Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Vaikiškos patalynės priežiūra

Ne paslaptis, jog vaikų organizmas yra ypač jautrus aplinkos įtakai, tad vaikiška patalynė reikalauja itin kruopščios priežiūros. Vis dėlto, šiame gyvenimo etape daugiausia laiko praleidžiama būtent miegant, tad būtina užtikrinti, kad atžalų poilsio netrikdytų jokie išoriniai dirgikliai. 

Dauguma tėvų žino, jog natūralaus, hipoalerginio pluošto patalynės komplektai yra geriausias pasirinkimas, tačiau ne kiekvienas moka tinkamai jais pasirūpinti. Tam, kad mažųjų sveikatos ir sapnų nedrumstų nemalonūs pojūčiai ar alerginės reakcijos, apžvelkime būdus, užtikrinsiančius, kad jūsų patalynė vaikams išliktų švari ir tvari.

 

Patalynės priežiūra

Vienas didžiausių alergiją sukeliančių veiksnių namuose yra dulkių erkutės. Šie mikroorganizmai mėgsta šilumą ir drėgmę, tad patalynė ir čiužiniai tampa tobula terpe jiems veistis. Dėl to neužtenka vien užvalkalų skalbimo: patys patalynės komplektai taip pat turi būti periodiškai valomi. Žinoma, vilnonė ar sintetinė vaikiška patalynė yra patogiausias pasirinkimas, saugantis nuo dulkių erkučių atsiradimo – vilnonė patalynė gali būti valoma vandeniu, o sintetinė patalynė vaikams gali būti plaunama skalbimo mašinoje. Tačiau jei naudojate pūkines antklodes, rekomenduojama kelis kartus per metus pasirūpinti sausu valymu. 

Taip pat mažųjų patalynės komplektai turi būti reguliariai vėdinami. Norint išvengti dulkių erkučių, rekomenduojama rytais nekloti lovos ir išnešti antklodes bei pagalves į lauką ar balkoną. Žiemos metu šiuos gyvius lengvai sunaikina šaltis, o vasarą – tiesioginiai saulės spinduliai. Tik svarbu nepamiršti iškratyti patalų po vėdinimo, kad patalynė į namus sugrįžtų be alergizuojančių liekanų.  

 

Vaikiškos patalynės priežiūra | Patalynė | NOSTRA

 

Patalynės užvalkalų priežiūra

Natūralaus pluošto užvalkalai, tokie kaip medvilninė patalynė, yra puikus pasirinkimas norint užtikrinti mažylių komfortą, bet taip pat svarbi yra ir tinkama jų priežiūra. Kuo plonesnis audinys, tuo geriau kvėpuos jūsų atžalos oda, tačiau tokio tipo patalynė reikalauja atsakingo valymo. Rekomenduojama rinktis švelnių spalvų užvalkalus: balta patalynė ar kito pastelinio atspalvio audiniai gali būti skalbiami ir aukštesnėje nei 60 °C temperatūroje, kurioje žūva dulkių erkutės. 

Jei visgi trokštate ryškių spalvų vaiko miegamajame, išblukimo išvengti padės skalbimas mažesnio intensyvumo programa, išvertus užvalkalus į išvirkščią pusę. Atžalų patalynės komplektai turėtų būti skalbiami kartą per savaitę, taip pat rekomenduojama rinktis bekvapį, dermatologiškai patikrintą skalbiklį. Kruopščios priežiūros reikalauja ir vaikus šildantys pledai: prieš skalbimą pledas turi būti išpurtytas, kartu siūloma vengti agresyvių skalbimo režimų arba rinktis švelnų plovimą rankomis.

 

Kūdikių patalynės priežiūra

Kūdikiai yra ypač pažeidžiami net ir saldaus miego metu, tad jų patalynė turi būti pasirenkama ir plaunama ypač atsargiai. Kadangi mažylių termoreguliacija yra itin jautri, rekomenduojama rinktis orui laidžius audinius, pavyzdžiui, tokius kaip medvilninis satinas. Satino patalynė ir satino paklodės užtikrina optimalią kūdikio kūno temperatūrą ir nereikalauja kruopščios priežiūros, tačiau svarbu įsitikinti, kad audiniai neturėtų sintetinio pluošto priemaišų. Šio tipo vaikiška patalynė plaunama 40 °C temperatūroje, jei patalai švelnių spalvų, galima naudoti ir 60 °C skalbimo programą. Satino patalai ypač tinka kūdikiams, nes yra malonūs jautriai odai ir mažiau linkę kaupti nešvarumus dėl savo švelnaus, slidaus paviršiaus. 

Jei jūsų vaikų lovas puošia ne medvilnės patalynė, atidžiai atsižvelkite į valymo instrukcijas. Kūdikių patalus rekomenduojama plauti kartą per savaitę, tad įsitikinkite, kad skalbimo temperatūra ir programa tinkamai dezinfekuos audinius, jų negadindins ir nepakenks patvarumui. Siūlome iš anksto įsitikinti, ar jūsų pasirinkti patalynės komplektai atitinka pagrindinius reikalavimus – suvedę į paieškos laukelį raktažodžius „patalynė vaikam“ ar „patalynė internetu“ galėsite apžvelgti jų sudėtį bei privalumus.

Susijusios prekės

avatar