Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Geriausias pagalvės užpildas

Tikriausiai niekas nedrįs ginčytis, kad pagalvė turi daugiausiai įtakos miego kokybei. Tačiau pagalvės pasirinkimas šiais laikais yra komplikuotas – gamintojai siūlo platų ir itin įvairų asortimentą, tačiau retas pirkėjas žino, kuo iš tikrųjų skiriasi naudojamas užpildas. Dėl to skubame į pagalbą ir aptarsime, kokią pagalvę pasirinkti ir kuo skiriasi gamybai naudojamos medžiagos.

Pagalvės iš plunksnų

Anksčiau pagalvės iš plunksnų buvo labai populiarios, tačiau šiandien turime joms puikių alternatyvų. Šiose pagalvėse gyvena dulkių erkutės ir jos sukelia alergijas, todėl augalinis ar sintetinis užpildas yra laikomas pranašesniu. Mūsų parduotuvėje nerasite pūkinės pagalvės, tačiau jei vis dėlto dar mėgstate tokias, turite apie jas šį bei tą žinoti.

Visų pirma, pagalvės iš plunksnų yra gaminamos naudojant ančių arba žąsų pūkus. Jos minkštos ir purios, tačiau maišant pūkų užpildą su plunksnomis tampa standesnės. Santykis gali būti įvairus ir nuo to priklauso pagalvės kietumas. Tokios pagalvės gana patogios, tačiau gali kelti alergijas, jas reikia specialiai prižiūrėti užtikrinant dulkių erkučių prevenciją. Taip pat nesirinkite pigių variantų, nes prastas išorinis audinys praleis pūkus, jausis smailūs plunksnų galiukai.

 

Pagalvės iš plunksnų | Pagalvės užpildai | Nostra

 

Bambukinės pagalvės

Minkštos ir purios bambukinės pagalvės yra itin patogios naudoti. Šis pluoštas sumažina prakaitavimą, todėl miego metu jausitės gaiviai ir patogiai, išvengsite šalto prakaito pojūčio. Natūralus augalinis bambuko pluoštas taip pat turi ir antibakterinių savybių, tad jame nesiveisia pelėsis, grybeliai, negyvena jokie mikrobai. Dėl šios savybės bambukinės pagalvės itin tinka kenčiantiems nuo alergijų.

Taip pat reikia žinoti, kad bambukinė pagalvė itin gerai sugeria drėgmę ir greitai ją išgarina. Palyginti su medvilne, bambukas „veikia“ net 2-4 kartus greičiau. Tai itin vertinga pagalvės savybė tiems, kurie miega neramiai, yra alergiški, kenčia nuo temperatūrų svyravimo organizme miego metu.

Viskoelastinė pagalvė

Tikriausiai teko matyti modernios bangelės formos pagalves – jos yra viskoelastinės. Šios pagalvės gali būti įvairių dydžių ir formų, tačiau skiriamasis jų bruožas yra tai, kad jų užpildas tarsi įsimena galvos ir kaklo padėtį. Viskoelastinė pagalvė gali būti kietesnė ar minkštesnė – tai lemia jos paviršius, kuris gali būti lygus arba profiliuotas.

Viskoelastinės pagalvės užpilde yra nedidelių oro kanalų, tad miego metu oro srautai puikiai ventiliuoja. Šias pagalves mėgsta ne visi, tačiau gerbėjai pripažįsta, kad kitokios pagalvės net ir nebenorėtų. Jos patogios ir tinka kenčiantiems nuo įvairių ligų: radikulito, osteochondrozės, kaklo, nugaros skausmų.

Atkreipkite dėmesį, kad viskoelastinė pagalvė gali būti tiek vientisa, tiek iš gabaliukų užpildo. Nepaisant šio skirtumo, išskirtinė pagalvių savybė išlieka – jos prisitaiko prie kaklo, galvos ir pečių padėties. Skirtumas tik tas, kad gabalėlių užpildo kiekį galima keisti, taip pakeičiant ir pagalvės aukštį.

Mikropluošto pagalvė

Daugelis mėgsta mikropluoštu užpildytas pagalves, nes jos yra itin minkštos ir purios, be to, pasižymi antialerginėmis savybėmis – jose negali gyventi dulkių erkutės. Iš tikrųjų mikropluošto pagalvės net kartais pavadinamos dirbtiniais pūkais, nes miegant pojūtis panašus kaip ir naudojant pūkų pagalvę. 

Vis dėlto mikropluošto pagalvės yra žemesnės, minkštesnės. Jei mėgstate standesnes ir aukštesnes, ieškokite tokių, kurių užpildui naudojami mikropluošto kamuoliukai. Šios pagalvės gana minkštos, bet didesnės užpildo dalelės suteikia joms standumo, tokia mikropluošto pagalvė bus aukštesnė.

 

Mikropluošto pagalvė | Pagalvės užpildai | Nostra

 

Poliesterio pagalvė

Kai tik kyla klausimas, kaip išsirinkti pagalvę, į poliesterį kai kurie numoja ranka. Tačiau visiškai be reikalo! Tai modernus sintetinis pluoštas, kuris pasižymi puikiomis savybėmis miegui. Tokias pagalves lengva prižiūrėti, o poliesterio pluošto kamuoliukai yra elastingi ir purūs, ilgai išlaiko savo savybes. Tiesa, ilgainiui tokiose pagalvėse gali atsirasti gumbelių, bet tai dažniausiai lemia neteisinga priežiūra.

Kitas įtikinamas argumentas rinktis poliesterio užpildo pagalves yra puikus kainos ir kokybės santykis. Nebrangus pluoštas gerai praleidžia orą, sugeria drėgmę. Ir dar daugiau: šiuolaikinis poliesteris savo savybėmis prilygsta net natūraliai medvilnei, tačiau yra daug elastingesnis ir puresnis, dėl to – ilgaamžiškesnis, juo užpildytas pagalves galima skalbti.

Kaip išsirinkti pagalvę?

Norėdami ramiai ir patogiai miegoti, nebūtinai turite išleisti kalną pinigų ir leistis į ilgus eksperimentus. Susipažinkite su pagalvių savybėmis – daug informacijos apie tai rasite mūsų tinklaraštyje. Tuomet įvertinkite savo poreikius: kokio aukščio pagalvę mėgstate, kokioje pozoje dažniausiai miegate ir kt. Taip pasirinkti tikrai bus lengviau ir tinkamą pagalvę atrasite jau iš pirmojo karto.

Tiesa, nepamirškite, kad pagalves rekomenduojama keisti kas 12-24 mėn. naudojimo. Taip užsitikrinsite ir patogumą, ir švarą pataluose. Per du metus daugelis pluoštų susidėvi, praranda savo pirmines savybes – šis procesas visiškai natūralus. Vis dėlto daug blogiau yra tai, kad pagalvėse gyvena įvairūs mikroorganizmai, kaupiasi dulkės ir kiti nešvarumai (ypač neskalbiamose), o galiausiai tai kenkia miego kokybei: sukelia alergijos simptomus, pagalvė įgauna prastą kvapą ir kt. 

Susijusios prekės

avatar