Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Ekologija miegamajame – svarbi?

Ekologiška patalynė po truputį tampa ne tik mada ar pageidavimu, tendencijos rodo, kad vis daugiau žmonių pirmenybę teikia ekologiškiems gaminiams ir renkasi tik juos. Ar tai mada ir ar ekologija tikrai svarbi bei pastebima kasdienybėje? Jei atsakymo į šį klausimą dar nežinote, kviečiame susipažinti su svarbiausiais privalumais, kuriuos suteikia ekologiška patalynė.

Kuo ekologiška patalynė yra kitokia?

Ekologija – žodis, kurį girdime vis dažniau, tačiau daugelis vis dar gana abstrakčiai suvokia jo prasmę. Kalbant apie namų tekstilę, reikia paminėti, kad ekologiška patalynė yra gaminama iš natūralių pluoštų, kurie išgaunami naudojant ekologinės žemdirbystės ir apdirbimo principus, taikant tvarias ir aplinkai draugiškas technologijas. Ekologiška patalynė savo sudėtyje neturi genetiškai modifikuotų medžiagų ar sintetinių chemikalų – tai visiškai natūralus produktas.

Tokiai patalynei žymėti yra naudojamas „Oeko-Teks 100“ standartas. Šis ženklas užtikrina, kad juo pažymėtas gaminys yra patikrintas ir sertifikuotas, neturi jokio nepalankaus ar kenksmingo poveikio vartotojui. Taigi, yra visiškai saugus. „Oeko-Teks 100“ standartas yra naudojamas visame pasaulyje, o siekiant užtikrinti jo reikalavimus tekstilės gaminiai yra tikrinami kontroliniais testais ir sertifikuojami tik juos išlaikę, tai atlieka nepriklausoma tarptautinė institucija.

Ekologiška patalynė – sveikesnė

Žmonės lovoje praleidžia gana daug laiko ir neišvengia sąlyčio su aplinka. Dėl to patalynė, tiek jos išorinė medžiaga, tiek ir kamšalas, yra labai svarbus. Natūralios ir ekologiškos medžiagos yra hipoalerginės, jose nėra cheminių priedų, tad tai geriausias pasirinkimas ir komfortas jūsų odai. Neekologiški gaminiai gali sukelti įvairių alerginių reakcijų ar tokių nepageidaujamų simptomų kaip čiaudulys, rytinė sloga, odos sudirgimas. Tai itin aktualu jautriems bei alergiškiems žmonėms, o taip pat ir vaikams bei kūdikiams, kuriems ekologiška patalynė yra geriausias pasirinkimas visais atvejais.

Ekologiška patalynė gamybos procese išvengia įvairių cheminių medžiagų, todėl išsaugo savo minkštumą ir švelnumą, todėl yra daug malonesnė odai. Pageidaujama medžiagos faktūra yra išgaunama naudojant skirtingą gijų skaičių ir pynimo būdus, o masinės gamybos pramonėje audiniui standumo suteikia būtent cheminiai preparatai. Natūralus neapdorotas chemiškai pluoštas taip pat pasižymi pačiomis geriausiomis laidumo orui ir drėgmės sugėrimo savybėmis, o tai mūsų organizmui yra ir sveika, ir patogu.

Kokybiška ekologiška patalynė

Kalbant apie ekologiškus patalynės komplektus, negalima nepaminėti ir kokybės kriterijaus. Tai svarbus privalumas, kuris tikrai skatina rinktis būtent ekologiškus tekstilės gaminius.

Atrodo, ekologiška patalynė kaip tik turėtų būti ne tokia kokybiška: juk gamybos procese atsisakoma cheminių medžiagų, naujausių technologijų, mokslo pažangos... Vis dėlto yra priešingai – natūralūs metodai patalynei užtikrina aukščiausią kokybę. Taip yra, visų pirma, dėl ekologiškų technologijų taikymo derliaus nuėmimo metu. Tradicinėje žemdirbystėje medvilnės augintojai naudoja įvairią techniką, nuimtas derlius nedelsiant yra maišomas su įvairiomis medžiagomis, naudojama chemija siekiant pašalinti nereikalingas augalo dalis. Ekologinėje žemdirbystėje medvilnė yra renkama rankomis – tai ne tik sveikesnis, bet ir planetai draugiškesnis būdas tausojantis aplinką. Naudojant rankų darbą chemijos naudojimas nėra būtinas, medvilnė valoma naudojant karštą vandenį ir specialius augalinius muilus, kurie suyra ir neteršia gamtos. Taip gimsta ne tik aplinkai ir sveikatai draugiškas pluoštas, bet ir užtikrinama geriausia jo kokybė.

Ekologiška patalynė turėtų būti sąmoningas kiekvieno pirkėjo pasirinkimas. Ir visai nesvarbu, rinksitės ją dėl kokybės ar dėl meilės mūsų planetai – abiem atvejais nauda bus dviguba. Juk taip smagu kas vakarą einant miegoti prisiminti, kad prisidedame prie aplinkos išsaugojimo.

Susijusios prekės

avatar