Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Dekoruokite savo lovą lyg interjero dizaineris

Norite atnaujinti savo miegamąjį? Nustebsite, tačiau tam remontas visiškai nebūtinas. Pasitelkus keletą sumanių dekoro idėjų galima visiškai pakeisti interjero stilių ir suteikti savo poilsio zonai kitą atmosferą. Dalijamės keletu patarimų, kurie leis paversti savo miegamąjį tikra jaukumo oaze ir susikurti ikonišką lovos išvaizdą, vertą instagraminio kadro.

Nesvarbu, įsirengiate naujame bute ar atnaujinate senąjį – nepamirškite, kad miegamasis yra poilsio zona, kuri turi suteikti ramybės prieglobstį. Tai itin asmeniška ir privati erdvė, todėl čia prioritetas turėtų atitekti tam, kas patinka ir ką mėgstate jūs. Būtent miegamasis yra ta erdvė, kurioje galima visiškai nepaisyti madų, tendencijų ir griežtų interjero taisyklių. Bet nepamirškite, kad šis kambarys yra skirtas poilsiui, o tai reiškia, kad patogumas – privalomas. Pateikiame kelis naudingus ir praktiškus patarimus, kuriais pasinaudoję lengvai transformuosite savo miego erdvę taip, kaip trokštate.

Spalvų žaismas

Interjere spalvos atitenka itin svarbus vaidmuo, todėl pirmiausiai verta apgalvoti spalvų paletę. Ji apima ne tik sienas, grindis ir apdailą, bet ir baldus bei, žinoma, patalynę. Lova yra tarsi miegamojo centras, todėl vien pakeitus lovatiesę ir dekoratyvinių pagalvėlių užvalkalus galima daug pasiekti. Pirmiausia įvertinkite bendrą kambario koloritą, kokios spalvos dominuoja. Jei atspalvių daugiau nei trys, rinkitės vieną iš jau esančių. Jei vyrauja šviesūs tonai, lovai puikiai tiks šviesios, pastelinės, neutralios spalvos.

Taip pat galite derinti kelias spalvas, pavyzdžiui, visada stilingai atrodo pelenų rožinės ir pilkos žaidimai, neutralių, žemės tonų žaismas, dera šalto mėlio ir turkio atspalviai. Derindami spalvas, rinkitės tokias, kurios tarsi papildo viena kitą – taip bendras vaizdas atrodys darniai, raminančiai. Jei dvejojate, paieškokite spalvų rato internete – puikiai dera priešpriešinės spalvos.

Dekoruokite savo lovą kaip interjero dizaineris | Patalynė | Nostra

Tausokite erdvę

Kuo daugiau erdvės, tuo laisviau jaučiamės, turime daugiau vietos judėti. Miegamasis yra tas kambarys, kuriame naudojama itin daug tekstilės, o ji vizualiai mažina erdvę. Nepersistenkite su dekoru – kuo mažesnis kambarys, tuo mažiau jo reikia. Pavyzdžiui, didesniame miegamajame daug pagalvių ant lovos atrodys žavingai, tačiau mažame kambaryje tokia lova tarsi užims per daug vietos. Mažesnėse erdvėse rinkitės mažesnius dekoro elementus.

Pledai, pagalvėlės, kilimėliai – visa tai padės lengvai transformuoti miegamojo išvaizdą. Dėliokite bendrą vaizdą palengva, nepersistenkite su detalėmis. Pernelyg daug elementų sukurs netvarkos įspūdį, net jei jie ir bus tvarkingai sudėlioti. O tai miego zonoje itin nepageidaujama, nes trukdo atsipalaiduoti, nurimti ir ilsėtis.

Suderinkite tekstūras

Lova – miegamojo centras, o jos išvaizda iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasta: tereikia užkloti lovatiesę ar pledą, užmesti keletą pagalvėlių ir... voila! Deja, ne viskas yra taip paprasta. Būtina įvertinti ir tekstūras, derinti jas prie kitų interjero elementų. Šviesiame interjere, kuriame vyrauja lengvumas, puikiai tiks plono audinio lovatiesė, kuri gali būti puošta tiuliu, kutais, nėriniais. Norint suteikti lovai akcentą, galima ją dengti stilingu boucle stiliaus pledu.

Klasikiniame interjere, kuriame vyrauja storesnės linijos, norėsis kitokio įvaizdžio. Čia puikiai derės storo tvirto audinio lovatiesė, kuri gali būti marginta gėlių raštu ar ornamentu. Taip pat tiks ir minimalistinio stiliaus vienos spalvos lovatiesė, kuri puikiai atrodys ir moderniame ar industrinio stiliaus interjere, menininko studijoje ar lofte.

Sluoksniai, sluoksniai, sluoksniai

Patalą sudaro net keli sluoksniai, tad skirkite dėmesio kiekviena iš jų. Pradėkime nuo apačios. Pirmiausia pasirinkite paklodę. Balta yra universaliausias ir populiariausias pasirinkimas, bet jei norite daugiau spalvų, galite rinktis ir švelnius pastelinius atspalvius nuo žalsvos iki žydros ar geltonos. Itin ryškių ir tamsių spalvų venkite, nebent kuriate originalų ir išraiškingą stilių.

Patalynės užvalkalai turėtų būti parenkami pagal bendrą interjero koloritą. Nepamirškite, kad dvigulis patalynės komplektas yra sudarytas iš dviejų pagalvės užvalkalų ir vieno antklodės užvalkalo. Visa patalynė turėtų derėti tarpusavyje, tad atsižvelkite į tai ir, jei reikia, įsigykite papildomų pagalvių užvalkalų.

Patalynės užvalkalai šiek tiek matyti net ir paklojus lovą, todėl lovatiesė turėtų prie jų taip pat derėti. Beje, galite derinti lovatiesę su pledu – taip sukursite papildomą sluoksnį lovai ir ji atrodys originaliai. Pledas gali būti žaismingas spalvų akcentas, suteikti minkštumo. Viršutinį sluoksnį sudaro dekoratyvinės pagalvės, kurios taip pat gali būti sluoksniuojamos – nuo didžiausių iki mažiausių. Derinkite jas prie lovatiesės ir bendro interjero. Spalvingu akcentu galėtų būti mažosios pagalvėlės, jei tokias naudojate – taip paversite lovą kambario interjero ašimi, tačiau išlaikysite subtilumą.

Susijusios prekės

avatar