Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Minkštas pledas – alternatyva lovatiesei?

Purūs ir minkšti pledai vis labiau populiarėja ir jų rasite tikrai kiekvienuose namuose. Daugelis mėgsta jų skleidžiamą šilumą ir jaukumą – juk nėra nieko geriau kaip ilsėtis susirangius ant sofos ir apsigobus pledu. Ypač kai už lango dargana ar pūga! Vis dėlto pledas gana dažnai tampa ir interjero detale: tarsi netyčia jis atsiranda ant sofos ar fotelio, guli sulankstytas ant spintelės arba uždengia visą lovą miegamajame. Taip, pledai vietoje lovatiesės yra gana nauja, tačiau sparčiai populiarėjanti tendencija.

Kokie pledai madingi?

Interjere naudojami įvairūs pledai, tad pirmiausiai reikėtų rinktis tai, kas dera prie kitų dekoro elementų. Kaip lovatiesės dažniausiai naudojami gana neutralios išvaizdos, vienspalviai pledai. Jie leidžia vizualiai tarsi užmaskuoti lovą, kuri yra miegamojo centru, ji įsilieja į bendrą interjerą. Populiarios natūralios žemės spalvos: ruda, pilka, kreminė.

Margą pledą taip pat galima rinktis, tačiau jį sudėtingiau derinti. Antra vertus, toks pledas prikausto dėmesį ir akimirksniu tampa pagrindiniu interjero akcentu, jo centru. Dėl šios priežasties margi raštai labiau tiks dideliam miegamojo kambariui. Galite rinktis etninius motyvus, taip pat populiarūs gamtos elementai, griežti geometriniai motyvai, kontrastuojančios spalvos, kurios tarpusavyje sukuria įvairius optinius viražus.

Kaip derinti pledą miegamajame?

Jei planuojate lovatiesę pakeisti pledu, jį galite rinktis vadovaudamiesi tomis pačiomis taisyklėmis. Svarbu pasirinkti tinkamą dydį, nes pledas turėtų ne tik atitikti lovos dydį, bet ir dailiai kristi žemyn. Antra vertus, pledu galima dengti tik dalį lovos – taip sukuriamas sluoksniškumas, kuris interjerui atneša minkštumo, jaukumo įspūdį. Žaiskite, eksperimentuokite ir mėgaukitės tuo, kaip pledas gali greitai ir paprastai transformuoti miegamojo erdvę.

Kitas būdas yra pledą derinti prie patalynės. Čia galioja paprasta taisyklė: jei patalynė marga, pledas turėtų būti vienspalvis ir atvirkščiai. Rinkitės natūralaus audinio pledus, tinka vilnos, medvilnės pluoštas. Laidumas orui yra labai svarbus, nes kaip ir lovatiesės pledo funkcija yra apsaugoti patalynę nuo dulkių, leisti jai išsivėdinti.

Kodėl verta lovatiesę pakeisti minkštu pledu?

Jei toks klausimas tikrai iškilo, atsakome. Pledai, palyginti su lovatiesėmis, turi daugybę privalumų. Visų pirma, pledų išvaizda yra daug mielesnė, jie minkštesni ir švelnesni. Lovatiesėms naudojama standesni ir kietesnė medžiaga.

Be to, pledus lengviau skalbti, džiovinti. Lovatiesės paprastai yra didelės ir sunkios, siuvamos iš tvirto audinio, todėl jų skalbimas namuose gali būti problematiškas, jos ilgai džiūva. O štai pledą paprasta įmesti į skalbyklę, jis greitai išdžius ir vėl bus tinkamas naudoti.

Jei miegamajame leidžiate laiką ne tik miegodami, pledo universalumas ir funkcionalumas jums tikrai patiks. Pavyzdžiui, skaitant knygą pledu smagu apsigobti, o su lovatiese nebūtų nei jauku, nei malonu. Taip pat pledas yra lengvesnis, lankstesnis, todėl ruošiantis miegoti jį lengva pakelti vienu judesiu, lengviau sulankstyti. O kai tiesiog norime kuo greičiau griūti į lovą, kiekviena sekundė svarbi!

Atraskite įvairių pledų įvairovę ir transformuokite miegamojo kambarį, suteikdami jam daugiau spalvų.

Susijusios prekės

avatar