Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Tekstilė kuria nuotaiką interjere

Kuriant interjerą, daug dėmesio skiriama apdailai, o į tekstilę žvelgiama pro pirštus. Taip, tekstilę pakeisti daug lengviau, tačiau tai nėra tik galutinis štrichas interjere – tekstilė kuria visą nuotaiką ir gali tapti netgi interjero ašimi. Netikite? Apsidairykite, kaip atrodytų jūsų svetainė, jei pašalintumėte iš jos visus tekstilės gaminius?

Štai kodėl mes į tekstilę žiūrime visai kitaip. Žinoma, funkcionalumas yra labai svarbus, tačiau ne mažiau dėmesio skiriame ir tekstilės gaminių išvaizdai, tad asortimente galite rasti būtent tai, kas padės namuose susikurti norimą nuotaiką.

Kodėl tekstilė interjere tokia svarbi?

Tekstilės gaminiai padeda žingsnis po žingsnio sukurti atitinkamą interjero nuotaiką. Tik įsivaizduokite, kaip pasikeistų miegamasis vien pakeitus minkštą lovatiesę į auksu žvilgantį aksomą! Rinkdamiesi tekstilę savo namams turite turėti viziją, kokią nuotaiką norite kurti, kaip transformuoti interjerą. Modernas, klasika, romantiškas stilius, o galbūt žavingasis rokoko? Su tekstile įmanoma viskas ir tam visai nereikia daugybės laiko ar brangaus remonto.

Kita tekstilės funkciją interjere – erdvių vientisumo užtikrinimas. Juk nenorite, kad vienas kambarys būtų baltas, o kitas tamsiai mėlynas? Tekstilės detalės padės palaikyti interjero vientisumą ir sumažins kontrastą. Be to, interjere žaidžiant su tekstilės spalvomis galima įnešti daugiau tonų, spalvinių akcentų, o be tekstilės gaminių paprastai vyrauja du arba daugiausiai trys atspalviai.

Panagrinėkime keletą pavyzdžių. Purios ir minkštos medžiagos interjerui suteikia moteriškumo, švelnumo, romantiškumo. Itin tinka balta ir šviesūs atspalviai, nes jie tarsi susilieja su šviesia sienų spalva kartu „suminkštindami“ erdvę ir suteikdami mielumo bei jaukumo. Tuo tarpu net ir viena raštuota pagalvė lovos centre jau taps svarbiu akcentu miegamajame. Siekiant vientisumo net ir margiausiame audinyje turėtų būti dalelė interjere jau esančios spalvos.

Kaip panaudoti tekstilę kuriant nuotaiką interjere?

Kai jau žinote, kaip interjere „veikia“ tekstilė, metas ją panaudoti. Vienas geriausių būdų yra originalumas. Kartais gali atrodyti, kad tekstilės gaminiai kambario interjerą tik papildo, tačiau iš tikrųjų yra priešingai. Ypač jei pasirinksite ryškias spalvas ar iškalbingus raštus. Visi interjero dizaineriai gausiai naudoja tekstilę ir tai daro ne šiaip sau – audiniai įkvepia savo raštais, atspalviais ir tekstūra, jie diktuoja visą kambario planą yra dažnai yra pagrindiniais akcentais.

Jei norite suteikti subtilaus žaismingumo, maišykite modelius, faktūras, sluoksniuokite, tačiau nekeiskite dominuojančios spalvos. Vienodo atspalvio naudojimas suteiks patalpai erdvės pojūtį, nes jos niekas neskaidys į dalis. O štai kaitaliojant spalvas interjeras taps eklektiškas, o suvaldyti polėkį gali būti sudėtinga. Daugybė spalvų kuria savitą stilių, kuris nukelia į tolimus egzotiškus kraštus ar dailininko dirbtuves.

Norint išskirtinumo, pravers sluoksniai. Jie kuria klasikinį, tačiau vizualiai įdomų įspūdį. Tam rinkitės panašius atspalvius ir skirtingas faktūras, kurios gali varijuoti nuo kailio minkštumo iki mezginių, nuo minkštos kilpinės medvilnės iki standaus satino. Čia svarbu kontrastas, kuris turėtų atsiskleisti pamažu, itin subtiliai. Tai rafinuota prabanga ir elegancija, kurią lengvai suteiksite bet kuriam namų kampeliui.

Žaismingai nuotaikai ieškokite ryškių spalvinių akcentų. Jų turėtų būti nedaug, galima apsiriboti dviem ar trim segmentais, kurie turėtų atsiskleisti skirtingose kambario vietose ir stipriai kontrastuoti su bendra aplinka. Tai gali būti pagalvėlės, pledas, o jei virtuvė sujungta su svetaine, visa tai puikiai papildys ir virtuviniai rankšluostėliai.

Susijusios prekės

avatar