Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Patalynės tendencijos 2023

Miegamasis – tarsi mūsų poilsio šventovė namuose, todėl būtent šis kambarys bene dažniausiai yra atnaujinamas. O ir padaryti tai visai paprasta: pakanka pakeisti patalynę, užvalkalą ar pagalvėles ir kambarys atrodys visiškai kitaip. Kadangi artėja šiltasis sezonas, pats metas pasirūpinti miegamojo interjeru. Aptarkime, kokios patalynės tendencijos vyrauja šiais metais ir kaip pasirinkti stilingus sprendimus bei sukurti jaukią aplinką poilsiui.

Pirmenybė natūralumui

Natūralūs audiniai jau kurį laiką dominuoja patalynės pasiūloje ir tikrai ne be reikalo – tik natūralus pluoštas gali suteikti tokias puikias savybes miegui, užtikrinti visapusį patogumą. Visgi šiemet sintetika visiškai išstumiama, dominuoja medvilnė, linas, vilna. Taip pat populiarūs ir natūralūs atspalviai: gelsvas, molio, akmens pilka, keramikos, gintaro atspalviai. Šiame kontekste išsiskiria mėlynųjų slyvų atspalvis, kuris tarsi atkartoja „Pantone“ spalvų instituto išrinktą metų spalvą „Viva Magenta“, tačiau kartu yra daug subtilesnis ir švelnesnis.

Dėmesys ekologijai ir tvarumui

Ši tendencija yra viena svarbiausių, nes padeda užtikrinti gerovę ne tik sau, bet ir aplinkai. Vis daugiau žmonių renkasi patalynę ne tik pagal modelį ar spalvą, bet daug dėmesio skiria ir ekologija, tvarumui. Tai lemia medvilnės ir bambuko pluošto tekstilės išpopuliarėjimą – tai vienos tvariausiai gaunamų medžiagų. Medvilnės auginimas nereikalauja daug resursų, o lengvas apdirbimas yra galima be įvairių kenksmingų cheminių medžiagų naudojimo. Bambukai yra labai gajus augalas, greitai atsinaujinantis šaltinis, tad jie vis dažniau naudojami ne tik patalynės gamybai, bet ir kitai namų tekstilei, drabužiams. Dėl unikalių savybių tiek medvilnė, tiek bambukas puikiai atitinka mūsų odos ir organizmo poreikius. Rinktis ekologiškus produktus – šiemet itin madinga, tad atkreipkite dėmesį.

Mūsų parduotuvėje siūlomi patalynės komplektai, pagalvės, antklodės, užvalkalai, rankšluosčiai, pažymėti OEKO-TEX® ženklu. Šis sertifikatas užtikrina vartotoją, kad tekstilės gamyboje nenaudojamos cheminės medžiagos, kurių likučiai galutiniame produkte yra galimai žalingi organizmui, gali sukelti alergines reakcijas.

Patalynės tendencijos 2023 | Patalynė | Nostra.lt

Po nakties ateina diena!

Prieš kurį laiką išpopuliarėjusi tamsi patalynė pamažu praranda savo gerbėjų ratą. Interjere vėl atsigręžiama į šviesias spalvas, žaidžiama su šviesos atspindžiais, ieškoma erdvės pojūčio. Tikrą atgimimą išgyvena balta patalynė, itin madingi komplektai iš satino, subtilūs raštai, kurie kuriami natūraliai, keičiant audinio gijų kryptį. Ryškias spalvas, kurių norisi šiltuoju metų laiku keičia švelnūs pasteliniai, kreminiai atspalviai, kurie varijuoja nuo švelnios rožinės iki gaivališkos žalios. Patalas yra svarbus miegamojo interjero akcentas, todėl pirmenybė teikiama blizgiam mako satinui, kuris atspindi šviesą ir suteikia erdvumo, lengvumo pojūtį. Jei anksčiau naudojote tamsų patalynės komplektą, dabar pats metas atnaujinti lovos įvaizdį – išmėginkite šviesią spalvą, tai tarsi gaivus rytas po tamsios nakties.

Harmonijos kūrimas

Ši tendencija labiau atspindi individualius sprendimus, renkantis patalynės išvaizdą. Jei anksčiau vyravo nuomonė, kad patalynės komplektas gali atrodyti bet kaip, nes jį paslepia lovatiesė, tai naujausiuose interjeruose vis dažniau patalynė įsilieja į bendrą įvaizdį, lovatiesės klojamos tik kojūgalyje, matyti ir užvalkalai. Jie derinami prie bendros interjero spalvinės gamos, tačiau tampa ne ryškiu akcentu, o tarsi įsilieja į bendrą visumą. Populiarūs neutralūs, švelnūs atspalviai, o jei norisi margumo, stilingai atrodo geometrinės formos, aiškios linijos.

Žinoma, yra ir išimčių. Industrinio stiliaus ar itin originaliuose interjeruose sutinkame ryškias spalvas ir raštus. Itin įdomiai atrodo tropikų tematika: ryškūs palmių lapų, papūgų plunksnų piešiniai, egzotiškos gėlės. Kuriant modernų įvaizdį vis dar populiarūs monochromatiniai deriniai, bet nuo stilingosios juodos pereinama prie pilko, pelenų rožinės, šlapio asfalto, rūdžių atspalvio.

Patalynės tendencijos 2023 | Patalynė | Nostra.lt

Dėmesys kokybei

Šiuolaikinis vartotojas ieško kokybiškų, ilgaamžių ir lengvai prižiūrimų sprendimų. Miegamasis nėra išimtis, tad patalynės pasirinkimuose dominuoja mako satino užvalkalų komplektai. Kokybę išreiškia ne tik pats pluoštas, bet ir jo atsparumas dėvėjimui – juk patalynę skalbiame ir naudojame daugybę kartų. Antra vertus, taupant laiką pirmenybė teikiama neglamžiems, lengvai prižiūrimiems audiniams, o satinas šį kriterijų taip pat atitinka. Nors tokia patalynė yra kiek brangesnė, investicijos atsiperka ir vis daugiau vartotojų tai supranta: kokybiškai pasiūtų užvalkalų „galiojimas“ yra daug ilgesnis, jie puikiai atrodo net ir po daugybės skalbimo ciklų.

Tai bendros tendencijos, kurios vyrauja patalynės srityje. O kokią patalynę renkatės jūs?

Susijusios prekės

avatar