Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Chalatai : kokį modelį rinktis?

Apsisiausti minkštu ir jaukiu chalatu mėgsta visi. Ir visai nesvarbu, vilksitės jį po dušo ar tiesiog tinginiaudami namie – tai ypatingas drabužis, kuris turi būti patogus, švelnus ir šiltas. Chalatą turėtų turėti kiekvienas iš mūsų – tai asmeninis drabužis. Tačiau dėl šios priežasties chalatą gana sunku pasirinkti, juk tai ne rankšluosčiai, kurių galime turėti nors ir dešimt, dažniausiai apsiribojama vienu ar dviem chalatais. Kitas aspektas yra praktinė funkcija: audinys turi puikiai sugerti drėgmę, greitai džiūti ir būti laidus orui. Tai itin svarbios savybės chalato patogumui, tad renkantis būtina atkreipti dėmesį ne tik į chalato išvaizdą, bet ir į audinį.

Medvilninis chalatas – visada geriausias

Chalato medžiaga iš esmės nulems, kaip jį galėsite naudoti. Pavyzdžiui, satino ar šilko chalatas bus puošnus, tačiau išlipus iš vonios ar dušo su juo nebus itin jauku. Dėl šios priežasties patariama renkantis chalatą pirmiausiai apgalvoti, kada ir kaip norėsite šį drabužį nešioti. Antra vertus, medvilninis chalatas visada yra itin universalus pasirinkimas.

Natūrali medvilnė pasižymi puikiomis savybėmis: greitai ir gerai sugeria drėgmę ir lengvai džiūsta, yra laidi orui, tad neleidžia perkaisti. Chalatų spalvų gamoje dažniausiai vyrauja šviesios spalvos, kurios yra gana teplios, tad medvilninis chalatas yra tikrai apdairus pasirinkimas – šį audinį lengva skalbti ir prižiūrėti. Medvilnė išlieka minkšta net ir po daugybės skalbimų, be to, ją galima skalbti ir aukštesnėje temperatūroje, audinys ilgai išlaikys savo pradinę išvaizdą.

Medvilniniai chalatai paprastai būna dviejų tipų: kilpinio ir puraus audinio arba vadinamojo vaflinio audimo. Pirmasis pasirinkimas yra dažnesnis, nes daugybė purių kilpelių suteikia prabangos pojūtį, tačiau jei norite lengvumo, drąsiai rinkitės ir vaflinį audinį – jis plonesnis, tad tai tobulas pasirinkimas vasarai.

Medvilninių chalatų modeliai

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad visi medvilniniai chalatai yra labai panašūs, tačiau jų modeliai turi gana daug skirtumų. Populiariausi yra klasikinio stiliaus chalatai, nors galima rasti ir kimono ar apsiausto tipo modelių.

Chalato modelis turi daugybę praktinių funkcijų, tad renkantis pravartu įvertinti, ką mėgstate ir ko norite. Visų pirma, chalato ilgis, kuris varijuoja nuo trumpų, šlaunų vidurį siekiančių, modelių iki ilgų, kone šluojančių žemę. Jei mėgstate šilumą, rinkitės ilgesnį modelį, o jei chalatą planuojate nešioti kaip laisvalaikio drabužį, trumpas suteiks daugiau judėjimo laisvės ir bus patogesnis.

Kita svarbi chalato konstrukcijos detalė – kapišonas. Yra gausybė modelių su skirtingais kapišonais, kurie gali būti itin dideli, tokie tikrai patiks šilumos ir jaukumo mėgėjams. O jei galvojate apie stilių, chalatas be kapišono atrodys tikrai dailiai, nes čia daugiau dėmesio ir pagrindinis akcentas tenka apykaklei.

Svarbią praktinę funkciją atlieka ir kišenės, tačiau jos suteikia minkštumo ir vizualiai platina siluetą. Įkrypos kišenės atrodo subtiliau už keturkampes, siuvamas drabužio išorėje.

Kuo svarbi chalato spalva?

Chalatų spalvų gama – tikrai plati, tad galite rinktis savo mėgstamiausią atspalvį. Populiariausias ir universaliausias pasirinkimas yra neutralios spalvos: balta, kreminė, rusva, pilka. Daugelis jas renkasi, nes šios spalvos asocijuoja su poilsiu, jaukia ir ramia namų aplinka. Tiesa, baltas chalatas visada atrodys prabangiau, tai klasikinis įvaizdis, kurį įtvirtino kino industrija.

Norintiems išskirtinumo patiks ryškios spalvos, galima rinktis raudoną, sodrią mėlyną, žalią spalvas. Taip pat prabangiai atrodo ir purūs tamsių spalvų chalatai, tačiau jei renkatės lengvesnį trumpą modelį, jis geriau derės su šviesiais atspalviais.

Susijusios prekės

avatar