Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kašmyro pledas: kuo jis ypatingas?

Kašmyras – tai audinys, spinduliuojantis prabangą. Net ir nežinantys, iš ko jis gaminamas, asocijuoja jį su karališka ištaiga. Juk viduramžiais kašmyro patalynė šildydavo princeses! Ir šiais laikais šis audinys skirtas toli gražu ne kiekvieno kišenei. Šio tipo vilnos megztiniai, šalikai ir pledai dažniausiai kainuoja daugiau nei kelis šimtus eurų. Vis dėlto, kašmyro gaminių savininkai vienbalsiai sutinka, jog tai – vertinga investicija, kurią galima perduoti iš kartos į kartą. Aptarkime, kas yra kašmyras ir kuo ši prabangos prekė yra ypatinga.

Kas yra kašmyras?

Kašmyras yra iš kašmyro vilnos gaminamas audinys; šio tipo vilna gaunama iš Kašmyro ožkų, gyvenančių ir auginamų vidurio Azijos šalyse, daugiausia Himalajų regione. Šis audinys yra ypač švelnus, kadangi, kitaip nei įprasta vilna, yra išgaunamas ne iš avių kailio, o iš ožkų pokailio.

Ožkų pokailis yra itin plonas ir puikiai izoliuoja šilumą, saugodamas jas nuo ekstremalaus kalnų šalčio, tad kašmyro gaminiai yra ypač žmonių pamėgti šaltojo sezono laikotarpiu. Tačiau ne veltui šis audinys yra prabangos prekė – iš vienos ožkos išgaunama tik iki 200 gramų vilnos, kuri renkama rankomis ir tik kartą per metus. Dėl šios priežasties, net ploniausiam šalikėliui sunaudojama bent trijų ožkų vilna, tad įsivaizduokite, kiek vilnos pareikalauja kašmyro patalynės komplektas ar pledas! Tai – aukščiausios kokybės natūralus pluoštas; iš jo pagaminti drabužiai, patalynė ir pledai, jei yra tinkamai prižiūrimi, šildys jūsų šeimą metų metus.

Kašmyro savybės

Akivaizdžiausia kašmyro savybė, pamilta kiekvieno, lietusio šį audinį, yra jo švelnumas. Kašmyro pluoštas yra ypač minkštas ir lygus, tad iš jo pagamintas pledas ar megztinis yra labai malonus odai. Jis taip pat pasižymi itin efektyvia šilumos izoliacija (ši yra net kelis kartus didesnė negu avies vilnos!), tačiau kartu yra plonytis ir lengvas, tad nešioti kašmyro gaminius yra ne tik šilta, bet ir patogu.

Tai ypač aktualu nemėgstantiems sunkių, judesius varžančių patalų – kašmyro patalynės komplektai yra tokie lengvučiai, kad gulėdami lovoje jausitės lyg debesų karalystėje! Iš šio pluošto pagaminti miegamojo atributai yra vertinga investicija, dėl savo patvarumo praturtinsianti jūsų nakties poilsį ilgam.

Tiesa, kašmyro gaminių ilgaamžiškumui užtikrinti yra svarbi tinkama higiena. Laimei, tai nėra sudėtinga – kašmyro pledai ir patalynė nereikalauja ypatingos priežiūros, tik svarbu gaminius skalbti rankomis ir žemoje temperatūroje.  

pledas su kasmyru

Kašmyro pledai

Jei trokštate kokybiško nakties miego, jaukumo, švelnumo ir lengvumo - kašmyro pledai yra kaip tik tai, ko reikia. Tiesa, patalynės gamybai grynas kašmyras retai naudojamas, nes tokie gaminiai paprasčiausiai būtų pernelyg brangūs. Dėl šios priežasties kaip kašmyro pledai dažniausiai įvardijami mišraus pluošto gaminiai.

Kašmyras puikiai atskleidžia savo savybes maišomas su merino vilna, o poliesteris ir akrilas suteikia jam tvirtumo. Tiesa, sintetiniai pluoštai su kašmyru yra derinami pigesniuose gaminiuose, kurių kokybė nėra tokia aukšta. Tokiu atveju kašmyras naudojamas švelnumui užtikrinti – net ir nedidelis jo kiekis sudėtyje suteikia švelnaus lengvumo pojūtį. O jei norite tikrai natūralaus ir šilto pledo, rinkitės merino vilnos ir kašmyro gaminius. Tai aukščiausios kokybės pledai, kurie pasižymi neįtikėtinomis termoreguliacinėmis savybėmis, yra itin minkšti, švelnūs ir ilgaamžiai.

Kašmyro pledas bus puikia dovana kiekvienam artimam žmogui. Jį galima panaudoti ir kaip interjero detalę, ir kaip puikią antklodės alternatyvą. Pledai su kašmyru atrodo prabangiai ir yra lengvai prižiūrimi bei net ilgai naudojant puikiai išlaiko savo pradinę išvaizdą. Atraskite platų pledų pasirinkimą mūsų elektroninėje parduotuvėje – čia galėsite rinktis iš įvairių spalvų ir dydžių pledų, kurie neabejotinai ras vietą kiekvienuose namuose.

Susijusios prekės

avatar