Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kodėl viešbučiuose naudojama balta patalynė?

Visi žinome tą nepakartojamą jausmą, kuriuo galima mėgautis viešbučio kambaryje. Jaukumas, nerūpestingumas, patogumas ir puiki atostogų nuotaiką – balta patalynė neabejotinai yra viso to dalis. Siekdami susikurti viešbučiui prilygstantį komfortą, daugelis renkasi baltos patalynės komplektus ir namams, tačiau ne paslaptis, kad balta patalynė reikalauja truputį daugiau priežiūros, yra teplesnė. Kur slypi baltos patalynės žavesio paslaptis?

Baltos patalynės populiarumas

 Be baltos patalynės komplektų neapsieina nei viena užvalkalų kolekcija, o net ir patys paprasčiausi baltos patalynės komplektai metai iš metų nestokoja populiarumo. Baltą patalynės spalvą visame pasaulyje išpopuliarino ne kas kitas, o viešbučiai. Tik jų nuopelnas, kad šiandien pasąmonėje baltus patalus siejame su prabanga, patogumu, atostogų nuotaikomis.

Kad ir kur keliautumėte, tikriausiai pastebėjote, kad absoliuti dauguma viešbučių renkasi baltą patalynę. Tiesa, šiandien šiam klasikiniam sprendimui kartais nusižengiama pataikaujant interjerui, tačiau balta patalynė anaiptol neprarado savo populiarumo ir vis dar kelia susižavėjimą.

 

 

Kodėl viešbučiuose pasirinkta balta spalva?

Didelė raštų ir spalvų įvairovė nesužavėjo dizainerių? Balta patalynė yra tarsi nerašyta etiketo taisyklė? Spalvos pasirinkimą riboja higienos normos? Iš tikrųjų baltos patalynės pasirinkimo viešbučiuose priežastis yra daug paprastesnė – tai praktiškumas. Antklodės ir pagalvės užpildomos plunksnomis, sintetiniu ar natūraliu pluoštu, kuris yra balsvos spalvos ir gali persimatyti, maži užpildo plaušeliai prasiskverbia pro išorinį sluoksnį ir yra matomi ant kitų spalvų, tad baltos spalvos paskirtis – viską užmaskuoti ir suteikti tobulumo įspūdį.

Kita priežastis – ilgaamžiškumas. Dėl dažymo proceso spalvota patalynė anksčiau plyšdavo gerokai lengviau, nei balta. Dažnai masinėje gamyboje pasirinkimas lengviausias procesas, kai pagaminta balta patalynė yra dažoma, o dažai turi neigiamą poveikį audiniui. Patvarumas viešbučiuose yra itin svarbus, nes patalynės užvalkalai turi įveikti ne tik kone kasdienį skalbimą, bet ir lyginimą aukšta temperatūra ar garais.

Žinoma, balta patalynė šiandien naudojama ir dėl teigiamų asociacijų: prabangos, gaivos, švaros, lengvumo pojūčio. Vis dėlto ant jos daug lengviau matomos dėmės, tačiau viešbučiams tai veikiau privalumas, o ne trūkumas. Visi esame girdėję kaip neįtikėtinai greitai profesionalios kambarinės sutvarko viešbučio kambarius. Užvilkti dėmėtą patalynę būtų neatleistina klaida, o balta spalva leidžia puikiai pastebėti dėmes.

Viešbučio įspūdis namuose

Jei svajojate savo miegamajame jaustis tarsi prabangiame viešbučio kambaryje, baltos patalynės komplektas – kaip tik jums. Svarbiausia, rinkitės kokybišką natūralaus audinio gaminį. Kitaip sakant, galvokite taip, kaip viešbučiai – praktiškai. Ieškokite vidutinio storio audinio, kuris bus patvaresnis. Puikiai tiks medvilnės pluošto audiniai: drobė, satinas, kartūnas. Storesni medvilniniai patalynės užvalkalai gali būti skalbiami aukštesnėje temperatūroje, o tai, prižiūrint baltą patalynę, yra svarbus privalumas.

Taip pat susitaikykite su tuo, kad baltą patalynę teks dažniau skalbti. Juk būtent taip daro ir viešbučiai! Nebijokite dėl jos švelnumo ir minkštumo, būtent dažnesnis skalbimas ir padeda palaikyti šias savybes.

Susijusios prekės

avatar