Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Rankšluosčiai sportui

Pradedate lankyti sporto salę? Tuomet Jums prireiks tinkamo rankšluosčio, kuris padės jaustis patogiau sporto salėje ir pravers duše po treniruotės. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kokie rankšluosčiai sportui tinka labiausiai ir į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis.

Rankšluosčiai sportui iš natūralaus pluošto

Nors dauguma sportininkų renkasi medvilnės ar bambuko rankšluosčius, populiarėja ir sintetiniai pluoštai. Jie žada puikias savybes, tačiau iš tikrųjų vargiai gali prilygti natūraliam audiniui, kuris geriau atitinka odos poreikius. Vienas geriausių pasirinkimų yra medvilniniai rankšluosčiai sportui, kuriuos galima naudoti ir prakaitui sugerti, ir duše. Jie greitai absorbuoja drėgmę ir ją išgarina, tad išvengsite nemalonaus šalto ir drėgno prisilietimo.

Taip pat puikiai tiks ir bambuko pluošto rankšluosčiai, kurie gali sugerti itin didelį kiekį drėgmės. Tai geras pasirinkimas tiems, kas daug prakaituoja ir per treniruotes intensyviai dirba.

Tiek medvilnė, tiek bambukas turi antibakterinių savybių, todėl padeda išvengti pelėsio, bakterijų dauginimosi, o tai itin svarbu sporto salėje, kur dažnai šluostome veidą. Mikroorganizmai rankšluosčio audinyje gali sudirginti veido odą ar paskatinti spuogų problemą.

Be to, medvilninius ir bambukinius rankšluosčius lengva skalbti: galima rinktis aukštesnę temperatūrą, jie greitai džiūsta, yra neglamžūs.

Rankšluosčiai sportui | Rankšluosčiai | Nostra.lt

Kokio dydžio rankšluosčiai tinka sportu?

Sunku apibrėžti vieną geriausią dydį, nes rankšluosčio pasirinkimas priklauso nuo jo paskirties, naudojimo ar asmeninių įpročių. Jei norite turėti rankšluostį salėje, rinkitės mažesnį, kurį būtų patogu nešiotis, galima būtų užsimesti ant pečių. Duše po treniruotės norėsis apsigobti didesniu rankšluosčiu, tad galite rinktis 70x140 ar net 100x150 cm dydžius.

Kalbant apie dydį, nepamirškite ir gramatūros. Rankšluosčiai sportui turėtų būti plonesni ir lengvesni, užimti nedaug vietos krepšyje. Taip pat puikiai tiks žakardiniai rankšluosčiai, kurie paviršiuje turi kiek didesnes kilpeles, todėl puikiai sugeria drėgmę.

Rankšluosčio kokybės svarba

Sportui skirti rankšluosčiai yra dažnai skalbiami, idealu juos skalbti po kiekvieno naudojimo. Tai padeda išvengti mikroorganizmų kaupimosi audinyje, nes drėgmė, prakaitas, odos riebalai, negyvos ląstelės ir šiluma yra puiki terpė jiems plisti. Dažnas skalbimas reikia greitą nusidėvėjimą, jei rankšluostis bus prastesnės kokybės. Dėl to sutaupysite iš karto pasirinkti kokybiškesnį gaminį.

Jei sporto salėje norite švelnumo, jums patiks šukuotinės medvilnės ar žakardiniai rankšluosčiai sportui. Jie maloniai priglunda prie odos ir surenka net mažus skysčio lašelius visiškai nedirgindami.

Puikiu kainos ir kokybės santykiu pasižymi tekstilė iš medvilnės. Be to, tai praktiškas pasirinkimas, nes šio pluošto gaminius galima skalbti nesibaiminant temperatūros ar neigiamo skalbyklės poveikio – jie pasižymi itin geru atsparumu ir yra ilgaamžiai. Tokie rankšluosčiai net ir dažnai skalbiami tarnaus metų metus, o jei norite išlaikyti jų švelnumą, rinkitės švelnų ploviklį.

Rankšluosčiai sportui | Rankšluosčiai | Nostra.lt

Ar svarbi rankšluosčio spalva?

Kiekvienas turime savo mėgstamas spalvas, o grožį suvokiame skirtingai, todėl kalbėti apie rankšluosčių spalvas gali atrodyti kvaila. Žinoma, galite rinktis pagal savo pomėgius ir poreikius, tačiau keletą aspektų verta apgalvoti.

Smagu, kai rankšluostis ir kitas inventorius dera su sportine apranga, tad rankšluosčio spalvą galite rinktis pagal turimas aprangas. Kadangi rankšluosčiai sportui yra skalbiami dažniau, patogu turėti keletą vienetų, todėl kiekvieną jų galite derinti prie savo sportinių aprangų. Jei norite išlaikyti vieną spalvų gamą, galite rinktis skirtingus atspalvius, pavyzdžiui, tamsiai mėlyną, mėlyną ir žydrą. Beveik kiekvieną paletę galima papildyti baltu ar juodu rankšluosčiu.

Taip pat reikėtų pagalvoti ir apie tai, kad sporto klube galite papulti į tokias situacijas, kai rankšluostis gali susimaišyti su kito asmens rankšluosčiu, pavyzdžiui, pakabintas prie pirties. Dėl to rekomenduojama rinktis retesnes, ryškesnes spalvas – jos padės greitai atpažinti savo rankšluostį.

 

Susijusios prekės

avatar