Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Rankšluostis plaukams

Plaukų priežiūros priemonėms išleidžiate daugybę pinigų, tačiau plaukai vis tiek neklauso: veliasi, šiaušiasi, riebaluojasi ir atrodo prastai? Ar kada susimąstėte, kad dėl to kaltas gali būti... jūsų naudojamas plaukų rankšluostis? Taip, daugelis pamiršta, kaip svarbu yra tinkamai šluostyti plaukus, tačiau jūsų plaukai išties mėgsta švelnumą. Pasirinkę tinkamą rankšluostį ir ugdydami teisingus įpročius savo plaukais pasirūpinsite geriau, be to, išvengsite pažeidimų šluostant plaukus, o tai dažnai yra plaukų problemų priežastimi.

Kokio audinio rankšluostis plaukams tinkamiausias?

Plaukų priežiūrai reikia minkšto, švelnaus rankšluosčio, kuris gerai absorbuotų drėgmę ir greitai ją išgarintų. Plaukų rankšluosčiui tenka sugerti daug vandens, ypač jei plaukai ilgesni ir tankesni, todėl jis turi kuo greičiau išdžiūti, priešingai, audinyje gali kauptis bakterijos, mikroorganizmai, kurie kitą kartą šluostant plaukus gali sudirginti galvos odą.

Vienas geriausių pasirinkimų plaukams – medvilninis rankšluostis. Minkšta natūrali medvilnė yra labai populiari vonios tekstilėje ir pasižymi puikiomis savybėmis. Šis pluoštas yra laidus orui, todėl greitai džiūsta, o dėl atsparumo rankšluosčiai iš medvilnės gali būti skalbiami daugybę kartų ir puikiai išlaiko savo pradinę išvaizdą.

Rankšluostis plaukams neturėtų būti labai storas, nes gali ilgiau džiūti. Drąsiai rinkitės 380 g/m2 gramatūros rankšluosčius arba 420 g/m2 gramatūros rankšluosčius, taip pat plaukams tiks pirties tekstilė. Atkreipkite dėmesį į pluošto sudėtį – daugiausiai naudos suteiks rankšluostis, kuris yra pagamintas iš 100 proc. natūralios medvilnės.

Plaukų poreikius taip pat puikiai atitiks bambukiniai rankšluosčiai. Jie taip pat gaminami iš natūralaus pluošto ir dėl poringo audinio puikiai sugeria drėgmę. Tiesa, palyginti su medvilne, bambukiniai rankšluosčiai gali džiūti šiek tiek ilgiau, nuo sugerto vandens kiekio gali apsunkti. Jei plaukai labai ilgi ir mėgstate po plovimo susivynioti rankšluostį ant galvos, naudokite du rankšluosčius: vieną šluostymui, kitą turbanui susukti.

Bambukinių rankšluosčių privalumas yra tai, kad juos gaminant nenaudojamos cheminės medžiagos ar įvairūs priedai, nes pluoštas ir taip pasižymi puikiomis savybėmis. Dėl to bambukinis rankšluostis plaukams yra puikus pasirinkimas alergiškiems žmonėms.

Rankšluostis plaukams | Rankšluosčiai | Nosta.lt

Kokio dydžio rankšluostį plaukams pasirinkti?

Pradėkime nuo to, kad plaukams pravartu naudoti atskirą rankšluostį. Taip sumažinsite mikrobų riziką ir bus lengviau užtikrinti rankšluosčio švelnumą. Kalbant apie dydį, optimalus pasirinkimas yra 70x100 cm dydžio rankšluostis plaukams, tačiau pasirinkimą gali lemti keletas veiksnių.

Jei turite trumpus plaukus ir taupote vietą vonios kambaryje, jums užteks ir mažesnio rankšluosčio, pavyzdžiui, 50x70 cm. Tokį rankšluostį dažnai renkasi vyrai, jį patogiau ir neštis į sporto salę, nes mažesnis rankšluostis užima mažiau vietos krepšyje.

Jei mėgstate susukti plaukus į rankšluostį, rinkitės standartinį 70x100 cm dydžio rankšluostį ar kiek didesnį. Gali kilti pagunda plaukams naudoti storą ir purų rankšluostį, tačiau jai geriau atsispirti – šlapias jis daug svers ir bus nepatogus nešioti susukus ant galvos. Pirmenybę teikite plonesniems rankšluosčiams, jie sugers pakankamą kiekį drėgmės, tačiau neapsunkins.

Kaip šluostyti plaukus?

Kiekvienas turime skirtingus plaukų džiovinimo poreikius ir įpročius. Jei jūsų plaukai trumpi, rankšluosčio galima ir visai nenaudoti, tačiau jei jie nors kiek ilgesni, tuomet šluostymo neišvengsite. Svarbu tai daryti teisingai, nes šluostomi plaukai dar yra drėgni ir lengviau pažeidžiami.

Pirmiausia švelniai nusausinkite plaukus rankšluosčiu ir jokiu būdu netrinkite nei šaknų, nei galiukų. Jei plaukai ilgi, rankšluosčiu apgaubkite plaukus per visą ilgį ir tarsi nuspauskite juos rankšluosčiu. Tai patogu padaryti suskirsčius plaukus į kelias sekcijas. Jei neformuosite šukuosenos džiovintuvu ir norite, kad plaukai išdžiūtų natūraliai, galite susukti rankšluostį ant galvos ir palaikyti apie pusvalandį.

Svarbiausia prisiminti, kad plaukų negalima trinti, sukti, gręžti – drėgni plaukai yra lengvai pažeidžiami, todėl būtina elgtis švelniai, net jei plaukų rankšluostis švelnus.

Kaip prižiūrėti rankšluostį plaukams?

Plaukų rankšluostis turėtų būti skalbiamas kas savaitę, tai apsaugos nuo mikroorganizmų kaupimosi audinyje ir palaikys jo švarą. Jei pasirinkote natūralios medvilnės ar bambuko pluošto rankšluostį, galite juos skalbti ir aukštesnėje temperatūroje.

Svarbiausia prisiminti, kad neverta persistengti su cheminėmis priemonėmis – skalbikliu ar minkštikliu. Naudojant per didelį kiekį cheminių priemonių, skalbyklė gali nespėti tinkamai jų išskalauti, todėl jos kaupsis audinyje. Tai ilgainiui sukelia rankšluosčio audinio kietėjimą, nepriklausomai nuo to, iš kokio pluošto jis pagamintas. Kita problema – cheminių priemonių likučiai rankšluosčio pluošte gali alergizuoti galvos odą, o reaguodama į alergeną ji gamins daugiau riebalų ir pateksite į užburtą ratą, kai norisi dažniau plauti plaukus, tačiau būtent dėl to jie ir riebaluojasi.

Susijusios prekės

avatar