Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kokią patalynę rinktis vasarai?

Vasaros karščiai dažnai trukdo gerai išsimiegoti ir pailsėti. O galbūt kaltas visai ne karštas oras, bet neteisingai pasirinkta patalynė? Daugeliui kyla klausimas, kokia patalynė geriausiai tinka vasarai ir nors informacijos gausu, dažnai klystama. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kokį patalą rinktis, kad gerai išsimiegotumėte net ir itin karštomis vasaros dienomis ir naktimis.

Kas svarbu renkantis patalynės užvalkalus vasarai?

Atsakymas į šį klausimą yra vienas – tai oras. Jei patalynės užvalkalai bus laidūs orui, miegosite ramiai ir neperkaisite. Ir kuo geresnis laidumas orui, tuo geriau. O štai sintetiniai audiniai, kurie oro nepraleidžia situaciją tik pablogins ir atrodys – jie veikia tarsi šiltnamis. Orui laidžios medžiagos turi tarpų, pro kuriuos oro srautai lengvai juda. Taigi, miego metu kartu su oru iš po antklodės pasišalina šiluma, o tai padeda organizmui lengviau reguliuoti kūno temperatūrą, apsaugo nuo perkaitimo, tad išsimiegosite nepalyginamai geriau.

Kita savybė – patvarumas. Vasarai skirta patalynė turėtų būti tvirto audinio ir atspari dėvėjimui. Šiltojo sezono metu daugiau prakaituojame, tad ir patalynę skalbti reikėtų dažniau. O dažni skalbimai, pasirinkus prastos kokybės užvalkalus, reiškia greitas nusidėvėjimo žymes. Rinkitės kokybišką patalynę, kuri net ir po daugelio skalbimų atrodys tarsi nauja ir išsaugos savo savybes.

Net jei alergijos jūsų nekankina, vasaros laikotarpiui rekomenduojama rinktis natūralaus pluošto, hipoalerginę patalynę. Nenumokite į šį patarimą ranka! Dėl saulės poveikio vasarą oda praranda daugiau drėgmės, o ką jau kalbėti apie nudegimus. Visa tai paverčia odą jautresne ir patalynė gali ją dirginti, o mums tai neleidžia ramiai miegoti.

Ir galiausiai spalvos – taip, jos taip pat svarbios. Kad ir kaip stilingai atrodytų tamsi patalynė, vasarai geriau tiks šviesus patalynės užvalkalų komplektas. Šviesesnės spalvos nesugeria šilumos, o ją atspindi, tad pro langą šviečianti saulutė neįkaitins patalo. Rinkitės baltą, kreminę, gelsvą spalvą, visada jaukiai atrodo pasteliniai atspalviai, margi raštai ant šviesos pagrindo.

Kokią patalynę rinktis vasarai? | Patalynė | Nostra.lt

Kokio audinio patalynė geriausiai tinka vasaros miegui?

Pirmasis pasirinkimas – neprilygstamoji medvilnė. Tai vienas geriausiai odos ir kūno poreikius atitinkančių audinių, kuris puikiai tiks ir miegui vasaros laikotarpiu. Medvilniniai užvalkalai yra minkšti, laidūs orui, vėsūs, lengvi, greitai sugeria drėgmę ir ją išgarina. Be to, šis pluoštas atsparus skalbimui, tad tarnaus tikrai ilgai.

Medvilniniai patalynės užvalkalai žavi savo įvairove – galite rinktis skirtingus audinius. Vasarai tobulai tiks natūralios medvilnės satinas. Tai iš plonų ilgų gijų austas audinys, kuris išsiskiria itin glotniu paviršiumi, kuris pasitinka gaivia vėsa. Vasarai tai tobulai tinka! Ir nors satinas greitai prisitaiko prie kūno temperatūros, pasitinkanti vėsa tiesiog magiškai atpalaiduoja.

Taip pat galite rinktis medvilnės drobę, perkalį. Tai minkšti ir lengvi audiniai, kurie vasarą užtikrins patogumą, net ir itin karštomis naktimis. O jei norite ypatingo lengvumo, ieškokite glamžyto kartūno patalynės – ji kuria įspūdį, tarsi miegotumėte ant debesies.

Kitas galimas pasirinkimas – linas. Tai natūralus pluoštas, kuris gerai praleidžia orą, vėsina ir pasižymi atsparumu dėvėjimui. Vis dėlto lininė patalynė yra gana brangi, o jos pasirinkimas daugelyje prekybos vietų gana ribotas.

Jei galite sau leisti į patalynę investuoti daugiau, vasaros naktims puikiai tiks šilkas. Svarbu, kad jis būtų natūralus. Panašiai kaip ir mako satino patalynė, šilkas pasitinka odą gaiva, yra itin švelnus ir malonus liesti. Dėl natūralaus laidumo orui šilkas padeda organizmui lengviau reguliuoti temperatūrą miego metu.

O ar reikia keisti antklodę?

Žinoma, jei miegosite po stora žiemine antklode, užvalkalų pakeitimas neišgelbės – vasarą miego metu perkaisite, prakaituosite, vartysitės ir daug kartų prabusite. Vasaros laikotarpiui reikėtų rinktis plonesnę antklodę, net galima įvilkti pledą (tokiu atveju geriausia taip pat rinktis natūralų vilnonį ar bent jau mišrios sudėties). Svarbu, kad užklotas būtų lengvas ir nevaržytų judesių, nes kai temperatūra aukštesnė, miegodami daugiau judame.

O štai dėl pagalvės neverta pernelyg sukti galvos – galite ištisus metus naudoti tą pačią. Tačiau vasarai rinkitės kuo švelnesnį užvalkalą, kuris tolygiai priglustų prie impilo paviršiaus. Jei daugiau judate, miegate neramiai, puikiai tiks pagalvių užvalkalai, užsegami užtrauktuku – taip audinys tolygiau pasiskirsto.

Mūsų elektroninėje parduotuvėje rasite platų patalynės pasirinkimą, tad lengvai išsirinksite užvalkalų komplektą, antklodę ar pavalgę tiek vasarai, tiek kitiems metų laikams.

Susijusios prekės

avatar