Patalynės išpardavimas, nuolaida iki 40%!

Namų tekstilė auginantiems keturkojus

Kiekvienas keturkojo šeimininkas žino, kaip nemalonu, kai namuose viskas apsivėlę plaukais. Pavasaris ir ruduo kačių bei šunų augintojams – pats darbymetis, nes gyvūnui keičiant kailį tenka įdėti daug daugiau pastangų tvarkant namus. Visgi galite savo buitį gana nesunkiai palengvinti: tereikia pasirinkti tinkamą namų tekstilę.

Kokie audiniai atstumia gyvūnų plaukus?

Gyvūnų plaukai namuose išties erzina, tačiau itin sunku juos pašalinti nuo tekstilės gaminių: pagalvėlių užvalkalų, pledų, patalynės... Vienas iš patikimų būdų išvengti šios netvarkos – tinkamo audinio pasirinkimas.

Vienas universaliausių pasirinkimų – natūrali medvilnė. Jos gaminių pasirinkimas itin platus, tad tikrai rasite visą reikalingą tekstilę. O geriausia tai, kad medvilniniai patalynės užvalkalai ir medvilninis pledas „pritrauks“ daug mažiau gyvūno plaukų. Netruksite tai pastebėti, o šia savybe medvilnė pasižymi dėl tankaus audimo, tad rinkitės storesnius, tvirtesnius audinius, pavyzdžiui, drobės ar satino patalynę.

Kitas pasirinkimas yra šilkas – šis audinys yra toks slidus, kad gyvūnų plaukai ant jo paprasčiausiai neužsilieka. Tokia pačia savybe pasižymi ir aukštos kokybės medvilnės satinas, kuris yra pigesnė šilkinės patalynės alternatyva.

Daugelis galvoja, kad linas yra kietas ir standus audinys, tačiau jis taip pat gali būti neįtikėtinai minkštas bei tamprus. O svarbiausia tai, kad lininis audinys yra gana atsparus gyvūnų plaukams dėl pluošto tvirtumo. Lininius gaminius kiek sudėtingiau prižiūrėti, nes jie yra glamžūs, tačiau tarnauja ilgai ir puikiai tinka šunų ar kačių augintojams.

Namų tekstilė auginantiems keturkojus | Patalynė | Nostra.lt

Praktiškoji lovatiesė

Jei norite apsaugoti savo patalynę nuo taršos iš aplinkos, naudokite lovatiesę. Ji apsaugos užvalkalus ne tik nuo ore skraidančių gyvūnų plaukų, bet ir nuo dulkių bei neigiamo saulės šviesos poveikio. Be to, lovatiesė suteikia estetišką išvaizdą lovai ir yra puiki interjero detalė miegamajame.

O jei klasikines lovatieses laikote atgyvena, galite rinktis ir pledą. Tai jaukesnis variantas tiems, kurie nori žaismingesnio, šiltesnio, mažiau formalaus stiliaus miegamojo interjere. Tačiau keturkojų šeimininkai turėtų atkreipti dėmesį į pledo sudėtį: geriausias pasirinkimas bus natūrali vilna. Pledai gaminami iš avių, ožkų, kupranugarių vilnos ar jos mišinių. Itin populiarūs merino vilnos pledai – jie pasižymi itin geromis šiluminėmis savybėmis, yra patvarūs ir elastingi.

Vilnonis pledas puikiai atliks lovatiesės funkciją, nes jame yra lanolino. Tai padeda vilnoniams gaminiams neįgerti kvapų ir apsisaugoti nuo drėgmės – ne paslaptis, naminis gyvūnas gali būti to šaltinis. Vilnos pluoštas tarsi išsivalo, be to, turi antibakterinių savybių. Taigi, lovą užtiesę pledu iš natūralios vilnos galėsite nesijaudinti, jei ant jo numigti susirangys ir keturkojis draugas.

Kaip pašalinti ir išvengti gyvūno plaukų ant tekstilės namuose?

Jei namų tekstilė ar baldai apsiplaukavo, teks mautis gumines pirštines, imti į rankas drėgną kempinėlę ir šveisti visą paviršių. Dėl elektrostatikos šuns ar katės kailio plaukai prilips prie guminių pirštinių ir juos bus galima lengvai išmesti.

Puiki prevencija – gyvūno šukavimas, kuris itin padeda pavasario ir rudens sezonais. Deja, tai nėra užtikrintas būdas visiškai pašalinti gyvūnų šėrimosi problemą. Jei norite, kad mažiau plaukų liptų prie baldų ir daiktų namuose, pasirūpinkite tinkamu drėgmės balansu patalpose. Elektrostatika verčia plaukus judėti ir pritraukia vienoje ar kitoje vietoje. Jei šiek tiek padidinsite namų oro drėgmę, daugiau plaukų liks ant grindų ir juos teliks surinkus išmesti.

Keturkojai – svarbi kiekvienos šeimos dalis, tad neleiskime, kad šią gražią žmogaus ir gyvūno draugystę temdytų tokie maži buitiniai nesusipratimai, kaip plaukais aplipusi namų tekstilė.

Susijusios prekės

avatar