Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Patalynės raštai, kurie nesensta

Lovos išvaizda – itin svarbi miegamojo kambario interjerui, todėl rinkdamiesi patalynės užvalkalus daug dėmesio skiriame ne tik jų savybėms, patogumui, bet ir išvaizdai. Norisi visada neatsilikti nuo mados, tačiau kartu puoselėti ir asmeninį stilių, rinktis tai, kas labiausiai patinka. Universalaus varianto, žinoma, nėra, tačiau kai kurie patalynės raštai ne tik nesensta, bet ir beveik nekinta bėgant metams. Jei ieškote ko nors ilgaamžio, stilingo ir dailaus, atkreipkite dėmesį į šiuos patalynės komplektus.

Baltos patalynės viražai

Nors balta nėra pati populiariausia spalva kuriant raštus, ji – itin populiari patalynėje. Balta patalynė yra nepakeičiama klasika, kurią žmonija naudoja tikriausiai nuo tada, kai... išrado patalynę. Baltus derinius mėgsta viešbučiai, jie visada laukiami ir vertinami klasikinio ar prabangesnio interjero miegamuosiuose.

Baltos patalynės raštai neryškūs, subtilūs, dažnai vos pastebimi ir geriau matomi krintant šviesai. Tai gali būti dryželiai, langeliai, ornamentai, geometrinės formos – toks patalynės užvalkalų komplektas visada atrodys stilingai ir madingai. Be to, baltos spalvos patalynė yra lengvai derinama įvairaus stiliaus interjeruose.

Gėlėti patalynės komplektai

Augalų lapais, žiedais, gėlių ar džiunglių motyvais dekoruota patalynė išgyvena tikrą aukso amžių – dabar ji itin populiari. Ir nors gėlėti patalynės komplektai mena apie močiučių laikus, šiandien jie taip pat atrodys ne mažiau stilingi. Tiesa, gėlėtos patalynės renesansas diktuoja ir savų taisyklių: ankščiau būdavo siekiama smulkesnio ornamento, o šiandien prioritetas teikiamas stambiam planui, vyrauja žalia spalva, o gėlių žiedus vis dažniau pakeičia jų lapai. Visgi gėlėta patalynė yra puiki investicija, nes tai ateities tendencija, kuri išliks madinga dar ne vienerius metus.

Gamtos ornamentais puošta patalynė

Gamtos ornamentai ir piešiniai apima visą spektrą nuo augalų iki gyvūnų. Iš vaikiškos patalynės tendencijų, visa tai atkeliauja ir į suaugusiųjų miegamuosius. Net galima išskirti populiariausius miško gyventojus: lapė, briedis, kiškis, meška, vilkai. O kurį iš šių gyvūnų pakviestumėte apsigyventi savo miegamajame? Tai drąsi ir išskirtinė tendencija, kuri patiks puoselėjantiems modernų stilių ir ieškantiems originalių sprendimų. Gamtos elementai ir ornamentai patalynėje vyrauja jau ne vieną dešimtmetį ir, panašu, niekur nesiruošia trauktis.

Teminiai patalynės komplektai

Raudonos spalvos patalynės užvalkalai Kalėdoms, gamtos raštais puošta patalynė pavasariui ar milijonas širdelių per Šv. Valentino dieną – visa tai vadinamieji teminiai patalynės komplektai, kurie už Atlanto turi milžinišką pasisekimą ir jau seniai. Mūsų krašte ši tendencija gana nauja, tačiau vis labiau mėgstama. Todėl ir rinkoje galima rasti teminių patalynės komplektų, kurie puikiai tinka nuotaikai pabrėžti. Tai tarsi smagus žaidimas, o kadangi tokie patalynės užvalkalai naudojami gana retai, jie tarnaus ne vienerius metus. 

Ažūrinio rašto patalynė

Ažūriniai raštai yra pati tikriausia klasika, kuri asocijuojasi su prabangos dvelksmu. Tai įspūdingi raitiniai, menantys karpinius. Abstraktūs, tačiau įsimenami, suteikiantys dailų akcentą net ir iš pirmo žvilgsnio atrodo paprastam spalvų deriniui. Jei norite kurti prabanga alsuojantį interjerą, ažūru puoštas patalynės komplektas idealiai tiks, nėra jokių abejonių. O jei dar šį raštą derinsite su prabangesniu audiniu, pavyzdžiui, satinu ar mako satinu, rezultatas bus kvapą gniaužiantis.

Etniniai motyvai patalynėje

Vykstant įvairiems globalizacijos procesams, vis dažniau atsigręžiama į savo šaknis, pasaulio skirtumus. Taip etniniai motyvai populiarėja ir ne tik patalynės tendencijoje: juos sutiksite visur nuo aukštosios mados iki interjerų. Bet ar ši tendencija tikrai nauja? Juk etniniai motyvai, išreiškiami per ornamentus ir spalvas patalynei naudoti jau seniai, o dabar tiesiog itin išpopuliarėjo. Tai vienas iš nesenstančių patalynės raštų, kuriuo galėsite džiaugtis ilgai.

Susijusios prekės

avatar