Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Vonios rankšluosčiai: dydžių asortimentas

Rankšluosčių pasaulyje vyrauja daugybė skirtingų dydžių, o standartai truputį skiriasi priklausomai nuo gamintojo, tad kartais susiorientuoti yra gana sunku. Be to, rankšluosčio pasirinkimą lemia ir mūsų asmeniniai įpročiai: vieni mėgstame po dušo susisupti į kuo didesnį minkštą rankšluostį, o kitiems pakanka ir mažesnio, svarbiausia, puikiai šluostančio. Kviečiame daugiau sužinoti apie rankšluosčių dydžius – tai palengvins pasirinkimą, kai planuosite atnaujinti namų tekstilę.

Populiariausias rankšluosčių dydis

Nors skirtingi gamintojai kartais varijuoja tarp įvairių standartų, galima išskirti pagrindines rankšluosčių dydžių tendencijas pagal jų paskirtį. Pradėkime nuo mažiausio:

  • 30x30 (50) cm dydžio rankšluostis yra skirtas rankoms šluostyti. Jis dar gali būti vadinamas kosmetiniu arba svečių rankšluostį. Jis kabinamas vonios kambaryje šalia kriauklės ir gali skirtis nuo namų šeimininkų naudojamo rankšluosčių komplekto savo išvaizda.
  • 50x70 cm dydžio rankšluosčiai paprastai yra skirti virtuvei. Juos galima naudoti indams, rankoms šluostyti ir kt.
  • 50x90 (100) cm dydžio rankšluostis tradiciškai yra skirtas veidui, rankoms ir plaukams. Tai optimalus dydis, kurio pakaks išsitrinkus plaukus susisukti „turbaną“, tačiau kartu rankšluostis yra pakankamai mažas, tad net ir drėgnas nesudarys ant galvos didelio svorio, kuris apsunkintų judėjimą.
  • 70x140 cm dydžio rankšluosčiai yra klasikinis pasirinkimas. Tokį rankšluostį patogu naudoti po dušo ar vonios. Tai gana didelis rankšluostis, kurį galima pasiimti į gamtą, išsiruošus prie vandens telkinių, o taip pat jis tiks naudoti ir pirtyje ar baseine.
  • 100x150 (180) cm dydžio rankšluostis yra tikrai didelis, tad juo smagu bus apsigobti išlipus iš vonios. Tai didžiausias rankšluostis, kurį tikrai verta turėti namuose. Su tokiu rankšluosčiu smagu šluostytis net ir šaltojo sezono metu, nes galima tiesiog juo apsigobti iš karto išlipus iš vonios.
  • 70x140 / 150x200 cm dydžio rankšluosčiai yra skirti pirčiai. Tai dideli rankšluosčiai, kuriais galima ne tik apsigobti, bet ir įsisukti. Pirčiai patariama rinktis kuo didesnį rankšluostį, nes išėjus iš pirties patalpos jis padės palaikyti šilumą.

Kaip pasirinkti rankšluostį?

Pirmiausia reikėtų pasirinkti rankšluosčio dydį, o tai priklauso nuo tikslinės paskirties. Susipažinkite su dydžių rekomendacijomis ir standartais – taip bus lengviau pasirinkti asmeninius poreikius atitinkantį rankšluosčio dydį.

Kitas paprastas pasirinkimo kriterijus yra rankšluosčio medžiagos įvertinimas. Absoliuti dauguma rankšluosčių yra gaminami iš medvilnės ir tai neabejotinai geriausias galimas pasirinkimas. Medvilnės pluoštas yra švelnus, minkštas, purus. Tokį audinį galima skalbti aukštoje temperatūroje, jis atsparus dėvėjimuisi ir puikiai sugeria drėgmę bei dėl savo laidumo orui greitai džiūsta. Pažvelkite į rankšluosčio tekstūrą – kuo daugiau kilpelių jis turi, tuo minkščiau ir maloniau bus juo šluostytis.

Kuo patogus rankšluosčių rinkinys?

Ieškodami rankšluosčių pastebėsite, kad juos galima įsigyti tiek po vieną, tiek rinkiniais. Rankšluosčių rinkinys gali būti sudarytas iš dviejų, trijų ar net daugiau dalių. Paprastai čia rasite standartinį rankšluostėlį rankoms, kiek didesnį rankšluostį veidui ir didelį rankšluostį visam kūnui. Rankšluosčių rinkiniai yra labai patogus pasirinkimas, nes nebereikia sukti galvos, ar įsigyti rankšluosčiai derės tarpusavyje.

Rankšluosčių rinkinys gali būti puikia dovana, ypač jei ieškote adresatui ko nors praktiško. Su rankšluosčiais niekada neprašausite pro šalį, nes jų švelnumas ir minkštumas pavergia visus. Antra vertus, rinkinį tikrai verta rinktis ir savo namams, nes tarpusavyje idealiai derantys rankšluosčiai vonios kambaryje atrodo prabangiai ir elegantiškai.

Susijusios prekės

avatar