Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Idealaus patalynės komplekto paslaptys

Kiekvienas turime savo mėgstamiausią patalynės komplektą, kurį labiausiai norime naudoti. Deja, dažniausiai dėvimas šis patalynės komplektas greičiausiai ir nusidėvi, tad ateina metas ieškoti naujo. Jei nors kiek esame linkę į sentimentus ar nostalgiją, pasąmoningai ieškome patalynės komplekto, panašaus į senąjį, tačiau ar taip daryti tikrai verta? Koks turėtų būti idealus patalynės komplektas ir kaip tokioje didelėje pasiūloje atrasti tą vienintelį, kurio ieškome?

Natūralumas – geras pasirinkimas

Idealūs patalynės komplektas visų pirma yra patogus ir atitinkantis mūsų kūno poreikius, o štai spalva ar raštas – jau antraeiliai pasirinkimo kriterijai. Taigi, pirmiausia rinkitės tą patalynę, kuri yra natūrali. Priežastys daugeliui žinomos, tačiau labai svarbios, tad jas dar kartą trumpai priminsime. Visų pirma, tik natūrali patalynė geba gerai praleisti orą ir sugerti drėgmę, ji yra pakankami švelni net jautriai vaikų odai ir nesukelia alerginių reakcijų. Kitaip sakant, natūralaus audinio patalynė yra tinkamiausias pasirinkimas miegui ir čia negali būti jokių kompromisų – net ir tokie argumentai kaip gražesnis raštas ar dailesnis atspalvis neturėtų persverti nuomonės į sintetikos pusę.

Kokybiškas audinys

Kitas svarbus kriterijus – kokybė. Tik kokybiškas audinys bus ir gražus, ir ilgaamžis. Juk nenorėtumėte, kad patalynės komplektas jau po pirmojo skalbimo pakeistų išvaizdą? Rinkitės kokybiškus gaminius, kurie yra tankaus pynimo, pagaminti iš kokybiško pluošto, atitinka tam tikrus standartus ar yra sertifikuoti.

Jei šalia sudėtumėte du audinius, tikrai lengvai atpažintumėte, kurio kokybė yra geresnė. Bet ką daryti, jei tokios galimybės rinktis nėra? Atsakymas paprastas ir jis slypi audinio pavadinime. Jei kalbėsime apie medvilnę, vieną populiariausių ir labiausiai rekomenduojamų pluoštų, patvari ir kokybiška bus satino patalynė, makosatino, flanelės, kartūno, drobės gaminiai. Atkreipkite dėmesį į audinio storį – tai rodiklis, kuris padės orientuotis, nes labai plonas ir lengvas audinys, savaime suprantama, nebus toks atsparus dėvėjimuisi ir stiprus kaip, pavyzdžiui, įstrižai iš ilgapluoštės medvilnės austas satinas.

Tinkamas patalynės dydis

Kartais į dydį yra numojama ranka, tačiau taip daryti nevertėtų. Jei ieškote idealaus patalynės komplekto, dydis tikrai svarbus. Tik idealiai antklodės, pagalvės ir lovos matmenis atitinkanti patalynė bus tikrai patogi. Jei medžiagos bus per daug, susidarys raukšlės, o tai viena dažniausių priežasčių, dėl kurios prabundama naktį nepatogiai nugulėjus ranką, koją ar dar blogiau – sprando sritį. Pernelyg mažo dydžio patalynės komplektas galbūt iš pirmo žvilgsnio ir atrodys tinkamas, tačiau antklodė tokiame užvalkale suksis, pagalvė negalės prisitaikyti prie mūsų poreikių, o apie per mažą paklodę neverta net kalbėti... Būkite atidūs ir ieškokite idealiai tinkamo dydžio – atrodo paprasta, tačiau ši „paslaptis“ visada gelbsti ieškant geriausių sprendimų patalams.

Dėmesys detalėms

Norint rasti idealų patalynės komplektą, verta sutelkti dėmesį į detales. Kiekvieno poreikiai skirtingi, tad natūralu, kad visi mėgstame ir skirtingo tipo patalynę. Vienam patiks prancūziško tipo patalynės komplektas, o kiti tenorės užvalkalų. Nesvarbu, ką labiausiai mėgstate, svarbu skirti truputį laiko ir pastangų surasti būtent tą patalynės komplektą, kurio norite. Dėl to atkreipkite dėmesį į detales, nes patalynės užvalkalai komplekte yra derinami su paklode arba be jos, yra užsegami sagomis, paslėptu užtrauktuku arba turi paprastą įvilkimo angą. Detalės – svarbu, tad ieškokite to, ką mėgstate.

Tiesa, internetu tai padaryti yra daug greičiau ir paprasčiau. Patalynė internetu yra parduodama elektroninėse parduotuvėse, kurios turi filtravimo sistemas. Jums tereikia pasirinkti norimas patalynės savybes ir sistema išrinks jas atitinkančius komplektus. Greita ir paprasta – išbandykite patalynės paiešką mūsų elektroninėje parduotuvėje www.nostra.lt!

Susijusios prekės

avatar