Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Koks turėtų būti patalynės komplektas žiemai?

Šaltojo sezono metu nėra nieko smagesnio, kaip jaukiai ir šiltai susisukti į minkštą ir švelnią patalynę. Vis dėlto tokį pojūtį suteikia ne visi patalynės komplektai. Kur slypi paslaptis ir kaip pasirinkti tinkamus patalus „žiemos miegui“?

Kokybiška antklodė

Atšalus orams mūsų organizmui itin norisi šilumos, todėl antklodė tampa bene svarbiausia patalynės dalimi. Investicija į kokybišką antklodę tikrai atsipirks – juk ją naudojame diena iš dienos. Pigūs ir nekokybiški gaminiai nesuteiks norimo rezultato ir vargiai užtikrins patogumą. Žiemai reikėtų ieškoti šiltos, tačiau lengvos antklodės, nes tik po tokia miego metu jausitės komfortiškai.

Geriausia visada ieškoti natūralių pluoštų, antklodės dažniausiai siuvamos iš vilnos ar medvilnės. Šios medžiagos naudojamos išoriniam sluoksniai puikiai praleidžia orą, todėl miegant po tokia antklode neperkaisite. Vidaus užpildui puikiai tinka medvilnė, bambuko, tencelio pluoštas – tai augalinės kilmės, natūralios ir savo savybėmis tiesiog neįtikėtinos medžiagos, kurios mūsų kūnui suteikia didžiausią patogumą.

Patogi pagalvė

Pagalvė svarbi visais metų laikais, nes ji suteikia tinkamą atramą galvai ir užtikrina stuburo padėtį. Pagalvės pasirinkimo rekomendacijos atitinka antklodės paieškos taisykles, tačiau čia dar svarbu atkreipti dėmesį ir į pagalvės dydį bei tipą. Dažnai pagalvės dydis pasirenkamas pagal tai, kokio dydžio patalynės užvalkalai turimi. Vis dėlto pirmiausiai reikėtų vertinti ne užvalkalus, o savo poreikius – jei patogiau jaučiatės ant mažesnės ar didesnės pagalvės, tokią ir įsigykite. Daugeliui taip pat patinka vadinamojo bangelės tipo pagalvės, kurios yra kietesnės ir standesnės.

Tamsi EXCLUSIVE patalynė TAYLOR | Patalynė | Nostra

Žieminiai patalynės užvalkalai

Miegas šaltojo sezono metu bus patogus, jei užsitikrinsite šilumą ir jaukumą. Čia geriausiai pasitarnaus natūralių audinių patalynės užvalkalai, kurie greitai prisitaiko prie kūno temperatūros ir suteikia malonų šilumos pojūtį kartu neleisdami perkaisti ar prakaituoti. Galima rinktis įvairius medvilnės pluošto užvalkalus iš drobelės, satino, kartūno, daugeliui patinka švelniu pūkeliu pasidengusi flanelė. Šie audiniai neįsielektrina, o žiemos periodu tai – maloni smulkmena.

Sintetiniai patalynės užvalkalai žiemai nėra itin rekomenduojami. Jie lėčiau prisitaiko prie kūno temperatūros, nėra tokie malonūs odai. Be to, kai norisi šilumos, dažnai antklodė papildo ir pledas, o po kurio laiko, jau užmigus, organizmui tampa per karšta ir prasideda prakaitavimas, nes sintetiniai audiniai prastai praleidžia oro srautus. Sintetinis audinys prasčiau ir sugeria, tad galiausiai miegas bus sugadintas, nes pajutę šaltą drėgmę patalynės paviršiuje paprasčiausiai prabusite. O jei vis dėlto svarstote apie sintetinio pluošto patalynės užvalkalus, rinkitės tarpinį variantą – iš sintetinio ir medvilnės pluošto austą gaminį.

Pledas – neatsiejama jaukumo dalis

Žiemos laikotarpiu įprastą patalynės komplektą galima papildyti jaukiu ir minkštu pledu. Geriausiai šildys vilnos pledas, taip pat galite rinktis ir prabangius merino ar kupranugario vilnos gaminius. tai ypatingomis savybėmis pasižymintis pluoštas, kuris turi daugybę naudingų savybių. Merino vilnos pledai ne tik atrodo stilingai, bet ir yra ilgaamžiai, lengvi, juos net galima naudoti vietoje antklodės. Neapsigaukite, nors toks pledas yra plona ir švelnus, jis puikiai atlieka savo darbą – užtikrina šilumą ir jaukumą.

Susijusios prekės

avatar