Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Patalynė kūdikiams ir vaikams

Miegas – labai svarbus tiek kūdikiams, tiek vaikams. Miegodami jie auga ir stiprėja, tad lovoje praleidžia išties nemažai laiko. Siekiant užtikrinti patogumą, patalynę kūdikiams ir vaikams rinktis reikėtų atkreipiant dėmesį jų poreikius. Ir kalbame ne tik apie minkštą čiužinį ar lengvą antklodę, itin daug įtakos miegui turi ir pasirinkti patalynės užvalkalai, kurie prie jautrios vaikų odos liečiasi tiesiogiai. Taigi, kaip priimti tinkamus sprendimus ir kokia patalynė kūdikiams bei vaikams yra tinkamiausia?

Kokia patalynė labiausiai tinka kūdikiams?

Kūdikių ir vaikų oda yra daug jautresnė, palyginti su suaugusiųjų. Mažyliai itin jautrūs prisilietimams, o miegant jų organizmas dar nemoka reguliuoti temperatūros. Dėl šių priežasčių kūdikiams tinkamiausiu pasirinkimu yra natūralaus pluošto patalynė. Puikiai tinka įvairūs medvilnės pluoštai – minkšta, švelni medžiaga yra laidi orui, o tai itin svarbu. Laidumas orui užtikrina komforto jausmą: mažylis neperkais ir nesušals. Be to, medvilnės audiniai pasižymi puikiomis drėgmės sugėrimo savybėmis, o tai taip pat svarbu.

Mažiausiems ir jautriausiems mažyliams rekomenduojama rinktis ekologiškos medvilnės užvalkalų komplektą. Toks audinys yra švelnus, minkštas, malonus liesti. Be to, ekologiška medvilnė yra hipoalerginis pluoštas, todėl išvengiama alerginių reakcijų. Tai viena didžiausių problemų – alergiškų žmonių skaičiui pasaulyje drastiškai augant kūdikiams rekomenduojama rinktis tik hipoalerginę patalynę. Juk mažylis dar negali pasakyti, kad jaučia diskomfortą, o jei alergija nežymi tėveliai gali jos ir nepastebėti. Nepaisant to, kūdikis gali jausti tokius nemalonius pojūčius kaip niežėjimas ar odos perštėjimas, o tai labai blogina miego kokybę.

Atkreipkite dėmesį į sertifikatus – jie užtikrina patalynės kokybę ir atitikimą standartams. Taip pat svarbu patikrinti ir užsegimus: kūdikiams skirti patalynės komplektai dažniausiai turi paslėptus užtrauktukus, yra be aštrių ir kietų detalių.

Kaip pasirinkti patalynę kūdikiams ir vaikams?

Renkantis patalynę vaikams labai svarbu atkreipti dėmesį į dydžius. Daugelis mano, kad patalynės komplektai yra standartiniai, tačiau kai kalbame apie vaikiškas loveles, dydžių standartų yra ne vienas. Dėl šios priežasties būtina pasirinkti pagal pagalvės, čiužinuko ir antklodės dydį idealiai tinkamus užvalkalus. Tik tinkamo dydžio užvalkalai gerai priglus, nesudarys raukšlių ir mažylis galės ramiai miegoti.

Ne paslaptis, kad tiek kūdikiams, tiek kiek vyresniems vaikams pasitaiko neramaus miego naktų. Vartymasis, karštis, prakaitavimas – visa tai įveikti padės natūralus medvilnės pluoštas ir paklodė su guma. Jei miegas neramus, vyksta tarsi grandinė reakcija: vaikas vartosi, patalynė sudaro raukšles, tad net ir jam nurimus miegoti jau yra nepatogu. Dėl šios priežasties vaikams rekomenduojama rinktis paklodes su guma, kurios patikimai laikosi net ir daug vartantis ar sugalvojus pašokinėti ant lovos.

Kūdikių patalynės priežiūra

Kūdikių patalynės priežiūra užtikrins ne tik ramų miegą, bet ir apsaugos nuo įvairių alerginių bei kitų reakcijų. Rekomenduojama kūdikio patalynę skalbti kas savaitę, o jei ji susitepa – net ir dažniau. Taip, tai iš tikrųjų daugybė skalbimų, todėl pravartu rinktis kokybiškus gaminius. Jei nenorite skalbimu užsiimti itin dažnai, pravartu turėti daugiau patalynės komplektų, dažniausiai mamos skaičiuoja, kad optimalu yra turėti keturis komplektus.

Siekiant dezinfekcijos, kūdikio patalynė dažniausiai yra skalbiama aukštesnėje temperatūroje. Tikrai ne kiekvieno gamintojo gaminiai ištvers tokią rutiną. Ilgaamžius ir dailią išvaizdą puikiai išlaikančius užvalkaliukus išsirinkti bus lengviau, jei pasirinksite vieną patikimą gamintoją.

Susijusios prekės

avatar