Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kas karaliauja miego pasaulyje

Miego pasaulyje egzistuoja ir mada, ir stilius. Bėgant laikui čia taip pat neišvengta pokyčių: romantiškas ir pratęstas patalynės linijas mūsų laikais pakeitė praktiški sprendimai, o turinys (spalvos, raštai, faktūra) tapo vienareikšmiškai svarbesnis už formą. Kita tendencija – natūrali patalynė, kuri pasižymi puikiomis savybėmis, užtikrinančiomis ramų ir patogų miegą. Patalynės gamintojai su visu pramonės pajėgumu priešakyje kuris vis kitas sintetines medžiagas, tačiau nei viena jų nei savo savybėmis, nei maloniu prisilietimu, nei kaina ar išvaizda neprilygsta... jos didenybei medvilnei!

Kodėl medvilninė patalynė tokia populiari?

Visų pirma, medvilnė yra tiesiog puikus ir universalus pluoštas, kuris savo savybėmis tobulai tinka patalynei. Naudojant skirtingus audimo būdus iš medvilnės išgaunama flanelė, drobė, satinas, trikotažas, tad pasirinkimas iš tikrųjų platus. Vis dėlto svarbiausia yra tai, kad visa medvilninė patalynė pasižymi itin geru laidumu orui ir puikiai sugeria drėgmę – tai būtina ramiam miegui užtikrinti.

Antra vertus, medvilninė patalynė nėra brangi, palyginti su daugeliu kitų audinių. Aukšta kokybė, ilgaamžiškumas, daili išvaizda ir vertė užtikrina puikų kainos ir kokybės santykį, kuris itin vilioja daugelį praktiškų pirkėjų. Ir visai ne be reikalo, nes medvilninė patalynė puikiai tinka visiems, net ir vaikams, yra hipoalerginė, o jos priežiūra – itin paprasta.

Ir, žinoma, negalima nuvertinti pasirinkimo laisvės ir spalvų bei raštų įvairovės, tačiau čia visi laurai atitenka gamintojams. O patalynė iš medvilnės gaminama iš tikrųjų labai įvairi: nuo puoštos populiariausiais filmų herojais iki įmantrių gamtos raštų, geometrinių formų, klasikinių raštų ir spalvų iki tokių efektų kaip ombre ar batika. Kiekvienas ras patinkantį variantą!

Netikėta išvaizda ir prabanga

Pagalvojus apie medvilninę patalynę, galvoje dažniausiai iškylą minkštos trikotažinės paklodės su guma arba flanelės vaizdas. Vis dėlto medvilnė yra pasiruošusi jus nustebinti! Ne visi žino, tačiau satinas ir mako satinas – taip pat iš medvilnės pluošto audžiamos medžiagos. Sunku patikėti ar ne?

Ir nors satinas pasižymi medvilnei nebūdinga išvaizda, turi visas šiam pluoštui būdingas savybes. Ir dar daugiau: satinas yra neglamžus, blizgaus paviršiaus, o prisilietus – maloniai gaivus. Tikrai puiku, kokius viražus audėjai gali išdarinėti su vienu ir tuo pačiu pluoštu.

Tiek satinas, tiek mako satinas kiekviename miegamajame atrodys labai prabangiai. Tiesą sakant, šis prabangos įspūdis dažnai ir suklaidina pirkėjus, nes jie mano, kad medvilnė paprasčiausiai negali atrodyti taip gerai. Pasirodo, gali, tad pasirinkę satiną tikrai nesuklysite ir džiaugsitės ne tik prabangos pojūčiu, bet ir geriausiomis šio natūralaus pluošto savybėmis.

Ekologiška medvilnė ir draugiškumas gamtai

Ekologiškumo bangai verta pasiduoti, nes ji suteikia papildomos naudos ir vertės įvairiems gaminiams, patalynė tikrai nėra išimtis. Natūrali ekologiška patalynė yra puikus pasirinkimas, nes ji sertifikuojama, tad tokį gaminį įsigydami galite būti tikri, kad joje nėra kenksmingų medžiagų, gaminiai yra visiškai saugūs. Be to, ekologiška medvilnė dažnai yra surenkama ir apdorojama pasirenkant gamtai draugiškus metodus, todėl gamta mažiau alinama, o gaunamo produkto kokybė išlieka tokia pati ar net dar geresnė.

Kita draugiškumo gamtai pusė, kalbant apie patalynę, yra skalbimas. Medvilninę patalynę prižiūrėti paprasta, iš jos lengvai pasišalina dėmės ir nešvarumai, ji minkšta išlieka net ir nenaudojant papildomų minkštinimo priemonių, pavyzdžiui, minkštiklio. Taigi, viskas paprasta: skalbimas žemesnėje temperatūroje ir mažesnis kiekis cheminių priemonių padeda tausoti gamtą. Pasirinkdami medvilninę patalynę galėsite prie šios iniciatyvos prisidėti neskirdami daug pastangų ir užtikrindami savo bei savo šeimos patogumą.

Susijusios prekės

avatar