Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Renkame patalynę svečiams

Kiekvienuose namuose yra svečių miegamasis ar bent jau svečiams skirta sofa, taigi turi būti ir svečių patalynė. Niekada nežinia, kada netikėtai (ar tikėtai) nakvynės gali likti svečiai, tad visada reikia būti tinkamai pasiruošus. Žinant pagrindines taisykles išsirinkti patalynę šiam tikslui visai paprasta, tad atkreipiame dėmesį į esminius principus.

Kokią patalynę pirkti?

Svečių patalynė bus naudojama gana retai, todėl kai ją perkate, galite nusiteikti, kad pasirinktą komplektą naudosite ilgai. Dėl šios priežasties tikrai neverta taupyti – patalynė svečiams yra tikrai ilgalaikė investicija, tad prioritetą teikite aukštai kokybei.

Kad į namus užsukusiems draugams ar šeimos nariams nakvynė būtų patogi, rinkitės natūralius audinius, kurie gerai praleidžia orą. Taip miegoti bus patogiau ir ramiau, patalynė užtikrins puikų poilsį. Mako satinas ir satinas yra puikus pasirinkimas svečių kambariui. Tokie patalynės užvalkalai atrodo itin dailiai ir bus ilgaamžiai, be to, jie nėra glamžūs, tad lovą paprasčiau pakloti, patalynė visada atrodo nepriekaištingai.

Kalbant apie pagalves ir antklodes, rekomenduojama rinktis tuos gaminius, kurie yra lengvi. Miegant naujoje vietoje svečiui ir taip gali būti sunku užmigti, tad tikrai nepatogu bus, jei patalynė varžys judesius. Drąsiai rinkitės kokybišką sintetinį pluoštą, kuriame daug oro tarpų – tokia patalynė ne tik visada išliks puri, bet ir ilgiau tarnaus. Svečių patalynei galima rinktis ir natūralaus užpildo pagalves ar antklodes, tačiau jas reikia dažniau keisti, todėl gali nutikti taip, kad teks išmesti vos keletą kartų panaudotą pagalvę ir tai būtų nepraktiška. Periodiškas patalynės atnaujinimas yra vienintelis būdas apsisaugoti nuo dulkių erkučių ir jų sukeliamų nepatogumų bei susirgimų. 

Nepamirškite sluoksniuoti!

Kai kuriems žmonėms patinka miegoti šiltai ir visai nesvarbu, dabar vasaros vidurys ar žiemos pradžia. Leiskite svečiams jaustis patogiai ir patiems pasirinkti, kaip nori miegoti. Tai bus lengva, jei klojant lovą nepamiršite ir minkšto pledo. Užtiestas ant antklodės jis bus ir funkcionalus, ir atrodys elegantiškai. Žiemą galima tiesti net ir porą pledų - svarbiausia, kad svečiai nesušaltų, o jei norės, kiekvieną sluoksnį jie galės lengvai pašalinti.

Kitas pasirinkimas – prancūziško tipo patalynės užvalkalai, kuriuos itin praktiška rinktis vasarą, kai vyrauja dideli karščiai. Naudojant tokią patalynę antklodės užvalkalas nėra užvelkamas, tad jei labai karšta, jį galima naudoti ir atskirai. Kuo daugiau sluoksnių – tuo daugiau galimybių svečiams įsitaisyti būtent taip, kaip jiems patogiausia.

Svečiams skirtoms pagalvėms rekomenduojama naudoti dvigubus užvalkalus. Vidiniam galite rinktis plonesnės medvilnės pluoštą, geriausiai tiks neutralus atspalvis, o išorinis gali būti dailus, derinamas prie viso patalynės komplekto. Dvigubi užvalkalai padės išsaugoti pagalves gaivesnes ir malonesnes, abu užvalkalus galėsite išskalbti, tad pati pagalvė išliks tarsi nauja, neprisigers kvapų.

Mažiau spalvų, daugiau aksesuarų

Renkantis patalynę svečiams rekomenduojama orientuotis į klasikinį stilių, neutralias, ramias spalvas. Tokie patalynės komplektai yra lengvai derinami tiek tarpusavyje, tiek prie įvairių aksesuarų. Visi norime, kad mūsų svečiai jaustųsi kuo patogiau ir puikiai pailsėtų. Tokie lovos aksesuarai kaip pledas ir dekoratyvinės pagalvėlės užtikrins patogumą iš visų pusių, tačiau su marga raštuota patalyne suderinti viską bus iš tikrųjų sudėtinga.

Be to, klasikinio stiliaus patalynės užvalkalai primena viešbučius – tai pasąmonėje susiformavęs ir įsigalėjęs įvaizdis, kuris padės lengviau nusiteikti poilsio metui ir geriau išsimiegoti. Spalvos gali skirtingai veikti įvairius žmones, tad viešbučiuose dažniausiai pamatysite baltą patalynę, tokią savo svečiams galite rinktis ir patys.

Susijusios prekės

avatar