Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Natūralaus pluošto rankšluosčių privalumai

Vonios rankšluosčiai – tai žmonijos jau bene šimtmečius naudojami tekstilės gaminiai. Kokybiškas rankšluostis švelniai nusausina odą, sugerdamas vandens lašelius. Gera skysčių absorbcija yra būtina kiekvienam rankšluosčiui ir tuo pasižymi gana įvairūs pluoštai. Vis dėlto renkantis rankšluostį sunku nepaklysti asortimente. Natūralus pluoštas suteikia daugybę privalumų, o rankšluosčiams gaminti dažniausiai naudojama medvilnė. Kokie šių rankšluosčių privalumai ir kodėl juos tikrai verta rinktis?

Švelnumas ir minkštumas

Natūralaus pluošto rankšluosčiai yra švelnūs ir minkšti. Ir kalbame ne tik apie pirmąjį naudojimą – iki skalbimo visi rankšluosčiai atrodo minkšti bei purūs, tačiau sintetinis ar mišrus pluoštas greitai pakeičia savo savybes. Medvilnės pluoštas šiuo atžvilgiu yra unikalus, nes skalbiant jis išlieka toks pats minkštas ir švelnus, net ir tuomet, jei skalbiate aukštoje temperatūroje ir daugybę kartų.

Tinka jautriai ir alergiškai odai

Jautriai ir į alergines reakcijas linkusiai odai sąlytis su audiniu yra labai svarbus. Natūralūs audiniai yra tinkamesni tokiai odai, jos nedirgina, todėl tokie rankšluosčiai tiks visiems. Net jei ir neturite odos problemų, natūralaus pluošto rankšluostis padės apsisaugoti nuo nemalonių pojūčių šluostantis ir labiau tausos odą.

Geras drėgmės sugeriamumas

Kai kurie sintetiniai pluoštai yra labai minkšti ir purūs, tačiau nors atrodo kad toks rankšluostis turėtų sugerti visą drėgmę akimirksniu, viskas yra priešingai. Tačiau natūralūs pluoštai niekada nenuvilia, jie puikiai sugeria drėgmę. Rankšluosčiams dažniausiai yra naudojamas vadinamasis kilpinis audinys, tad daugybė mažų kilpelių kruopščiai surenka vandens lašelius nuo odos paviršiaus, o siūlais jie keliauja į rankšluosčio vidų. Tai unikali savybė, kuria pasižymi natūralaus pluošto rankšluosčiai, ypač medvilniniai.

Laidumas orui

Gali pasirodyti, kad laidumas orui rankšluosčio atveju nėra svarbus. Vis dėlto jis svarbus ir dar kaip! Kuo audinys laidesnis orui, tuo greičiau jis geba išdžiūti. Ir jei naudojant rankšluostį vonioje tai neatrodo labai svarbu, greitas džiuvimas – patogi savybė, kai rankšluostį naudojame baseine, pirtyje ar prie vandens telkinių vasarą. Juk apsigobti drėgnu rankšluosčiu anaiptol nėra itin malonu.

Lengva priežiūra

Natūralaus pluošto rankšluosčiai yra lengviau prižiūrimi. Visų pirma, natūralūs pluoštai turi savybių, dėl kurių iš jų lengviau pašalinti ne tik dėmes, bet ir nešvarumus apskritai. Be to, natūralaus pluošto audiniai gali būti skalbiami aukštesnėje temperatūroje, nei sintetiniai. Tai itin aktualu, jei rankšluostį naudoja kūdikiai ar vaikai ir reikalinga dezinfekcija.

Natūralus pluoštas ir vanduo yra puikus derinys, todėl pakanka nedidelio kiekio įprasto skalbiklio. Rankšluosčio audinys išliks minkštas ir švelnus net ir visiškai nenaudojant skalbinių minkštiklio.

Daili išvaizda

Rankšluosčiai iš natūralių pluoštų pasižymi itin didele įvairove ir spalvų gama, todėl kiekvienas gali pasirinkti kas geriausiai tinka namams arba pagal asmeninius poreikius. Natūralios ir ryškios spalvos, raštai ir ornamentai, skirtingos tekstūros – pasirinkimų iš tikrųjų labai daug. Itin dailiai ir prabangiai atrodo šukuotinės medvilnės pluošto rankšluosčiai.

Žinoma, galima ginčytis, nes sintetika taip pat atrodo patraukliai. Tačiau toks audinys daug greičiau praranda savo dailią išvaizdą, spalvos nuo skalbimo blunka, o kur dar ir prastesnės drėgmės sugėrimo savybės? Natūralaus pluošto rankšluosčiai ne tik ilgai ir puikiai tarnaus, bet ir daug ilgiau išlaikys pirmapradę savo išvaizdą.

Susijusios prekės

avatar