Šiuo metu pristatymo terminas gali siekti 7 d.d. Atsiprašome už nepatogumus.

Tinkamos paklodės pasirinkimas

Pravėrę tekstilės spintos duris, pamatysite, kad patalynės užvalkalų yra gerokai daugiau nei paklodžių. Tai visiškai normali situacija – juk ta pati vienspalvė paklodė puikiai derės prie įvairių patalynės komplektų. Vis dėlto to čia slypi problema: kai paklodžių yra mažiau, jos dažniau naudojamos, daugiau kartų skalbiamos, taigi nusidėvi greičiau. Šis argumentas yra rimta priežastis skirti daugiau dėmesio tinkamos paklodės pasirinkimui.

Paklodės svarba miegui

Nedaugelis susimąsto, tačiau būtent paklodė yra ta patalynės dalis, kuri turi daugiausiai sąlyčio su kūnu. Paklodė turėtų tolygiai priglusti prie čiužinio ir kartu su juo sudaryti atramą kūnui miego metu. Netolygiai prigludusi paklodė sudaro raukšles, kurios trukdo ne tik patogumui, bet ir gali sukelti kraujotakos sutrikimus, kuriuos pajuntame kaip vienos ar kitos kūno dalies tirpimą. Paklodės raukšlės taip pat erzina odą, ypač jei oda yra jautri, o paklodės audinys šiurkštesnis.

Norint ramiai išsimiegoti ir puikiai pailsėti miego metu, reikėtų skirti truputį dėmesio tinkamos ir kokybiškos paklodės paieškoms. Geriausia paklodę įsigyti kaskart, kai perkate naują patalynės užvalkalų komplektą – taip bus ir lengviausia suderinti atspalvius, ir pasirinkti tinkamą dydį.

Įvairių spalvų trikotažinės paklodės | Paklodės | Nostra

Ką reikia žinoti renkantis paklodę?

Visų pirma, itin svarbu pasirinkti tinkamą paklodės dydį. Galite pastebėti, kad kai kurie gamintojai nurodo dydžio paklaidą, tačiau tai nereiškia, kad galima manipuliuoti skaičiais: tiek per mažos, tiek per didelės paklodės neužtikrins patogumo, sunkiai priglus prie čiužinio. Paklodės yra gaminamos standartinių dydžių, tad visada rinkitės atitinkantį turimą čiužinį (140x200 cm, 160x200 cm, 160x220 cm ir kt.).

Geriausios yra paklodės iš natūralaus audinio, nes jos puikiai praleidžia oro srautus. Tai reiškia, kad miegant neperkaisite, nejusite nemalonaus drėgmės jausmo. Paklodės dažnai siuvamos iš medvilnės – tai puikus audinys, kuris yra gana atsparus dėvėjimuisi ir lengvai skalbiamas. Galima rinktis drobines, trikotažines, frotines, satino paklodes. Kalbant apie audinį, reikėtų atkreipti dėmesį į savo poreikius: trikotažinės paklodės bus minkštesnės, jų audinys storesnis, šiltesnis. Satino paklodės suteikia malonų gaivos pojūtį, todėl daugelis jas mėgsta rinktis šiltuoju laikotarpiu, tačiau greitai prisitaiko prie kūno temperatūros.

Svarbu rinktis kokybiško audinio paklodę, nes jos audiniui teks daug ištverti. Itin plonos paklodės gali greitai nusidėvėti, todėl nebijokite ir kiek storesnių medvilninių audinių – tai praktiškas pasirinkimas.

Paklodė su guma ar be jos?

Šis klausimas dažnai iškyla renkantis patalynę, tačiau vieno atsakymo į jį nėra. Žinoma, daugelis mėgsta paklodes su guma, nes jos visada išlieka savo vietoje, tinkamai parinkus dydį, tolygiai priglunda ir yra patogios naudoti. Paklodės su guma vaikams užtikrina patogumą net ir neramaus miego metu. Taip pat tokios paklodės geriau priglus jei ant čiužinio naudojate paklotą.

Vis dėlto klasikinės paklodės be gumos taip pat nepraranda savo populiarumo. Jas užtiesti taip pat paprasta ir tinkamai tai atlikus, sukuriamas lygus ir tvirtas pagrindas miegui. Šios paklodės pasižymi įvairesne spalvų gama, galima rasti net ir margų variantų – tai vienas iš privalumų. Visgi jei miegate neramiai, tikėtina, kad klasikinę paklodę kartas nuo karto teks užkišti už čiužinio kraštų pakartotinai.

Taigi, paklodė su guma ar be jos – spręsti jums. Drąsiai rinkitės tai, kas labiau patinka ir geriau atitinka poreikius. Svarbiausia paklodės kokybė, tinkamas audinys ir dydis. Taip pat prisiminkite, kad paklodės dėvisi labiausiai, tad jei nusprendėte atnaujinti užvalkalų komplektą, nepamirškite ir paklodės.

Susijusios prekės