Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Neprilygstamieji bambukiniai rankšluosčiai

Apie bambuko pluoštą tikriausiai teko girdėti daugeliui. Jis atkeliavo iš tolimosios Azijos, kur yra plačiai naudojamas įvairiose srityse: nuo maisto iki transporto pramonės, nuo aprangos iki namų tekstilės. Vakarų pasaulis pamažu atranda bambukinio pluošto privalumus ir naudą, o rankšluosčiams šis audinys yra tiesiog tobulas pasirinkimas. Atskleisime pagrindines priežastis, kodėl verta rinktis bambuko pluošto rankšluosčius.

 

Ekologija ir tvarumas

Bambukai yra vieni greičiausiai besivystančių augalų pasaulyje. Nukirstas augalas gali visiškai atsinaujinti per metus laiko, o kai kurios rūšys tinkamomis sąlygomis per dieną paauga net 120 cm – tai išties įspūdinga. Bambukai yra itin gajūs, todėl jų auginimui nereikalingi pesticidai ar kiti chemikalai, net kurių dažnai neišsiverčiama auginant kitų rūšių medieną arba medvilnę.

Be to, bambukų augimui beveik nereikia vandens. Ir tarsi to būtų negana, jie išvalo daugiau oro nei medvilnė ar kiti medžiai. Tai paverčia bambukinius produktus tvariu ekologišku pasirinkimu, kuris draugiškas ir naudingas mus supančiai aplinkai.

 

Puikios sugeriamosios savybės

Bambukiniai rankšluosčiai yra vieni efektyviausių, nes šis pluoštas geba greitai sugerti didelį kiekį skysčio. Nepaisant to, audinys išlieka malonus, švelnus ir purus. Tikriausiai visi žinome tą nemalonų jausmą, kai tenka šluostytis dar drėgnu nuo vakar dienos rankšluosčiu – su bambuko rankšluosčiai apsaugo nuo šio efekto, nes greitai džiūsta, o sugertą drėgmę pluoštas tarsi užrakina giliai viduje. Taigi, bambukinis rankšluostis puikiai tiks ne tik naudojimui namuose, bet ir paplūdimiui ar prie baseino.

 

Neprilygstamieji bambukiniai rankšluosčiai | Rankšluosčiai  | NOSTRA

 

Terminės savybės

Bambukas – ne tik itin gajus, bet ir puikiai prie įvairių sąlygų prisitaikantis augalas. Šis universalumas išlieka ir bambukiniame audinyje: kad ir kokia aplinkos temperatūra bebūtų, jūsų bambukinis rankšluostis visada bus maloniai šiltas ir tinkamas naudoti. Be to, bambuko pluošto gaminiai vasarą maloniai vėsina, o žiemą šildo, todėl susipę į rankšluostį po maudynių jausitės jaukiai bet kuriuo metų laiku.

 

Antibakterinės savybės

Visiems žinoma, kad bakterijos ir mikroorganizmai veisiasi ten, kur šilta ir drėgna. Taigi, rankšluostis lengvai gali tapti jų namais. Žinoma, tik ne bambukiniai rankšluosčiai, nes jie yra laidūs orui ir greitai džiūsta, be to, šis pluoštas natūraliai turi tam tikrų patogenų, kurie užkerta kelią mikrobams.

 

Minkštumas ir švelnumas

Bambuko rankšluosčiai yra tiesiog neprilygstami savo puria ir minkšta tekstūra. Jie net lyginami su kašmyru ar šilku dėl savo švelnumo. Tai aukščiausio lygio komfortas, kuriuo galite mėgautis savo namuose, kiekvieną kartą išėję iš dušo. Minkšti ir švelnūs bambukiniai rankšluosčiai puikiai tiks net ir jautriai ar į alergijas linkusiai odai, būtent šio pluošto rankšluosčiai dažnai rekomenduojami kūdikiams.

 

Hipoalerginės savybės

Bambukiniai rankšluosčiai pasižymi puikiomis hipoalerginėmis savybėmis, todėl juos naudodami galite būti ramūs dėl pelėsio ir mikroorganizmų. Higieniškumu bambuko pluoštu neprilygsta niekas – kiti augaliniai pluoštai dažnai maišomi su sintetika, tačiau jos prisilietimas nėra malonus kūnui, vargina odą; vilnos gaminiuose mikrobai taip pat nesikaupia, tačiau juose yra lanolino, kuris gali būti alergenu. Būtent dėl higieniškumo ir neutralumo, bambukiniai rankšluosčiai kūdikiams ir vaikams yra vienas geriausių sprendimų – jie tausoja jautrią odą.

 

Neprilygstamieji bambukiniai rankšluosčiai | Rankšluosčiai  | NOSTRA

 

Platus asortimentas

Bambukiniai rankšluosčiai sparčiai populiarėja ir dėl to, kad yra patvarūs ir patogūs naudoti. Dėl to siūlomas platus jų asortimentas: nuostabi spalvinė gama, dekoratyvi išvaizda. Savo kaina bambukiniai rankšluosčiai yra kiek brangesni už medvilninius, bet juos naudoti nepalyginamai maloniau. Atraskite neprilygstamomis savybėmis pasižyminčių bambukinių rankšluosčių asortimentą Nostra.lt parduotuvėje.

Susijusios prekės

avatar