Šiuo metu pristatymo terminas gali siekti 7 d.d. Atsiprašome už nepatogumus.

Pagalvių užvalkalai ir graži veido oda: mitai ir faktai

Visi žino, kad geras miegas padeda atsigauti ir fiziškai, ir emociškai. Tai lengvai galime pastebėti ir savo išvaizdoje, ne veltui sakoma „grožio miegas“. Gerai išsimiegojus ir oda atrodo geriau, dingsta patamsėjimas paakių zonoje, rodos, net žvilgsnis atgauna žvitrumą. Bet ar tikrai miegas padeda atrodyti gražiau ir kodėl svarbu pasirinkti tinkamą pagalvės užvalkalą? Atskleidžiame dažniausius mitus ir faktus šia tema.

Dėl netinkamo pagalvės užvalkalo susidaro miego raukšlės

Tikrai taip! Vadinamosios miego raukšlės, tai pagalvės užvalkalo netolygumai, atsispaudę mūsų odoje – nepamirškite, dažnai miego metu vienoje pozicijoje išbūname kelias valandas ar dar ilgiau. Žinoma, tokios raukšlės nėra amžinos ir jų nereikia pernelyg bijoti, tačiau jei norite ryte atrodyti puikiai, jos gali gadinti nuotaiką. Dėl to geriausia rinktis pagalvės užvalkalus, kurie yra plonesni ir slidesni, tolygiai priglunda. Puikus pasirinkimas yra satinas arba aukštesnės kokybės mako satinas iš natūralios medvilnės, kuris yra ne tik švelnus odai ir nesiraukšlėja, bet ir gerai praleidžia orą.

Daugiau dėmesio pagalvės užvalkalo pasirinkimui reikia skirti vėlesniame amžiuje

Taip, tai tiesa. Bėgant metams mūsų oda sunkiau pasisavina įvairias medžiagas, mažėja kolageno sintezė. Dėl to oda praranda elastingumą, jos atsistatymui reikia daugiau laiko. Dėl šios priežasties vadinamosios miego raukšlės gali būti matomos gerokai ilgiau ar net visą dieną. Jei situacija nesikeičia, tokios raukšlės net turėti įtakos nuolatinių raukšlių formavimuisi. Dėl to vyresniame amžiuje itin rekomenduojami pagalvių užvalkalai iš aukštesnės kokybės neglamžių audinių.

Netinkamas pagalvės užvalkalas gali pažeisti odą

Deja, taip. Jei turite jautresnę, į alergijas linkusią odą arba ant jos yra pažeidimų, nudegėte saulėje, kietesnio audinio pagalvės užvalkalas gali dar labiau pabloginti situaciją. Miegodami judame, todėl mūsų veido odą veikia trinties jėgos, ypač jei pagalvės paviršiuje susidaro raukšlių. Dėl to geriausia rinktis standesnį, mažiau glamžų audinį.

Pagalvių užvalkalai ir graži veido oda: mitai ir faktai | Patalynė | Nostra.lt

Odai naudingi tik šilkiniai pagalvių užvalkalai

Tai nėra tiesa, nors natūralus šilkas pasižymi puikiomis savybėmis. Deja, šis pluoštas yra gana brangus, todėl dažniau parduotuvėse rasite mišrų audinį. Veido odos poreikius puikiai atitiks ir kiti natūralūs pluoštai, kurie praleidžia oro srautus, greitai sugeria ir išgarina drėgmę. Svarbu rinktis tinkamą audinio rūšį, pavyzdžiui, iš medvilnės gaminama ir kiek kietesnė perkalio, ir itin švelni satino patalynė.

Dėl netinkamo pagalvės užvalkalo gali atsirasti spuogų

Taip, tai tiesa, tačiau čia svarbiau yra tinkama patalynės priežiūra, o ne paties užvalkalo pasirinkimas. Pagalvės užvalkalo audinyje kaupiasi drėgmė, dulkės, odos išskiriami riebalai, prakaitas – visa tai tiesiog tobula terpė bakterijoms ir dulkių erkutėms. Jei pernelyg retai skalbsite pagalvės užvalkalą, jis užsiterš ir gali paskatinti spuogų susidarymą. Norėdami išvengti šios problemos, rinkitės orui laidaus audinio pagalvės užvalkalą, pavyzdžiui, drobės, perkalio, satino. Keiskite pagalvės užvalkalus reguliariai ir nenaudokite didelio kiekio agresyvaus skalbiklio, nes jo likučių taip pat gali likti audinyje, o tai gali ir vėl sudirginti jūsų veido odą.

Šilkiniai pagalvės užvalkalai apsaugo nuo raukšlių susidarymo

Tai gražus mitas, kuriuo bando įtikinti reklamos. Kad ir kaip būtų gerai, deja nėra tokių pagalvių užvalkalų, kurie padėtų išvengti odos senėjimo procesų. Šilkinių užvalkalų privalumas yra tai, kad jie tolygiai priglunda ir nesudaro raukšlių, tačiau tokiomis savybėmis pasižymi ir kiti audiniai, pavyzdžiui, mako satino pagalvių užvalkalai. Tolygus paviršius apsaugo nuo vadinamųjų miego raukšlių, kurių galime pastebėti ant savo odos rytais. Šio raukšlės nėra „tikros“ ir palaipsniui išnyksta (priklausomai nuo odos būklės), tačiau pagalvės užvalkalas neturi realios įtakos odos senėjimo procesams.

Pagalvių užvalkalai ir graži veido oda: mitai ir faktai | Patalynė | Nostra.lt

Norite gražios veido odos? Rinkitės natūralaus audinio pagalvės užvalkalą

Tai tikra tiesa! Tik natūralaus pluošto medžiagos pasižymi puikiu pralaidumu orui. Tai svarbu keliais aspektais: visų pirma, mūsų oda kvėpuoja net kai miegame, tai padeda išvengti prakaitavimo padidėjimo ir drėgmės kaupimosi pagalvės audinyje. Orui laidūs audiniai padeda sumažinti mikrobų pavojų, nes greičiau džiūsta. Sintetika gali suvilioti savo glotniu paviršiumi, tačiau dar daugiau švelnumo jums suteiks mako satino patalynė, tad nedvejokite rinktis natūralų audinį – jūsų odai jis patiks labiau.

Susijusios prekės