Patalynės išpardavimas, nuolaida iki 40%!

Audiniai patalynei: kokie jie ir kuo išsiskiria?

Miego kokybė yra labai svarbi mūsų emocinei būklei, nuotaikai, darbingumui ir daugeliui kitų gyvenimo sričių. Pati miego kokybė taip pat priklauso nuo kelių aspektų, tarp kurių išskirtinis dėmesys tenka patalynei. Ši tekstilė turi tiesioginį sąlytį su oda viso miego metu, todėl jai keliamas nemažas pluoštas reikalavimų – turėtų būti švelni, minkšta, nedirginti odos, apsaugoti nuo prakaitavimo ir pan. Tokius reikalavimus puikiai patenkina kokybiški, natūralaus pluošto audiniai.

Trumpai pristatysime populiariausius audinius, kurie puikiai tinka patalynei, atitinka aukštus reikalavimus ir, tikimės, informacija taps tam tikromis gairėmis Jums, kai rinksitės naują patalynės komplektą sau ar dovanai.

Tencelis

Šis pluošto pavadinimas kai kam gali būti mažiau girdėtas, bet jį tikrai žino jautrios odos savininkai. Tencelis yra natūralumo lyderis, sudėtyje neturintis jokių kenksmingų priedų, tad jis bus tobulas pasirinkimas visiems, o ypač sergantiems odos ligomis, net tokiomis kaip psoriazė, dermatitas. Viena iš išskirtinių audinio savybių – jis absorbuoja net daugiau drėgmės nei medvilnė! Dar geriau tai, kad tą drėgmę itin sparčiai išgarina. Tad tancelio audinio patalynė bus labai komfortiška, švelni, o glotnumu galėtų drąsiai varžytis net su prabangiuoju šilku.

Teigiama, jog tencelis ypatingas tuo, jog jame susijungia kitiems pluoštams būdingos geriausios jų savybės, pavyzdžiui, jis švelnus tarytum šilkas, šiltas tarsi vilna, drauge maloniai vėsina kaip linas, sugeria drėgmę net geriau nei medvilnė!

Satino patalynė ARIELLE | Satino patalynė | Nostra

Jei miego metu esate linkę prakaituoti, tancelio patalynė labai maloniai nustebins. Sugerdamas ir išgarindamas drėgmę šis pluoštas neleis perkaisti, todėl jausitės komfortiškai visą naktį.

Mako satinas

Mako satinas audžiamas iš medvilnės pluošto, todėl jis yra visiškai natūralus audinys, tobulai tinkantis patalynei. Tačiau daugeliui pažiūrėjus į mako satino patalynę kyla klausimas, ar tai tikrai medvilninis audinys? Iš tiesų, medvilnė mums visiems puikiai pažįstama – maloni liesti, kartais atrodo kiek šiurkštesnė, matinė, patvari, standaus audimo. Mako satinas vizualiai tikrai skiriasi, mat jis iškart sužavi lengvumu, glotnumu ir subtiliu elegantišku žvilgesiu. Didesnė tikimybė jį supainioti su šilku nei su medvilne. Tačiau mako satinas, nepriklausomai nuo prabangios jo išvaizdos, tikrai yra iš medvilnės pluošto, kuris gamybos procese itin kruopščiai apdirbamas, o naudojant specialų audimą ilgos medvilnės gijos sugula nepriekaištingai, visiškai pakeičiant įprastą medvilnės išvaizdą.

Drobės patalynė IŠPARDAVIMAS | Drobės patalynė | Nostra

Puiku tai, kad net ir pakeitęs išvaizdą medvilnės pluoštas mako satinui perduoda visas gerąsias savo savybes: švelnumą, malonų sąlytį su oda, jis nedirgina, nealergizuoja, negana to, mako satinas yra dar patvaresnis ir ilgaamžiškesnis, o ką jau kalbėti apie įspūdingus išvaizdos pokyčius.

Satinas

Satinas, kaip ir mako satinas, audžiamas iš medvilnės pluošto. Audinys yra tankus, labai švelnus, turi subtilaus blizgesio, suteikiančio jam dar daugiau prabangos ir rafinuotumo.

Satino patalynė labai patiks tiems, kurie nemėgsta patalynės po skalbimo lyginti – satinas, palyginti su medvilne ar kitais audiniais, labai lengvai lyginasi.

Satino patalynė ADOETTE | Satino patalynė | Nostra

Rinkitės satininę patalynę, kurios sudėtyje nėra kitų priemaišų, ypač sintetinių pluoštų. Satino patalynės priežiūra bus paprasta, o miegoti įsisupus į tokius patalus nepaprastai malonu – audinys švelnus, minkštas, jaukus, tinka net jautriai odai, nedirgina jos, leidžia odai laisvai kvėpuoti miego metu.

Satino patalynė užkariaus prabangos mėgėjų širdis!

Drobė

Jei prioritetu laikote komfortą ir kokybę, o ne vizualinį vaizdą, tuomet drobė Jums tobulai tiks. Tiesa, taip sakome ne todėl , kad drobė atrodytų negražiai – anaiptol, ji labai stilinga, estetiška ir graži, tiesiog imlesnė glamžymuisi, todėl labiau susiglamžiusi praranda šiek teik reprezentatyvumo. Tačiau ir čia galima įžvelgti privalumų – jei namuose vyrauja šiuolaikinis, laisvas, urbanistinis, neįpareigojantis stilius, tai kelios susiglamžiusios drobinės klostės atrodys net labai žavingai!

Drobės patalynės komplektas DEKA | Drobės patalynė | Nostra

Visgi kalbant apie audinių privalumus drobę galime aukštinti ir aukštinti! Tai – medvilnės pluošto audinys, todėl idealiai prisitaiko prie kūno temperatūros, yra labai švelnus ir nedirginantis odos, leidžia jai laisvai kvėpuoti, užkerta kelią prakaitavimui, užtikrina maksimalų komfortą viso miego metu.

Kartūnas

Kartūnas labai artimas drobei – jis patvarus, ilgaamžis, labai lengvai skalbiamas, linkęs glamžytis. Kartūno patalynė puikiai sugeria drėgmę ir ją išgarina, todėl nenubusite suprakaitavę, o viso miego metu mėgausitės kokybišku, komfortišku miegu. Kartūnui būdingas drobinis pynimas, pats audinys plonas, nesunkus.

Vizualiai kartūno patalynė atrodo subtiliai, estetiškai, kartais gana kukliai, tačiau visas pluoštas puikių savybių šį audinį daro patrauklų daugeliui.

Kartūnas labai lengvai skalbiamas, nešvarumai puikiai pašalinami, audinys greitai išdžiūsta. Jis stiprus ir ilgaamžis, net po daugelio skalbimo ir lyginimo ciklų išlaiko reprezentatyvią išvaizdą.

Flanelė

Flanelė patenkins poreikius tų, kurie neabejingi natūralumui, jaukumui bei švelnumui.  Šis audinys taip pat pagamintas iš medvilnės pluošto ir perėmęs visas gerąsias jo savybes. Flanelinė patalynė neleis nei perkaisti, nei sušalti, ji nepriekaištingai ir lengvai priglus prie kūno, bus nepaprastai maloni odai. Dėl mažyčio pūkelio audinio paviršiuje flanelė dovanoja neapsakomą minkštumą bei švelnumą ir yra tiesiog nepamainoma šaltuoju metų laiku. Flanelinė patalynė tinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, tai vienas geriausių pasirinkimų patiems mažiausiems, kurių odelė yra itin jautri ir gležnutė.

Nors flanelė, kaip ir satinas ar kiti medvilniniai audiniai, gaminama iš medvilnės pluošto, nuo minėtų audinių ji skiriasi. Flanelei naudojamas kitoks audimo būdas – audinio paviršius šiek tiek pašiaušiamas, pats audinys yra stipresnis nei, pavyzdžiui, satinas. Flanelės audinys šiaušiamas, kol paviršiuje susidaro švelnutis pūkelis – būtent jis ir leidžia nesunkiai atskirti flanelinį audinį.

Patalynės komplektas ABSTRAKCIJA | Patalynės komplektai | Nostra

Tiesa, po daugelio skalbimų galima pastebėti, kad tas nuostabus pūkelis sumažėjo ar net visai dingo. Todėl flanelinei patalynei rinkitės švelnias skalbimo programas, patalynę įdėję į specialų skalbimui skirtą maišelį. Žinoma, kur kas patvaresnė bus kokybiška patalynė.

Glamžytas audinys

Glamžyta patalynė tikrai neatrodys netvarkingai, atvirkščiai, ji bus originali, išskirtinė, tobulai įsilies į bet kokio stiliaus miegamąjį. Rinkitės glamžytos medvilnės patalynę ir mėgaukitės visais šiam natūraliam pluoštui būdingais privalumais: švelnumu, minkštumu, natūralumu, tobulu sąlyčiu su oda, komfortu.

Nors glamžytas audinys vizualiai gali pasirodyti šiurkštokas, šią poziciją kaip mat pakeis vienas vienintelis prisilietimas – nustebsite, koks švelnus ir jaukus šis audinys! Nenuostabu, kad glamžyta patalynė sulaukia daug simpatijų.

Patalynės komplektas IŠPARDAVIMAS | Patalynės komplektai | Nostra

Glamžyta medvilnė puikiai sugers drėgmę ir neleis perkaisti, labai tiks net jautriai odai, nes suteiks visas galimybes jai kvėpuoti, nedirgins odos ir nealergizuos. Turime pridurti ir tai, kad glamžyto audinio patalynė ypač populiari tarp tų, kurie nuolat skuba, nespėja ir viskam pritrūksta laiko, nes šio audinio patalynės nereikia lyginti! Ji lengvai skalbiama, greitai džiūsta ir nereikalauja lyginimo.

Paminėjome kelis audinius, išsiskiriančius natūralia sudėtimi ir puikiomis savybėmis. Bet kuris iš šių pasirinkimų bus sveikintinas. Tiesa, vienus audinius, pavyzdžiui, satiną, labiau mėgsta suaugusieji, o štai flanelė populiari tarp patalynės vaikams. Kai kuriuos žavi drobės unikalumas, kitus – mako satino glotnumas. Tad įvertinkite savo poreikius ir nesuklysite pasirinkę.

avatar