Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Pasirinkimas: drobės ar satino patalynė?

Didelis asortimentas ir skirtingos nuomonės itin apsunkina patalynės pasirinkimą, todėl pamėginsime išsklaidyti kai kuriuos mitus ir suteiksime žinių, kurios padės priimti tinkamą sprendimą renkantis patalynės audinį.

Drobės ir satino patalynė yra vieni populiariausių pasirinkimų, todėl nuspręsti, kuris audinys vis dėlto yra geresnis gana sudėtinga. Visų pirma, atkreipiame dėmesį, kad abu audiniai yra natūralūs, todėl pasižymi geromis laidumo orui, drėgmės sugeriamumo savybėmis, yra švelnūs odai ir nesukelia alerginių reakcijų. Taip pat tiek drobės patalynė, tiek satino patalynė yra siuvama iš medvilnės pluošto audinio, tad nesumaišykite šių audinių su sintetiniais.

Antra vertus, nepaisant daugybės įvardintų panašumų, drobė ir satinas turi nemažai skirtumų. Juos lemia, visų pirma, audinio tankis ir naudota audimo technologija. Drobės patalynė yra storesnė, o įsižiūrėjus nesunkiai galima pastebėti drobinį pynimą, kur siūlų gijos yra kryžiuojamos viena su kita. Satinas yra plonesnis, glotnesnis, neglamžus, blizgiu paviršiumi, o liečiant audinį juntama vėsa. Taip pat patalynė yra gaminama ir iš mako satino, kuris yra dar plonesnis – tai prabangus pluoštas, kuris audžiamas iš aukščiausios kokybės pluošto.

Kuo ypatinga drobės patalynė?

Daugelis drobės patalynę vadina tiesiog medvilnine. Tai ta pati lengva, praktiška ir ilgaamžiškumu pasižyminti patalynė, kurią tikriausiai visi esame išbandę. Drobės audinys yra gana tvirtas, jo tekstūra matinė, o skalbiant patalynė suminkštėja, greitai džiūsta. Šio tipo patalynės populiarumą neabejotinai lėmė lengva priežiūra: patalynė puikiai sugeria drėgmę, todėl ją galima paprastai ir greitai išskalbti, o tvirtas audinys atlaiko net ir aukštesnę skalbimo temperatūrą. Higieniškumas ir miego metu suteikiamas patogumas pavertė drobinę patalynę vienu populiariausių pasirinkimų lovos tekstilės srityje.

Patalynės komplektas GĖLĖS | Satino patalynė | Nostra

Kuo išskirtinė satino patalynė?

Natūralaus satino patalynės komplektai, visų pirma, išsiskiria savo išvaizda. Audinio paviršius natūraliai spindi, tankus audimas užtikrina tvirtumą, o lengvumas – laisvę miego metu. Satinas yra labai minkštas ir nepaisant to, kad iš pirmo žvilgsnio audinys atrodo plonesnis ir lengviau pažeidžiamas, palyginti su drobe, yra daug ilgaamžiškesnis.

Kartais klaidingai manoma, kad visa satino patalynė turi veidrodinį atspindį, kurį suteikia vadinamoji sviestinė audinio apdirbimo technologija. Iš tikrųjų visas satinas žvilga, tačiau ši technologija naudojame ne kiekvieną kartą. Daugelis pamėgo satino patalynę dėl to, kad ji nėra glamži, todėl lengvai prižiūrima. Be to, satinas net ir po daugybės skalbimų puikiai išsaugo savo išvaizdą, o miegant užtikrina patogumą, nes pasižymi visomis naudingomis medvilnės savybėmis.

Kokią patalynę pasirinkti?

Drobės patalynė yra universalus pasirinkimas, kuris puikiai atitiks pagrindinius poreikius miego metu. Natūralus pluoštas neleidžia perkaisti, sugeria drėgmę, yra minkštas, todėl puikiai išsimiegosite. O ir praktiškumo požiūriu drobė niekada nenuvils: audinys ilgaamžis, minkštas, lengvai prižiūrimas. Drobės patalynė pasižymi spalvų ir raštų įvairove, todėl kiekvienas galės pasirinkti patalynės komplektą pagal savo skonį.

Reikia pastebėti, kad satino patalynė yra kiek brangesnė už drobės ir neabejotinai turi išvaizdos pranašumą. Satinas nuo seno asocijuojasi su prabanga, lengvumu ir patogumu. Vis dėlto nereikia manyti, kad satino patalynė yra „prabangos prekė“ – iš tikrųjų šis pluoštas yra ilgaamžiškesnis ir atsparesnis už drobę bei itin ilgai išlaiko savo pradinę išvaizdą. Papildomas satino privalumas – vėsos pojūtis, kurį tikrai įvertinsite karštomis vasaros naktimis. Maloni vėsa atpalaiduos, leis geriau pailsėti ir padės greičiau užmigti. Nepaisant vėsos pojūčio, satino patalynė greitai prisitaiko prie kūno temperatūros, todėl ją galima naudoti ištisus metus, tačiau ji itin populiari šiltuoju metų laiku.

Įvertinkite savo poreikius ir patalynę pasirinkti bus kur kas lengviau. Svarbu prisiminti, kad satinas gali būti tiek natūralus, tiek sintetinis – šio audinio patalynės nerekomenduojame, nes ji tarnauja trumpiau ir neužtikrina komforto miego metu. Tokia patalynė pigiau ir kainuoja, tačiau vertinant jos savybes, rinktis sintetinį pluoštą nelabai apsimoka.

Susijusios prekės

avatar