Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Tekstilės interjero detalės namams

Tikriausiai net nesusimąstote, kiek daug namuose yra tekstilės: ji atlieka ir praktinę, ir dekoratyvinę funkcijas. Visuose kambariuose nuo vonios iki virtuvės rasite ne vieną tekstilės gaminį. Net nepajutote, kaip visa jų gausybė atsirado namuose, tiesa? O visai be reikalo, tekstilę namams reikėtų rinktis atidžiai ir apgalvotai. Niekas nenori namuose matyti nublukusių, prastai atrodančių tekstilės gaminių – juk jie yra labai pastebimi interjere. Plačiau aptarkime kokia tekstilė naudojama namuose ir ką verta rinktis.

Vonios kambario tekstilė

Nors vonios kambarys namuose įprastai yra mažiausias, paradoksalu, bet jame tekstilės tikriausiai yra naudojama daugiausiai. Tai rankšluosčiai, šluostės, kilimėliai... Vonios tekstilei teikiama bene daugiausiai dėmesio, nes pagrindinės jos funkcijos tiesiogiai susijusios su prisilietimu prie mūsų odos – niekas nenori po dušo šluostytis šiurkščiu tarsi švitrinis popierius rankšluosčiu.

Vonios tekstilę rekomenduojama rinktis prioritetą teikiant natūraliems pluoštams. Jie pasižymi geromis laidumo orui savybėmis, todėl ne tik puikiai sugeria drėgmę, bet ir greičiau džiūsta. Vienas dažniausių ir populiariausių pasirinkimų yra medvilnė, tačiau rekomenduojama ieškoti kokybiškesnio pluošto, ypač jei norite, kad rankšluosčiai ar vonios kilimėlis atliktų ne tik praktinę funkciją, bet ir atrodytų reprezentatyviai. Galima rinktis ilgapluoštės, šukuotinės medvilnės gaminius – pasirinkimų visa gausybė.

Tekstilė miegamajame

Miegamasis neišvengiama asocijuojasi su minkštumu ir švelnumu. Tai poilsio ir atsipalaidavimo zona, todėl čia tekstilės kokybė itin svarbi. Vis dėlto negalima pamiršti ir reprezentacinės funkcijos – lova yra miegamojo kambario centru ir pagrindiniu akcentu, tad naudodami skirtingas lovatieses galime lengvai transformuoti interjerą, o keletas pagalvėlių naują įspūdį tik dar labiau sustiprins.

Kokia tekstilė naudojama miegamajame? Jos čia iš tikrųjų daug: pradedant lovatiese ar pledu, užuolaidomis, dekoratyvinėmis pagalvėlėmis ir baigiant miegui skirtu patalynės komplektu. Svarbi taisyklė, kad vis tekstilė derėtų tarpusavyje – taip išvengsite netvarkos pojūčio ir pernelyg didelės eklektikos. Žinoma, tai nereiškia, kad visa miegamojo tekstilė turi būti vieno atspalvio ar rašto.

Tekstilės akcentai svetainėje

Svetainės interjerui namuose skiriama bene daugiausiai dėmesio – tai tarsi kambarys, reprezentuojantis visus namus. Apdailą papildo stilingos tekstilės detalės, kurios svetainėje lengvai atranda savo vietą, o dažnai yra ir itin funkcionalios. Svetainėje dažnai naudojamos dekoratyvinės pagalvėlės, pledai, kilimėliai, servetėlės. Renkantis atskiras detales, patariama atsižvelgti į bendrą spalvinę gamą, vyraujančią kambaryje.

Jei ketinate suteikti svetainės interjerui „minkštumo“, neapsieisite be pledų. Jais galima uždengti dalį sofos, tarsi nerūpestingai užmesti ant fotelio arba sulanksčius padėti ant lentynos ar palangės. Pledai yra puikus pasirinkimas, tačiau jei derinsite juos su dekoratyviomis pagalvėlėmis, turite atkreipti dėmesį į pledo raštą. Vienspalviai pledai puikiai derės su margomis pagalvėlėmis ir atvirkščiai.

Tekstilė virtuvėje

Virtuvėje įvairūs tekstilės gaminiai turi savo funkcijas. Čia jie tikrai ne dėl grožio – šluostės turi puikiai sugerti skystį, kilimėlis indams padeda palaikyti tvarką, o kur dar visa gausybė smulkių priedų? Vis dėlto funkcionalumas nereiškia, kad virtuvės tekstilė negali atrodyti dailiai!

Virtuvės interjere bene daugiausiai dėmesio sulaukia šluostės ir rankšluostėliai, tad juos galima rinktis labai įvairius. Šviesioje virtuvėje kontrastingai derės tamsesnės spalvos ar margi raštai, o jei norite itin ryškaus akcento, ieškokite netradicinių virtuvei spalvų, pavyzdžiui, ryškiai raudonos, oranžinės, žalios. Tamsesnei virtuvei švelnų prabangos dvelksmą neabejotinai suteiks balti tekstilės gaminiai. Žinoma, jie nėra itin praktiški, tačiau jei rinksitės kokybišką natūralią medvilnę, problemų nekils – šio pluošto gaminiai yra lengvai skalbiami, iš jų lengviau pasišalina dėmės. Eksperimentuokite ir vis atnaujinkite savo interjerą – juk tai taip smagu!

Susijusios prekės

avatar