Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Rankšluosčiai: kiek jų reikia turėti?

Kiek rankšluosčių reikia turėti namuose – sena dilema. Pernelyg apkrauti savo spintos nesinori, tačiau pritrūkus rankšluosčio taip pat juk nebėgsite jo pirkti. Be to, norisi, kad vonios tekstilė derėtų tarpusavyje.

Iš tikrųjų rankšluosčių kiekis priklauso nuo daugybės veiksnių, pavyzdžių gyvenimo būdo, įpročių ir kt. Jei turite didelius namus ir dažnai sulaukiate svečių, kurie lieka nakčiai, reikės pasirūpinti ir rankšluosčiais jiems. Šiame straipsnyje apžvelgsime, ką svarbu įvertinti renkantis rankšluosčius ir kaip juos tinkamai prižiūrėti, kad tarnautų ilgiau.

Kiek man reikia rankšluosčių?

Vienam asmeniui rekomenduojama turėti bent du rankšluosčių komplektus, kuriuos sudarytų du dideli rankšluosčiai visam kūnui ir du mažesni rankšluostėliai. Kokio dydžio rankšluosčius rinktis, priklauso nuo asmeninių poreikių: jei mėgstate po maudynių vonioje susisukti į rankšluostį, rinkitės 70x140, 100x180, 80x160 cm dydžio rankšluosčius, o jei greitai nusausinate odą ir velkatės chalatą, puikiai tiks ir mažesni.

Mažesnieji rankšluosčiai bus patogūs šluostyti veidui, ilgaplaukės mėgsta turėti atskirą rankšluostį plaukams – tai labai patogu, nes kūno rankšluostis nuo ilgų plaukų taptų šlapias ir juo šluostyti odą būtų nemalonu.

Turėdami du rankšluosčių komplektus, galėsite nesukti galvos dėl skalbimo: kol vienas komplektas skalbiamas, galėsite naudoti kitą. Taigi, skaičiuodami rankšluosčių skaičių šeimai, namiškių skaičių padauginkite iš dviejų ir žinosite, kiek komplektų reikės. Papildomai įsigykite rankšluosčių bendram naudojimui, pavyzdžiui, rankoms, grindų rankšluostį, kuris tiesiamas vietoje vonios kilimėlio.

 

Rankšluosčiai: kiek jų reikia turėti? | Rankšluosčiai | Nostra.lt

 

Rankšluosčiai svečiams

Niekada nežinia, kad namuose užsibus svečiai, tad rankšluosčiais jiems reikėtų pasirūpinti iš anksto. Švarūs ir minkšti rankšluosčiai yra puiki galimybė parodyti savo rūpestį. Kiekvienam svečiui reikėtų paruošti po dviejų rankšluosčių komplektą, todėl namuose pravartu turėti bent 4 svečiams skirtus rankšluosčius.

Svečiams galima pirkti ir mažesnius rankšluosčius, pavyzdžiui, galima rinktis komplektą iš 50x100 cm ir 30x50 cm dydžio rankšluosčių. Mažesnius rankšluosčius bus patogiau skalbti, jie greičiau išdžius, o svečių rankšluosčių švara juk reikės pasirūpinti po kiekvienos viešnagės. Jei dvejojate, kaip suderinti skirtingas spalvas ar raštus, jums puikiai tiks rankšluosčių komplektai, kurių platų asortimentą rasite mūsų parduotuvėje.

Ar man reikia atskiro rankšluosčio veidui?

Iš tikrųjų rankšluosčiai veidui turi ir gerbėjų, ir priešininkų. O kaip yra iš tikrųjų? Veidui skirti rankšluosčiai yra nedideli, jie turėtų būti naudojami išimtinai tik veido, dekoltė, pečių zonai sausinti. Šie rankšluosčiai nėra būtini, tačiau tokį turėti išties patogu, itin moterims. Turint atskirą rankšluostėlį veidui, nereikės jaudintis, kad ištepsite savo didįjį rankšluostį pudros ar kitų kosmetinių priemonių likučiais. Kartais natūralios sudėties rankšluosčiai net naudojami makiažui valyti, tačiau tuomet juos reikia skalbti po kiekvieno naudojimo.

Atskirą veido rankšluostį pravartu turėti tiems, kurie turi į alergijas ir sudirgimus linkusią veido odą, kenčia nuo spuogų, per didelio odos riebalinių liaukų aktyvumo. Atskiras rankšluostis padės apsaugoti veidą nuo bakterijų ir infekcijų, kurios gali dar labiau pabloginti odos būklę. Žinoma, svarbu nepamiršti, kad tokiu atveju reikalingas dažnas skalbimas.

Kiek reikia turėti vonios kilimėlių?

Žinote, koks nemalonus jausmas, kai po karštos vonios reikia nužengti ant šaltų ir slidžių grindų plytelių? Jo lengvai išvengsite, jei turėsite bent du vonios kilimėlius. Viešbučiai ir kitos apgyvendinimo įstaigos vietoje vonios kilimėlių naudoja rankšluosčius – svečiai nuolat keičiasi, o rankšluosčiai yra daug lengviau skalbiami. Pastebima, kad ši tendencija iš apgyvendinimo įstaigų persikelia ir į namus, taigi jei planuojate kilimėlį pakeisti rankšluosčiu, šiai paskirčiai įsigykite juos bent du.

Jei turite didelį vonios kambarį ir vieno kilimėlio jame nepakanka, geriau rinkitės du mažesnius, o ne vieną didelį. Taip bus lengviau užtikrinti jo švarą – mažesnius tekstilės gaminius lengviau skalbti, lyginti, jie greičiau džiūsta.

 

Rankšluosčiai: kiek jų reikia turėti? | Rankšluosčiai | Nostra.lt

 

Kaip dažnai reikia keisti rankšluosčius?

Šis klausimas turi du aspektus. Vienas jų – kaip dažnai reikia rankšluosčius skalbti. Deja, daugelis galvoja, kad rankšluosčiai gali būti skalbiami gerokai rečiau, nei iš tikrųjų. Vonios tekstilė susiduria su drėgme ir šiluma, o tai yra puiki terpė plisti mikrobams ir bakterijoms. Dėl to vonios rankšluosčiai turėtų būti skalbiami kaskart po 3-4 panaudojimų – tai padės užtikrinti jų švarą.

Be to, kartais klaidingai manoma, kad pernelyg dažnas skalbimas rankšluostį paverčia kietu, nors yra priešingai. Retai skalbiami rankšluosčiai kaupia savo paviršiuje nešvarumus – juk jie turi nesuskaičiuojamą daugybę kilpelių, kurios surenka nuo odos ne tik vandens lašelius, bet ir negyvas ląsteles, riebalus ir kt. Kuo rečiau skalbsite rankšluostį, tuo daugiau nešvarumų jis prikaups, o būtent dėl to jis ir tampa kietas.

Kita priežiūros klaida yra pernelyg didelio kiekio skalbimo priemonės ar minkštiklio naudojimas. Cheminiai preparatai taip pat gali kauptis tekstilės paviršiuje ir viduje, o tai paverčia audinį kietu. Jei norite mėgautis rankšluosčių minkštumu ir švelnumu, rinkitės natūralaus pluošto gaminius, skalbkite juos dažnai ir nepersistenkite su plovikliu, minkštikliu.

Tačiau kaip žinoti, kad rankšluosčiai jau susidėvėjo ir metas juos pakeisti naujais? Visi rankšluosčiai, kad ir koks būtų jų dizainas, spalva ar storis anksčiau ar vėliau susidėvi. Tiesa medvilniniai rankšluosčiai yra labai ilgaamžiai, puikiai daugybę skalbimo ciklų ištveria ir bambukiniai rankšluosčiai, bet jiems visiems taip pat ateina galas. Kad tada nutinka? Prastėja rankšluosčio savybė sugerti vandenį, jo paviršius praranda purumą, audinys tampa kietesnis.

Rekomenduojama rankšluosčius atnaujinti kas 18-24 mėnesius. Per šį laikotarpį kokybiški rankšluosčiai puikiai išlaiko savo savybes ir estetinę išvaizdą. Jei ieškote ilgaamžiškumo, jums patiks šukuotinės medvilnės rankšluosčiai, kurie gali tarnauti ilgiau, bet prisiminkite, kad viskas priklauso nuo to, kaip šiuos tekstilės gaminius naudosite ir prižiūrėsite.

Atėjo metas atnaujinti savo rankšluosčius? „Nostra“ siūlo platų asortimentą, kuriame išsirinks kiekvienas. Mūsų parduotuvėje rasite įvairių dydžių, spalvų ir raštų rankšluosčių iš natūralios medvilnės, bambuko, lino ir kt. O jei norite nustebinti dovana artimuosius, jums patiks mūsų šukuotinės medvilnės rankšluosčių komplektai, kurie pasižymi ypatingu švelnumu. Atraskite kokybiškus vonios tekstilės gaminius už piniginei draugišką kainą.

Susijusios prekės

avatar