Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Ar patalynė turi įtakos vaiko norui miegoti?

Situacija, kai vaikas nenori eiti miegoti ir, rodos, vakarui specialiai pasiliko daug energijos, pažįstama daugeliui tėvų. Tuomet seka ilgas vaiko migdymo procesas, kuris pareikalauja daug kantrybės ir energijos iš per dieną jau ir taip pavargusių tėvų. Pasiaiškinkime, kaip visa tai palengvinti ir kuo šioje situacijoje gali padėti teisingas patalynės pasirinkimas.

Vaiko nenoro eiti miegoti priežastys

Iš tikrųjų priežasčių gali būti gana daug, tačiau nenoro eiti miegoti problema kyla daugeliui vaikų ir dažniausiai nėra susijusi su rimtomis problemomis. Turime suprasti tai, kad mažyliai gimsta nieko nežinodami apie miegą, o jų įpročiai (taip pat ir blogi) formuojasi itin greitai. Vaikai linkę mėgdžioti suaugusiuosius, kurie miegoti susiruošia dažniausiai vėliau, todėl savo įpročius vaikas formuoja žvelgdamas į tėvų pavyzdį.

Antra vertus, vakare nurimti gali būti sunku ir dėl per dieną patirtį įspūdžių bei emocijų. Vaikams svarbu įsitraukti į mėgstamą veiklą, tačiau jie dažnai įsitraukia taip stipriai, kad nuovargis jiems, rodos, visai nė motais.

Kai kuriems mažiesiems išdykėliams sudėtinga atsipalaiduoti ir nusiteikti poilsio režimui. Tai labiau pastebima aktyviems vaikams, kurie mėgsta bendrauti, užsiimti įvairiomis veiklomis. O juk vakaras, kai visa šeima namuose, atrodo, geriausias laikas įvairiems žaidimams.

Patalynės komplektas GĖLĖS | Patalynė | Nostra

Kaip patalynė paskatins norą miegoti?

Visų pirma, vaiko poilsio vieta turi būti aiškiai atribota nuo žaidimų ir kitos veiklos. Mažylis turi aiškiai suprasti, kad lovelė skirta tik poilsiui ir miegui. Čia turi būti minkšta ir patogu, vaikai mėgsta švelnumą ir šilumą – visa tai padeda jiems lengviau atsipalaiduoti.

Miegas turėtų kelti geras emocijas, o patalynės vaidmuo čia labai svarbus. Rinkitės švelnią ir minkštą patalynę – kai kalbame apie vaikus, šioms dviems savybėms kompromisų tiesiog nėra. Jau nuo pirmojo prisilietimo mažieji turi pajusti, kad lovelėje bus jauku ir patogu.

Taip pat ne veltui vaikiška patalynė yra tokia spalvinga ir puošiama piešiniais. Kartu su vaiku išsirinkite tai, kas jam patinka. Galite sugalvoti vardus ar žaidimą su patalynės piešiniais, pasimokyti skaičiuoti, ieškoti skirtumų ar pasikartojimų. Visa tai ėjimą miegoti pavers smagiu žaidimu, kurį vaikas susies su malonia veikla. Mėgstama spalva, gyvūnas ar veikėjas – rinkitės kartu su mažyliu. Be to, piešiniai bei spalvos ar figūros lavina mažylių fantaziją, tad įspūdinga patalynė gali būti puikia tema gražiausiems sapnams.

Miegas turi būti patogus ir kokybiškas. Galbūt mažieji retai geba suvokti ir juo labiau išreikšti, kad prastai pailsėjo, tačiau jie tai tikrai jaučia. Dėl šios priežasties vaikams rekomenduojama rinktis natūralaus pluošto patalynę, kuri puikiai sugeria drėgmę ir apsaugo organizmą nuo perkaitimo. Tai vienas pagrindinių aspektų užtikrinant vaiko miego kokybę.

Vaikiška patalynė HAPPY BUNNY | Patalynė vaikams | Nostra

Vaikiška patalynė – kaip pasirinkti?

Patogų miegą užtikrins natūralus pluoštas, kuris kartu yra ir patvaresnis bei išsaugo minkštumą bei švelnumą net ir po daugybės skalbimų. Optimalus pasirinkimas yra medvilnė, kuri pasižymi unikaliomis savybėmis ir yra ilgaamžis pasirinkimas. O visi juk žinome, kad nutinka įvairių situacijų ir vaikišką patalynę tenka skalbti tikrai dažnai.

Vaikiškai patalynei naudojamos įvairios medvilninės medžiagos ir visos jos yra puikus pasirinkimas. Štai flanelė suteikia nepakeičiamo švelnumo ir šilumos pojūtį žiemos metu. Tokia patalynė vaikui leis iš karto jaustis patogiai ir maloniai, o tai leis greičiau atsipalaiduoti ir užmigti.

Vasaros laikotarpiu plonesnio audinio patalynės užvalkalai geriau tiks. Kai šilta, miegant daugiau judame, tad kuo lengvesnė patalynė, tuo geriau vaikas galės pailsėti miego metu.

Susijusios prekės

avatar