir pagalvės matmenis, o paklodė – tobulai priglusti prie čiužinio.

Taip pat atkreipkite dėmesį ir į patalynės užvalkalų užsegimus. Jie turėtų būti saugūs, maži. Geriausia, jei užvalkalas bus užsegamas vadinamuoju paslėptu užtrauktuku arba sagomis – taip užsegimo elementus gaubia audinys, kuris tarsi apsauginis sluoksnis apsaugo nuo grubaus kontakto.

Pirmas vaiko miegamasis | Patalynė | Nostra.lt

 

Lengva priežiūra

Ne paslaptis, kad vaikams lovoje dažnai nutinka įvairių „avarijų“ – tai dažai išsiliejo, tai pyragėlis iš rankų iškrito... Dėl to vaikui rinkitės tokią patalynę, kurią lengva prižiūrėti. Ji turėtų būti skalbiama skalbyklėje ir pakankamai atspari dėvėjimuisi. Puikus pasirinkimas yra storesnė medvilnė, kurią galima skalbti net ir aukštoje temperatūroje. Toks audinys išlaiko savo švelnumą ir pradinę išvaizdą net ir po daugybės skalbimų.

Vaikišką patalynę rekomenduojama lyginti, tačiau sutaupysite daugybę laiko, jei pasirinksite neglamžų audinį. Vaikų oda yra jautri, todėl svarbu, kad audinys miego metu nesudaryti raukšlių, o glamžią patalynę išlyginti tinkamai gali prireikti išties daug laiko ir pastangų.

Žaiskite su spalvomis ir stiliais

Vaikiškos patalynės asortimentas – išties platus. Čia varijuoja daugybė spalvų, raštų, piešinių... Visa tai įtraukia į smagų žaidimą, kurį galite perkelti ir į savo mažylio miegamąjį. Derinkite skirtingas spalvas arba išrinkite patalynė su vaiko mėgstamais gyvūnais. Beje, įvairūs raštai vaikus atpalaiduoja, skatina jų fantaziją.

Patogu turėti keletą patalynės komplektų, juos galima naudoti kaip sezoninius. Rinkitės kuo skirtingesnius – taip vaikas bus sudomintas ir įtrauktas į procesą. O tai gali padėti įveikti tą įkyrų nenorą eiti miegoti – paverskite tai žaidimu!

Susijusios prekės

avatar