Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kuo skiriasi patalynė vaikams ir kūdikiams?

Mažylių odelė yra jautresnė ir švelnesnė, labiau reaguoja į aplinką. Dėl to mažiesiems yra skirti specialūs produktai, o tai kas tinka suaugusiems, ne visada yra tinkama vaikams. Ir patalynė yra vienas tokių dalykų. Tad kuo vaikams ir kūdikiams skirta patalynė ypatinga?

Patalynės dydis

Mažesni išmatavimai yra vienas lengviausiai pastebimų skirtumų. Vaikams ir kūdikiams skirta patalynė atitinka standartinius dydžius, kurie yra mažesni. Iš tikrųjų mažesnė patalynė yra lengvesnė, todėl mažiesiems patogiau miegoti, judesių nevaržo patalynės svoris, be to, miegant vaikiškoje lovelėje būtų sunku sutalpinti daug patalynės.

Dydis paprastai pasirenkamas atsižvelgiant į vaiko amžių bei ūgį – taip lengva įvertinti, kokio dydžio patalynės reikėtų. Įdomu tai, kad keičiasi visų patalynės dalių dydis: pagalvės, antklodės, paklodės, užvalkalų. Taip augančiam vaikui užtikrinamas patogumas, o paaugliai jau gali patogiai miegoti suaugusiems skirto standartinio dydžio patalynėje.

Satino patalynė ANISHA | Patalynė vaikams | Nostra

Natūralios medžiagos

Jei kiek atidžiau panagrinėtumėte mažyliams ir suaugusiesiems skirtos patalynės sudėtį, netruktumėte pastebėti, kad jiems skirtoje pasiūloje dominuoja natūralaus pluošto audiniai. Taip yra visai neatsitiktinai – vaikų organizmas dar nemoka gerai reguliuoti savo temperatūros miego metu, todėl audinio galimybės sugerti drėgmę ir praleisti orą šiuo atžvilgiu yra labai svarbios.

Vienas populiariausių audinių, naudojamų vaikiškai patalynei, yra medvilnė. Šis pluoštas ne tik natūralus, švelnus ir minkštas, bet ir pasižymi puikiomis savybėmis. Nepaisant to, medvilnė yra labai tvirta, todėl iš jos pagamintą patalynę galima skalbti aukštoje temperatūroje – rūpinantis vaikams skirta tekstile tai labai svarbu, nes tik aukštoje temperatūroje žūsta bakterijos ir mikrobai.

Svarbios smulkmenos

Gaminant patalynę kūdikiams ir vaikams, daug dėmesio skiriama detalėms. Vienas svarbių aspektų yra užsegimas. Patiems mažiausiems neapgalvotos užsegimo detalės gali būti ne tik nemalonios, bet ir sukelti skausmą. Dėl šios priežasties vaikams ir kūdikiams skirtoje patalynėje dažniausiai nerasite nei sagų, nei kitų užsegimų.

Kai kuriuose komplektuose naudojamas vadinamasis slaptas užtrauktukas. Jis yra beveik nepastebimas ir minkštas, nes iš abiejų pusių užsegimą gaubia medžiaga. Tai būtina sąlyga, nes miegodami tiek vaikai, tiek kūdikiai nemažai juda, tad užtrauktukas gali ne tik pažadinti, bet ir įbrėžti odą.

Vaikiška patalynė HAPPY BUNNY | Patalynė vaikams | Nostra

Piešiniai ir spalvos

Pripažinkite, būtų kiek keista, jei savo lovai pasirinktume patalynę su mėgstamu filmų herojumi... O vaikams tai ne tik patinka, bet ir yra naudinga. Spalvos, raštai, formos ir piešiniai lavina mažylių vaizduotę, gali tapti puikia tema pasakojimui prieš miegą ar smagiai istorijai sapnuose. Būtent dėl šios priežasties vaikams skirta patalynė yra dekoruojama tikrai ypatingai. Čia rasite įvairių gyvūnų, augalų piešinių, geometrinių formų ir spalvų žaismą.

Antra vertus, eiti miegoti mažieji išdykėliai ne visada nori. Dėl šios priežasties mėgstama patalynė yra puikus būdas įkalbėti vaiką ilsėtis. Išnaudokite tai, pasirinkite patalynę kartu su vaiku – mėgstama ir jauki aplinka padės mažyliui lengviau atsipalaiduoti ir nusiteikti poilsiui.

Patalynė kūdikiams

Vaikams skirti patalynės komplektai yra minkšti ir švelnūs, tačiau kalbant apie kūdikius, šioms savybėms yra skiriama dar daugiau dėmesio. Patiems mažiausiems reikia daugiau dėmesio, jų poilsiui labai svarbus patogumas, jaukumas ir šiluma. Dėl to kūdikių patalynei yra keliami patys aukščiausi standartai. Rinkitės audinius su pūkeliu, jie puikiai tiks ne tik šaltuoju sezonu, nes kūdikiams labai svarbu jausti šilumą, kuri suteikia jiems saugumo jausmą.

Susijusios prekės

avatar