Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Lovatiesės – praktiška ir stilinga

Nors populiarusis Provanso stiliaus interjeras neįsivaizduojamas be gėlėtos lovatiesės, yra nemažai manančių, kad šis tekstilės gaminys – tikra atgyvena. Pritariate šiai nuomonei? Neskubėkite teisti, nes lovatiesės yra ne tik labai praktiškos, bet ir gali atrodyti išties stilingai. Aptarkime, kodėl lovatiesės miegamajame nevertėtų atsisakyti ir kokį dizainą pasirinkti.

Kodėl verta naudoti lovatiesę?

Pagrindinė lovatiesės funkcija – apsaugoti patalynę, todėl naudojama storesnis ir tvirtesnis audinys, kuris būtų atsparus trinčiai, apsaugotų nuo dėmių. Kiekvieną dieną iš aplinkos į patalynę gali patekti dulkės, mikrobai ir bakterijos, o karštomis vasaros dienomis atvėrus langus – dar ir vabzdžiai (kai kurie jų skaudžiai gelia!). Lovatiesė veikia tarsi barjeras ir kasdien patikimai saugo patalynę nuo taršos, kad vakare galėtumėte vėl mėgautis jos gaiva.

Nepakeičiamos lovatiesės yra ir tiems, kurie mėgsta lovoje pasimėgauti kava ar pusryčiais. Tvirto audinio sluoksnis apsaugos patalynę nuo dėmių – išskalbti lovatiesę daug paprasčiau nei pervilkti ir skalbti visą patalynę. Jei mėgstate baltą ar šviesių spalvų patalynę, tikriausiai žinote, kaip sunku iš jos pašalinti dėmes, tad nerizikuokite ir pasirūpinkite patalo apsauga.

Vasaros dienomis lovatiesė taip pat padės apsaugoti patalynę nuo blukimo, kurį sukelia saulės spinduliai. Storesnis audinys net ir karštomis dienomis išlaikys patalą vėsų, net jei lova stovi visai greta lango.

Lovatiesės – praktiška ir stilinga | Lovatiesės | Nostra.lt

Lovatiesės vaidmuo interjere

Prabangus ir senove alsuojantis karališkas miegamojo interjeras be lovatiesės tiesiog sunkiai įsivaizduojamas – masyvi lova su baldakimu dažnai yra didelio miegamojo centras, pagrindinis akcentas, kuris diktuoja kitus elementus. Šiuolaikiniame interjere lovos išvaizda dažnai transformuojama, ji miegamajame gali tarsi „pasislėpti“. Be to, miegamasis šiandien taip pat yra daug funkcionalesnis: tai gali būti tik miego zona svetainėje, bendra laisvalaikio ar net darbo erdvė.

Modernios lovatiesės dažnai yra minimalistinio stiliaus, neutralių atspalvių. Margą raštą keičia dygsniai ar specialiomis technologijomis apdirbtas audinio paviršius. Itin populiarus sintetinis ar pusiau sintetinis pluoštas, kuris yra itin atsparus ir ilgaamžis, mažiau laidus skysčiui. Lengva priežiūra ir atsparumas neriboja spalvinio pasirinkimo, tad lovatiesė gali būti ir šviesi (balta, pilka, pastelinė), ir praktiška.

Norint suteikti ryškesnį akcentą miegamajam, galima rinktis margą lovatiesę. Itin populiarūs geometriniai raštai, linijos, bangos. Spalvas drąsiai rinkitės ramesnes, artimesnes natūralių žemės spalvų paletei – tokią lovatiesę bus lengva derinti, o ryškumo suteiks kontrastingi atspalviai. Kitas pasirinkimas, derantis romantinio, kaimo stiliaus interjeruose – ažūras. Raštą subtiliai atskleidžia dekoratyvios siūlės ar audinio tekstūra.

Pledas – vietoje lovatiesės

Vis dar dvejojate dėl lovatiesės? Tuomet rinkitės pledą – tai minkštesnis ir praktiškesnis lovatiesės pakaitalas. Pledas puikiai atliks lovatiesės funkciją, tačiau atkreipkite dėmesį į sudėtį. Geriausia rinktis mišraus pluošto gaminį, nes jis bus tvirtesnis ir atsparesnis trinčiai bei tempimui. Atkreipkite dėmesį ir į priežiūros rekomendacijas, nes vietoje lovatiesės naudojamas pledas turėtų būti lengvai skalbiamas.

Pledas kaip lovatiesės alternatyva yra tiesiog puikus sprendimas. Jis suteiks interjerui minkštumo, o uždengta lova atrodys tvarkingai ir estetiškai. Be to, pledai visada turi minkštą paviršių, o tai atkartoja šiuo metu itin madingą interjere prancūzišką boucle tendenciją. Pledų spalvų ir raštų pasirinkimas išties platus, tad lengvai priderinsite ką nors savo miegamajame. Tiesa, venkite itin ryškių spalvų, nes jos gali atrodyti neskoningai, kurti netvarkos įspūdį miegamajame.

O geriausia yra tai, kad tą patį pledą galėsite naudoti ne tik kaip lovatiesę, bet ir kaip jaukų užklotą ar net vietoje antklodės šiltesnėmis dienomis. Tai dar viena praktiška ir stilinga idėja miegamojo atnaujinimui!

Susijusios prekės

avatar