Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kokie rankšluosčiai tinka alergiškai odai?

Mes daugybę kartų minėjome, kad norint pasirūpinti odos poreikiais būtina rinktis natūralaus pluošto orui laidžius rankšluosčius. Deja, alergiška oda gali kelti didesnius reikalavimus, tad svarbu žinoti, ką pasirinkti, kad išvengtumėte sudirgimų po kiekvienų maudynių. Šiame straipsnyje panagrinėsime, kokie rankšluosčiai geriausiai atitinka jautrios, į alergijas linkusios odos poreikius ir kaip išvengti nemalonių odos sudirgimų po kontakto su vandeniu.

Kokie rankšluosčiai tinka alergiškai odai? | Rankšluosčiai | Nostra.lt

Alergiškai odai reikia švelnumo

Vaikų oda dažnai būna jautresnė nei suaugusiųjų, tačiau po maudynių duše ar vonioje visų mūsų oda yra lengviau pažeidžiama. Dėl to itin svarbu pasirinkti rankšluostį iš švelnaus pluošto. Geriausiai tinka natūralūs audiniai, tačiau svarbus ne tik pats pluoštas, o ir jo apdirbimas. Medvilnė, bambuko pluoštas savaime pasižymi naudingomis savybėmis, todėl gamybos proceso metu reikalauja mažesnio apdorojimo, o tai reiškia, kad išlieka švelnesnis.

Taip pat svarbu, kad rankšluosčio audinys gerai sugertų drėgmę. Kuo greičiau audinys vandens lašelius nuo odos absorbuos, tuo mažiau ją reikės liesti ar juo labiau trinti rankšluosčiu, o tai reiškia, kad ji bus mažiau dirginama. Dėl to geriau rinktis puresnius rankšluosčius, kurių paviršiuje yra daugiau mažų kilpelių – jų funkcija ir yra pasiekti kiekvieną vandens lašelį ir jį sugerti.

Kodėl verta rinktis natūralų pluoštą?

Medvilnė ir bambuko pluoštas – vienos populiariausių medžiagų rankšluosčiams gaminti. Tiek medvilnės, tiek bambukiniai rankšluosčiai yra vertinami dėl savo savybių: laidumo orui, gero sugeriamumo ir kt. Tačiau taip pat negalima pamiršti ir to, kad šiuose rankšluosčiuose nėra sintetinių priedų, o kartu tai užtikrina ir puikią jų kainą.

Antra vertus, sintetiniai pluoštai ne tik gali sudirginti odą, tačiau pasižymi ir trumpesniu tarnavimo laiku. Jų negalima skalbti aukštesnėje temperatūroje, nes audinys praras savo formą, išvaizdą ir savybes, o tai gali lemti mikroorganizmų kaupimąsi audinyje. Tuo tarpu bambuko ar medvilnės rankšluosčiai skalbiami puikiai išlaiko savo savybes, o dėl puikaus laidumo orui greitai džiūsta, dėl to nesusidaro šiltos ir drėgnos terpės, kurią taip mėgsta mikrobai.

Rinkamiesi rankšluostį jautriai odai, atkreipkite dėmesį į sertifikatus. GOTS arba OEKO-TEX STANDARD 100 užtikrina, kad gamybai naudojami tvarūs metodai, atsisakoma daugybės kenksmingų cheminių medžiagų naudojimo.

Kokie rankšluosčiai tinka alergiškai odai? | Rankšluosčiai | Nostra.lt

Tinkamos rankšluosčio priežiūros svarba

Alergiška oda yra lengviau paveikiama aplinkos veiksnių, todėl itin svarbus ne tik tinkamo rankšluosčio pasirinkimas, bet ir jo priežiūra. Visų pirma, skalbimui rinkitės švelnias priemones, prekybos vietose galima rasti ir skalbiklių, skirtų jautriai odai. Taip pat nepersistenkite su jų kiekiu – šiuo atveju mažiau yra geriau. O rankšluosčio švarą užtikrinti padės skalbimas aukštesnėje temperatūroje.

Po skalbimo venkite palikti rankšluosčius skalbyklėje ar džiovyklėje, visada leiskite jiems iki galo išdžiūti laisvai kabant. Šiluma ir drėgmė yra palanki terpė mikroorganizmams daugintis, todėl visada būtina užtikrinti, kad rankšluostis kuo greičiau galėtų išdžiūti. Medvilniniai rankšluosčiai atlaiko itin daug skalbimų ir pasižymi ilgaamžiškumu, tad galite nesibaiminti, kad dažnas skalbimas pakenks jų išvaizdai ar savybėms. O skalbti dažnai yra itin svarbu, nes mikroorganizmai gali sukelti odos sudirgimus.

Susijusios prekės

avatar