Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Paklodės pasirinkimas

Apie patalynės užvalkalus kalbama gana dažnai: pristatomos naujos kolekcijos, raštai, audiniai, dalinami patarimai. O štai paklodės tarsi patenka į antrąjį planą. Tačiau visiškai nepelnytai – tai labai svarbi patalo dalis, miego pagrindas. Ir paklodės pasirinkimui reikėtų skirti pakankamai dėmesio. Štai keli patarimai, kurie padės lengviau pasirinkti.

Laidumas orui

Nors su paklode neužsiklojate, jos laidumas orui yra itin svarbus. Tikriausiai net nesusimąstėte, tačiau miego metu būtent paklodė liečia didžiausią dalį odos, o odai kvėpuoti reikia nuolat. Jei norite ramiai miegoti ir neperkaisti, ieškokite natūralių, oro srautus puikiai praleidžiančių audinių, pavyzdžiui, medvilnės.

O kam skirtos mišraus pluošto paklodės? Jos yra ilgaamžiškesnės ir tvirtesnės, o dažnai ir kainuoja pigiau. Mišraus pluošto paklodes taip pat galite rinktis, tačiau svarbu, kad jose būtų kuo daugiau medvilnės, o audimas sudarytų oro tarpus.

Audimas ir tekstūra

Paklodės dažniausiai būna vienspalvės, tačiau į jų išvaizdą dėmesį vis tiek verta atkreipti. Skiriasi paklodžių audimas ir tekstūra. Kokią pasirinkti, priklauso nuo asmeninių poreikių ir sezono. Štai vasaros laikotarpiui puikiai tiks satino paklodės, kurios pasitinka gaivia vėsa. Satino paviršius yra lygus ir glotnus, todėl šio audinio paklodės puikiai tiks ir turintiems jautrią odą.

Žiemai rinkitės storesnės medvilnės, trikotažo ar flanelės paklodes – ant jų miegoti bus jauku ir šilta, audinys greičiau prisitaikys prie kūno temperatūros. Minkštas trikotažines paklodes su guma galite naudoti ir ištisus metus, tačiau venkite jų vasarą po deginimosi saulėje – trikotažas turi grubesnę tekstūrą, todėl tai gali papildomai sudirginą nuo saulės spindulių jau ir taip sudirgusią odą.

Paklodės pasirinkimas | Paklodės | Nostra

Atkreipkite dėmesį į dydį

Geriausiai išsimiegosite ant lygaus pagrindo, todėl svarbu, kad paklodė tobulai priglustų prie čiužinio. Tai apsaugos nuo audinio raukšlių susidarymo, kurios naktį, miego metu, gali sukelti nepatogumų ir pabloginti miego kokybę. Dėl to itin svarbu atidžiai pasirinkti tinkamą paklodės dydį.

Geriausia vadovautis čiužinio dydžiu – jei rinksitės tokio paties dydžio paklodę, tikriausiai neapsiriksite. Klasikinės paklodės dažnai turi gana didelį kraštą ir jas galima patogiai naudoti ant įvairaus storio čiužinių, bet perkant paklodę su guma reikėtų elgtis atsargiau. Standartinės paklodės su guma yra skirtos standartiniams čiužiniams (apie 20-25 cm aukščio), todėl tokios paklodės dydžio gali nepakakti storam čiužiniui arba jei naudojate papildomą antčiužinį. Storiems čiužiniams reikia paklodės, kurios papildomas kraštas siekia apie 30 cm.

Taip pat atkreipkite dėmesį į paklodės plotį (ilgis daugeliu atvejų yra standartinis – 200 cm). Viengulei lovai dažniausiai reikės 90 cm pločio paklodės, o štai dvigulės lovos čiužinio plotis gali būti įvairūs: standartiniai dydžiai yra 140, 160, 180, 200 ir 220 cm. Net jei ant paklodės nurodyta paklaida siekia platesnį dydį, nerizikuokite, nes tokiu atveju teks nusivilti: paklodė smuks ir nesilaikys savo vietoje. Visada reikia rinktis čiužinio dydžio paklodę su tinkamomis užlaidomis tvirtinimui.

Paklodės spalva

Paklodžių spalvų gama – išties plati, todėl kartais tuose atspalviuose galima ir pasimesti. Jei norite įsigyti tokią paklodę, kuri lengvai derėtų prie įvairių užvalkalų komplektų, ieškokite neutralaus atspalvio, pavyzdžiui, kreminio, gelsvo, pastelių, žydro. Beje, visada elegantiškai atrodo ir prie visko dera balta paklodė – tai klasika.

Jei renkatės paklodę, kuri derėtų prie konkretaus patalynės komplekto, vadovaukitės paprasta taisykle: rinkitės spalvą, kurią matote ir patalynės rašte. Taip pat galima rinktis šviesesnį ar tamsesnį atspalvį. Taip pat reikėtų suderinti ir audinius: satino paklodė tiks naudoti su satino patalynės komplektu, o trikotažinė paklodė su guma – prie drobės, perkelio ar flanelės komplekto.

Susijusios prekės

avatar