Šiuo metu pristatymo terminas gali siekti 7 d.d. Atsiprašome už nepatogumus.

Kodėl pirtis neatsiejama nuo tekstilės?

Pirties procedūros suteikia organizmui daug naudos, tačiau jei norite pasinaudoti visomis galimybėmis, neišsiversite be tekstilės. Taigi, jei svarstote apie apsilankymą pirtyje, pirmiausiai turėtumėte sukti galvą ne dėl to, kokio tipo pirtį ar jos temperatūrą rinktis, o pasirūpinti pirties tekstile. Kodėl tai taip svarbu ir kokia tekstilė pirties malonumams yra tiesiog neišvengiamai būtina?

Kuo ypatinga pirties tekstilė?

Tikriausiai teko pastebėti, kad pirčiai tiek fizinėse, tiek internetinės parduotuvėse yra skiriamas atskiras skyrius. Jame siūlomas visas asortimentas: chalatai, rankšluosčiai, kepurės ir kita tekstilė, skirta išimtinai pirties malonumams. Ir jei be chalato ar šlepečių pirtinantis dar galima išsiversti, bet kepuraitės ir rankšluosčio – tikrai niekaip. Apskritai, pirties kepuraitė yra vienas svarbiausių atributų, nes ji atlieka itin svarbią apsauginę funkciją ir saugo tiek galvą, tiek plaukus nuo perkaitimo.

Pirčiai skirtoje tekstilėje kaip žaliava dominuoja natūralūs pluoštai. Gausiai naudojamas linas, vilna ir, žinoma, visų pamėgta medvilnė. Tai audiniai, kurie pasižymi naudingomis savybėmis: jie yra laidūs orui, todėl greitai džiūsta ir puikiai sugeria vandenį bei apsaugo nuo karščio. Pluošto sudėtis dažnai parenkama atsižvelgiant į tekstilės gaminio paskirtį: kas liečiasi tiesiogiai prie įkaitusios odos, turėtų būti švelniausia. Dėl to rankšluosčiai, prijuostės ar chalatai dažniausiai gaminami iš minkšto ir puraus medvilninio audinio. Nuo karščio pirtyje oda ne tik išsivalo, bet ir kiek sudirgsta, tampa jautresnė, todėl po procedūros jai būtina tinkama priežiūra. O taip pat į švelnų audinį susisukti ieškant šilumos juk daug smagiau!

pirties ranksluosciai

Kaip išsirinkti gerą pirties tekstilę?

Visų pirma, atkreipkite dėmesį į sudėtį ir daikto funkciją. Kaip jau minėta, pirtinimuisi labiausiai tiks natūralūs pluoštai. Rankšluostis ir chalatas turėtų būti švelnesni ir minkštesni, nes liesis tiesiogiai prie odos, o štai pirties kepuraitė tikrai gali būti ir iš veltinio ar lino, svarbu, kad ji apsaugotų nuo karščio.

Itin venkite sintetinių tekstilės gaminių – jie pirčiai yra visiškai netinkami. Tokie audiniai prastai sugeria drėgmę, todėl juntamas šalčio jausmas. Antra vertus, jie taip pat ir prasta džiūva, o būdami pirtyje su tokiu drėgnu rankšluosčiu, rizikuojate perkaisti, nes įkais rankšluosčio viduje esantis vanduo. Čia būtinas puikus laidumas orui, nes tik taip galimas greitas džiuvimo procesas, užtikrinantis jaukumą ir saugumą nuo perkaitimo.

Jei renkatės tekstilę pirčiai, naudinga investuoti truputį daugiau, tačiau rinktis kokybiškus gaminius. Tik pagalvokite, kiek audiniams teks ištverti karščio bei šalčio, džiuvimo procedūrų, o galiausiai dar ir skalbimą bei džiovinimą. Taip, pirčiai tikrai reikia patvarių pluoštų ir aukštesnės kokybės.

Daugelis pirčiai skirtų tekstilės gaminių yra itin spalvoti ir taip yra visai ne šiaip sau. Visų pirma, dūminėse pirtyse baltas audinys greitai praras savo baltumą. Antra vertus, spalvos bei raštai išėjus iš pirties, jei laiką leidžiate su draugų kompanija, padės lengviau rasti savo rankšluostį.

pirties ranksluosciai

Kaip prižiūrėti pirties tekstilę?

Visada rūpinkitės tekstilės gaminiais griežtai paisydami gamintojo rekomendacijų. Jei vis dėlto etiketė pasimetė, primename, kad nepaisant temperatūrų, su kuriomis ši tekstilė susiduria pirtinimosi metu, ją reikėtų skalbti ne aukštesnėje kaip 60 laipsnių temperatūroje, renkantis ne greitesnį nei 800 sūkių skalbimo (gręžimo) režimą. Ir nors tokie gaminiai yra gana atsparūs dėvėjimuisi, jų minkštumą išlaikys kiek delikatesnė priežiūra.

Nepamirškite kas kartą po naudojimo išskalbti pirties tekstilę ir gerai išdžiovinti. Geriau nenaudoti džiovintuvo, o leisti skalbiniams išdžiūti natūraliai, lyginimas dažniausiai nėra būtinas. Niekada nepalikite panaudotos pirties tekstilės džiūti tiesiog priepirtyje – taip drėgmė audinyje užsiliks ilgiau, o tai puiki terpė bakterijoms.

Tinkamai pasirūpinkite savo pirties priedais ir jie apdovanos jūsų odą švelnumu, puikiai atliks savo funkciją ir leis mėgautis visais pirties malonumais.

Susijusios prekės