Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kaip geriau išsimiegoti karštą vasarą?

Visi esame patyrę tą nemalonų jausmą, kai karštomis vasaros naktimis pailsėti taip ir nepavyksta... Naktimis dėl karščio sunku užmigti, o dienomis jaučiamės pavargę, stinga energijos. Ar oro kondicionierius yra vienintelė išeitis? Tikrai ne, nes geram miegui ne mažiau svarbus tinkamas patalynės pasirinkimas. Skaitykite ir sužinokite, kaip karštomis vasaros naktimis gerai išsimiegoti.

Kodėl sunku gerai išsimiegoti, kai karšta?

Lauko temperatūros pokyčiai neišvengiamai yra juntami ir pastatų viduje, tad temperatūrai kylant daugelis susiduria su miego problemomis. Bet kodėl karštis, kurio taip norisi žiemą, mums taip trukdo gerai pailsėti vasarą? Iš tikrųjų aukšta aplinkos temperatūra, su kuria susiduriame vasarą, paveikia natūralų mūsų kūno ritmą, tad organizmui sunku suvokti, kad reikia ilsėtis. Dėl to gali išsibalansuoti melatonino balansas, o vėsa atpalaiduoja, tad tai tarsi ženklas organizmui, kad reikia ilsėtis.

Temperatūrai pakilus, organizmas vėl pabunda, dėl to vasarą labai svarbi patalynė, kurioje miegate. Ji turi gerai praleisti oro srautus ir neleisti perkaisti. Tokiomis savybėmis pasižymi natūralus pluoštas: medvilnė, vilna, bambukas, o štai sintetikos reikėtų vengti, nes ji sudaro tarsi šiltnamio efektą.

Kaip geriau išsimiegoti karštą vasarą? | Patalynė | Nostra.lt

Kokią patalynę pasirinkti vasarai?

Vasarinė patalynė turėtų būti laidi orui – tai svarbiausia sąlyga. Rinkitės natūralaus pluošto užvalkalus, o vietoje sintetinės antklodės naudokite vilnos ar medvilnės pledą. Natūralus audinys greitai prisitaiko prie kūno temperatūros ir puikiai praleidžia orą, tačiau svarbu dar ir tai, kad jis greitai absorbuoja drėgmę ir ją išgarina.

Termometro stulpeliui užkilus į viršų, rinkitės lengvesnį patalą. Atsisakykite storų ir sunkių antklodžių, storų paklodžių. Esant aukštesnei temperatūrai sunkiau užmigti, todėl daugiau judame. Svarbu, kad patalynė nevaržytų judesių – miego metu pakeitę poziciją ir akimirką pasijutę vėsiau, galime toliau miegoti. Be to, lengva ir švelni patalynė sumažina trintį, kurią patiria oda, o jai vasarą ir taip tenka iškęsti neigiamą saulės poveikį.

Vienas geriausių pasirinkimų vasarai – mako satino ar satino patalynė. Švelnus paviršius ir natūralios medvilnės savybės atitinka kūno poreikius miego metu. Taip pat galite rinktis lengvus drobinius užvalkalus ar net flanelę – nebijokite to, kad šis audinys storesnis, nes jis yra laidus orui. Nors daugiausiai dėmesio vasarą skiriama antklodei, svarbus ir pagalvės užvalkalas, paklodė. Gerai orą praleidžiantys audiniai suteikia gaivos pojūtį, kurio karštomis vasaros naktimis taip stinga.

Patarimai, kaip geriau išsimiegoti vasarą

Jei jau pasirūpinote tinkama patalyne vasaros laikotarpiui, išmėginkite ir šiuos patarimus – jie padės lengviau užmigti ir geriau pailsėti naktimis.

Visų pirma, svarbu prieš miegą gerai išvėdinti kambarį. Taip temperatūra šiek tiek sumažės, o tai padės atsipalaiduoti. Puiku, jei turite oro kondicionierių ar ventiliatorių, tačiau nepalikite šios įrangos veikti visai nakčiai – taip galima lengvai peršalti.

Vasarą miegui rinktis plono natūralaus audinio pižamą ar naktinius. Storesnės medžiagos ne tik izoliuos šilumą, bet ir gali labiau trinti odą judant.

Šaltas dušas karštomis dienomis – tikra atgaiva, tačiau venkite jo prieš pat miegą. Taip, dėl šalto vandens kūno temperatūra nukris, tačiau toks šokas sužadins organizmą. Tuo tarpu šiltas dušas veikia atpalaiduojančiai, o po jo pajusite gaivą, kurios ir reikia miegui.

Kai nepavyksta gerai pailsėti, dieną jaučiamės mieguisti. Vis dėlto karštomis dienomis patariama vengti trumpų pogulio valandėlių – dėl jų gali būti sunkiau užmigti ir gerai išsimiegoti naktį. Jei snūduriuosite dieną, organizmui bus dar sunkiau atskirti, kada yra poilsio metas.

Susijusios prekės

avatar