Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Kaip lengvai atnaujinti kambario interjerą?

Kartais kyla noras atnaujinti interjerą, tačiau remontas ir baldų keitimas pareikalautų pernelyg daug sąnaudų. Pateikiame keletą paprastų būdų, kurie daug neišleidžiant leis visiškai pakeisti kambario išvaizdą ir sudėlioti akcentus būtent ten, kur norite. Vienas lengviausių būdų transformuoti kambarį – atnaujinti tekstilę, tad aptarkime kada ir kokius sprendimus verta rinktis.

Dekoratyvinės pagalvėlės

Tai klasika, kurią rasite kiekvienuose namuose. Pagalvėlių gali būti daugiau arba mažiau, tačiau jų tikrai bus. Kaip jos veikia? Pagalvėlės suteikia minkštumo ir jaukumo interjerui. Jas galima „įkurdinti“ ant sofos, fotelio, palangės ar net stalo / lentynos. Tai universali interjero detalė, nes naudojant skirtingus užvalkalus pagalvėlių išvaizdą galima pakeisti kardinaliai ir vos per keletą minučių.

Rinkdamiesi dekoratyvines pagalvėles atkreipkite dėmesį į jų dydį – ieškokite standartinių matmenų, nes taip bus lengviau rasti pakaitinius užvalkalus ir varijuoti spalvomis.

Minkšti pledai

Minkštas ir švelnus pledas gali būti naudojamas labai įvairiai. Sulankstytas ir padėtas lentynoje jis gali būti mažu ir ryškiu akcentu, o tarsi nerūpestingai nuslydęs nuo sofos suteiks aplinkai jaukumo, minkštumo, šilumos. Pledas taip pat puikiai tiks ir vietoje lovatiesės. Jo audinys minkštesnis, todėl paslankesnis – taip miegamasis bus jaukus, spinduliuos švelnumą ir šilumą.

Transformuojant vaiko kambarį, pledui gali atitekti itin daug vaidmenų: jis tiesiamas ant lovos, sofos arba tarnauja kaip kilimas, svarbią funkciją atlieka žaidimų palapinėje arba tampa namelio stogu. Rinkitės kokybišką ir patvarų pledą, nes vaiko kambaryje jam teks daug atlaikyti!

Staltiesė

Jei kambaryje yra stalas, pakeisti staltiesę yra greičiausias ir lengviausias būdas koreguoti interjerą. Stalas savaime yra kambario centru, tad pirmiausiai patraukia dėmesį. Staltiesė gali būti ryškus akcentas, atspindėti šventinę tematiką ar tiesiog diktuoti toną visai kambario stilistikai. Atkreipkite dėmesį į tai, kad stalas dažniausiai ne tik yra kambario centru, bet ir užima nemažai vietos, tad staltiesės stilistiką reikėtų rinktis apgalvotai ir atsakingai.

Užuolaidos

Langai be užuolaidų tiesiog neįsivaizduojami. Nors moderniame interjere užuolaidos tikrai nėra tokios reikšmingos kaip klasikiniame, bendram kambario vaizdui jos suteikia daug reikšmės. Visų pirma, užuolaidų dydis – tai ilgis ir plotis, kuris lemia, kiek „minkštumo“ kambariui suteiks šis tekstilės gaminys. Užuolaidoms verta rinktis natūralius, standžius audinius – tokie visada atrodys prabangiai, o juos prižiūrėti bus lengviau. Prisiminkite, kad klasikinio tipo užuolaidos visada atrodys dailiau, elegantiškiau ir prabangiau už šiuolaikines savo alternatyvas – roletus ar žaliuzes.

Kodėl tekstilė interjere tokia svarbi?

Daugelis mano, kad tekstilės gaminiai interjerą tik papildo, tačiau iš tikrųjų gana dažnai yra priešingai. Sienos, grindys, lubos, baldai – visa tai tik fonas, kuriam tekstilės gaminiai suteikia savitą prieskonį, transformuoja neutralias spalvas. Toks pasirinkimas ne tik dažnas ir populiarus, tačiau ir labai praktiškas, nes norint atnaujinti interjerą pakanka pakeisti tekstilę, o kartais net ir keisti jos nereikia – galima perdėlioti pagalvėles vietomis, kitur patiesti pledą ir kambarys jau atrodys visiškai kitaip.

Kitas variantas – ryškios apdailos detalės ir išraiškingi baldai, kuriuos tekstilės gaminiai tarsi nuramina, suteikia aplinkai jaukumo ir švelnumo. Tokiam interjerui rinkitės vienspalvius tekstilės gaminius ir žaiskite atspalviais bei sluoksniais. Būtinai išmėginkite tai, nes tekstilės gaminiai suteikia neribotas galimybes atnaujinti interjerą ir visiškai pakeisti kambario išvaizdą, o pokyčiai juk tokie malonūs ir smagūs!

Susijusios prekės

avatar