Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Storas rankšluostis

Renkantis rankšluostį norisi, kad jis būtų purus, švelnus ir minkštas. Nesąmoningai šias savybes priskiriame storiems rankšluosčiams. Atrodo, jei jau audinys storas, tai jis išliks malonus ir mielas net po daugybės skalbimų, tačiau ar tai tikrai teisingas pirmasis įspūdis?

Sugeriamumas

Atrodo, kad storesnis ir sunkesnis rankšluostis sugers daugiau drėgmės. Iš tikrųjų taip ir yra, tik su viena išlyga – jei jis yra iš natūralaus audinio, pavyzdžiui, medvilnės. Dažnai storesni yra šukuotinės medvilnės rankšluosčiai, kurie išties geba sugerti didesnį kiekį vandens. Sintetinio ar mišraus pluošto rankšluosčiai gali būti nors ir labai stori, jų sugeriamumo savybės medvilnei niekaip neprilygs.

Tiesa, verta prisiminti, kad storas ir daug vandens įgėręs rankšluostis džius ilgiau. Dėl to kai kuriais atvejais vis dėlto geriau rinktis plonesnį ir greičiau džiūvantį rankšluostį iš natūralaus pluošto. Pavyzdžiui, paplūdimyje, baseine ar pirtyje visada norisi šilumos ir sausumo, tad tokiais atvejais storas rankšluostis nėra geriausias pasirinkimas.

Minkštumas

Vertinant minkštumą, rankšluosčio storis nėra toks svarbus. Daugelis tiesios nesąmoningai sieja audinio purumą ir minkštumą kaip tapačias savybes, tačiau tai yra gana toli nuo tiesos. Iš tikrųjų, ar rankšluostis bus minkštas priklauso nuo jo audinio ir priežiūros. Populiariausi ir savo minkštumą ilgiausiai išlaikantys yra medvilniniai rankšluosčiai. Juos galima skalbti net nenaudojant skalbinių minkštiklio arba naudojant tik labai nedidelį jo kiekį. Svarbu, kad rankšluostis būtų skalbiamas reguliariai ir ant jo plaušelių (kilpelių) nesikauptų nešvarumai ar skalbyklės nepašalinti skalbimo priemonių likučiai. Tuomet medvilnė visada išliks minkšta, nepriklausomai nuo rankšluosčio storio.

Ilgaamžiškumas

Storesnis, vadinasi tvirtesnis. Šiame teiginyje iš tikrųjų yra šiek tiek tiesos, dvisluoksniai rankšluosčiai gali būti naudojami ilgiau. Vis dėlto kalbant apie rankšluosčius itin ilgas naudojimas yra veikiau trūkumas, o ne privalumas. Ilgainiui rankšluosčio spalvos neišvengiamai blunka, daiktas pasensta morališkai, tačiau jei jo kokybė dar gera ir jis puikiai atlieka savo funkciją, jo tarsi nesinori atsisakyti. Gal paprasčiau nesukti sau dėl to galvos ir pažvelgti ten, kur rankšluosčiai yra naudojami (ir skalbiami) itin daug kartų? Taip, tai viešbučiai, SPA centrai ir panašios įstaigos, kurios drąsiai renkasi standartinius medvilninius rankšluosčius. Tai optimalus sprendimas siekiant suderinti kokybę ir ilgaamžiškumą.

Kaina

Vertinant apskritai, rankšluostis nėra itin brangus pirkinys. Vis dėlto, jei kelsite jam ypatingus reikalavimus, jo kaina neabejotinai išaugs. Rankšluosčio storis, dizainas ar spalva yra antraeilis pasirinkimas, o savo funkcijas puikiai atliks ir nebrangus medvilninis rankšluostis. O jei norite truputį prabangesnio produkto, jums patiks šukuotinės medvilnės rankšluosčiai. Iš jų pluošto yra pašalinti trumpesni plaušeliai, kurie suteikia įprastai medvilnei daugiau faktūros. Dėl to šukuotinės medvilnės gaminiai yra itin minkšti ir švelnūs, be to, jie atsparesni dilimui ir pasižymi dailesne išvaizda.

Storas ar plonas?

Naudojimui namuose tiks tiek plonas, tiek storas rankšluostis, tad kiekvienas gali rinktis tai, ką mėgsta. Svarbiausia yra suteikti prioritetą natūraliems pluoštams, kurie užtikrina puikų drėgmės sugėrimą ir greitą džiuvimą. Jei keliaujate maudytis, storas rankšluostis ne tik gali būti nemalonus, nes ilgiau džius, bet ir užims daugiau vietos krepšyje – pasvarstykite, ar tokia našta tikrai reikalinga? Juolab, kad tiek storesnis, tiek ir plonesnis rankšluostis puikiai atliks savo funkciją bei teisingai prižiūrint ilgai išliks minkštas ir švelnus.

Susijusios prekės

avatar