Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kuo ypatinga pirties tekstilė: rankšluosčiai, chalatai?

Lietuvoje pirtis yra gana populiarus malonumas, skirtas atgaivinti kūną ir mintis. Tačiau jei norite pirtintis saugiai ir maloniai, reikia pasirūpinti tinkama apranga. Manote pirties rankšluostis ar chalatas niekuo neypatinga tekstilė? Iš tikrųjų yra kiek kitaip.

Kokiomis savybėmis pasižymi pirties tekstilė?

Tikriausiai pastebėjote, kad pirčiai siūlomi įvairūs tekstilės gaminiai parduotuvėse dažniausiai yra atskirti nuo kasdieniam naudojimui skirtų rankšluosčių ar chalatų. Skiriasi ne tik jų išvaizda, bet ir savybės: mėgaujantis pirties malonumais mūsų oda susiduria su karščiu ir dideliu drėgmės kiekiu, todėl jai reikalinga ypatinga priežiūra. O pirties tekstilės gaminiai ją puikiai užtikrina.

Visų pirma, pastebėsite, kad pirties tekstilė gaminama tik iš natūralių pluoštų, nesvarbu, ar tai būtų rankšluostis, chalatas ar kepuraitė. Natūralus pluoštas užtikrina geriausia laidumą orui ir puikiai sugeria drėgmę, tad toks gamintojų pasirinkimas nėra atsitiktinis. Itin vertinama medvilnė, nes ji lengvai apdirbama, todėl neturi cheminių medžiagų, kurios galėtų sudirginti po pirties jautresnę odą.

Leidžiant laiką SPA zonoje į pirtį dažniausiai užsukama ne vieną kartą, todėl rankšluostis greitai sudrėksta. Kuo greičiau jis gebės išgarinti drėgmę, tuo greičiau išdžius. Puriam medvilnės pluoštui šiuo atžvilgiu nėra lygių! Jis greitai sugeria ir greitai išgarina drėgmę, tad apsigobti tokiu rankšluosčiu bus daug maloniau.

Paprastai pirties tekstilė yra plonesnė už kasdienio naudojimo rankšluosčius. Taip patogiau rankšluostį neštis į SPA zoną, be to, plonesnis rankšluostis greičiau ir džiūsta. Pastaroji savybė labai svarbi, nes priešingai nei kasdieniai rankšluosčiai, pirties rankšluostis neturi visos dienos, kad išdžiūtų.

Kepuraitės ir rankšluosčiai naudojami ir pačioje pirtyje, kur susiduria su karščiu ir drėgme. Tai gali neigiamai paveikti rankšluosčių dažymui ir gamybai panaudotas medžiagas, todėl reikėtų vengti sintetinių gaminių. Geriausia rinktis specialiai pirčiai skirtą tekstilę – ji „nebijo“ aukštų temperatūrų, ilgai išlaiko dailią pradinę išvaizdą.

Kuo ypatinga pirties tekstilė: rankšluosčiai, chalatai? | Pirties reikmenys | Nostra.lt

Kaip pasirinkti tekstilę pirčiai?

Jei rinksitės iš pirčiai skirto asortimento, tikrai nesuklysite. Vis dėlto visada svarbu atkreipti dėmesį į kelis esminius dalykus. Vienas jų – audinio sudėtis ir daikto funkcija. Jei renkatės rankšluostį ar kepurėlę, kuriuos nešitės tiesiai į pirtį, ieškokite tik natūralaus pluošto. Kuo švelnesnis ir minkštesnis rankšluostis, tuo geriau – jis liesis prie odos po karščio ir drėgmės poveikio, todėl turėtų būti itin švelnus. Vienas geriausių pasirinkimų pirties rankšluosčiui yra medvilnė, o štai pirties kepuraitė gali būti pagaminta ir iš veltinio ar lino, svarbiausia, kad ji patikimai apsaugotų galvą nuo karščio.

O kaip su sintetika? Iš esmės sintetinius ar mišraus pluošto tekstilės gaminius galite naudoti, tačiau tik po pirties. Venkite juos neštis į pirtį, nes karščio poveikis audiniui gali būti neprognozuojamas. Taip pat teks susitaikyti su tuo, kad sintetika prasčiau absorbuoja drėgmę. Manote tai nėra svarbu? Pagalvokite dar kartą: prastai nusišluostę, rizikuojate po pirties peršalti, o drėgnas rankšluostis pirtyje gali įkaisti taip, kad nudegins odą.

Pirčiai visada rinkitės geresnės kokybės gaminius: rankšluosčius, chalatus, šlepetes, kepures ir kt. Šie tekstilės gaminiai susiduria su dideliu drėgmės kiekiu, karščiu, o taip pat jiems neišvengiamai tenka įveikti ir skalbimo-džiovinimo ciklą. Prastos kokybės gaminiui visa tai gali būti pražūtinga, jis praranda pirminę išvaizdą, greičiau dėvisi, yra. Geresnės kokybės tekstilė tarnaus daug ilgiau, todėl tai vertinga investicija.

O jei mėgstate dūmines pirtis, atkreipkite dėmesį ir į spalvas. Baltas audinys dėl pirties sąlygų greitai praranda savo baltumą, gelsta, todėl praktiškiau rinktis ryškiaspalvius rankšluosčius, kurių gausų pasirinkimą rasite mūsų parduotuvėje. Be to, spalvingus originalaus dizaino daiktus ir pastebėti lengviau, tad savo rankšluosčio su svetimu nesupainiosite net ir viešosiose pirtyse.

Susijusios prekės

avatar